מה עושים עם רעיון?

לשרון - תודה רבה , למאמן - מבריק

שרון , תודה מקרב לב , קדימה הסתערי עם מוטיבציה , ויש בספרי ובאתר שלי במדורי מאמרים ,טיפים וציטטות . למאמן , אחלה ציטטה משל גנדי . הרעיון שלך מדהים , רק , איך מוכיחים שהמכתב שייך למעטפה עם התאריך על הביול שלה ? איגרת יכולה להיות פתרון , משהו דומה לאיגרות לחו"ל , כי אגרות בפנים הארץ קטנות מדי .

שחל

New member
גם אני חשבתי כמוכם.

אבל כשהצעתי את ההצעה בפורום חוק ומשפט, ענה לי אחד המלומדים, שאין החותמת מעידה על התוכן, כי אם על המעטפה, ושצורה זו של "תפיסת" זכויות יוצרים, אינה קבילה בבית משפט. עדיף ל"פרסם", ול"תפוס" כמה שיותר עדים שיעידו שהיצירה שלך.

שרוןB

New member
מה עושים עם רעיון?

בשבוע האחרון גיליתי בעיתון שחברות גדולות (אוניברסיטת ברקלי - קליפורניה, פלפון) פיתחו מוצרים חדשים שאני, בתור סטודנטית לעיצוב (1999), הגיתי. סביר להניח שהחברות הנ"ל הגו את הרעיונות לפני, או באותו הזמן במקרה הטוב. היום יש לי מספר של רעיונות בראש (יעילים ופשוטים), מה עושים כדי להפיצם ואולי פעם להגיע לפני כולם?

את צריכה כסף........

שרון יקירתי לא איש בשורות אני כסף כסף כסף!!!! מצאי לך משקיע או ספונסר אם הכסף תרשמי פטנט(כולל ארה"ב כ 70000$) אם הכסף תמצאי מפיץ או תפיצי בעצמך אם הכסף תעשי פרסום וכו וכו........... רוצה עוד רעיונות צרי קשר

מה לעשות ? לעשות !

הדרך אל ה "איך " היא תמיד : " פשוט עשה זאת " , כמו שאומרת הפרסומת של נייק : JUST DO IT . יש לך כבר ניסיון וראית מה קורה כשלא עושים . אף אחד לא יחכה עד שתחליטי ואת תמשיכי לומר : " אם רק הייתי מיישמת את הרעיון קודם ..." , אז התשובה : תעשי . אנחנו לא מעזים - לא בגלל שהדברים קשים , אבל בגלל שאיננו מעזים - הדברים נראים קשים . אם אתה מנסה - ייתכן שתצליח , אם אינך מנסה - אין ספק שלא תצליח . ד"ר הרי אמרסון פוסדיק אמר : העולם נע כל כך מהר בימים אלה , שאדם שאומר שלא ניתן לעשות משהו מופסק בדרך כלל על ידי מישהו שעשה זאת . מוכר לך , נכון? אז קדימה לעשות , לתכנן , לרשום זכויות , להתיעץ , משקיע , שותף ... הזדמנויות מוכפלות כשמנצלים אותן , ומתות כשמזניחים אותן . כשאתה הופך רעיונות טובים לפעולה , חוד הלהב יגיע מקבלת היזון חוזר לפעולות הללו , וביצוע פעולות מתאימות לפני מתחריך . אז לא להמתין , דחייה לאחר כך היא הפחד מההצלחה , שיודעים שתבוא כתוצאה מתנועה קדימה עכשיו . משום שההצלחה היא משא לא קל ומחייבת נטילת אחריות , קל בהרבה לנקוט סחבת ולחיות על פילוסופיית : " יום אחד אעשה ". רצון פותח דלתות לידע , לכיוון ולהישג . חשוב שיהיה לך רצון לדעת , רצון לעשות ולהגיע לתוצאה יצירתית , ובעיקר - רצון ללכת לאורך כל הדרך עם החלום . ועכשיו את שואלת איך להתחיל : היכן להתחיל ? פשוט מאוד - התחל ! דרך של אלפי קילומטרים צריך להתחיל בצעד אחד . פעולה תשנה את היחס שלך , תזוזה תשנה את רגשותיך , תגובה תשנה את מצב רוחך . עכשיו אם השתכנעת ברמה העקרונית , יבואו כאן התשובות במישור הפרקטי .

שרוןB

New member
נראה לי שאני צאיכה להדפיס

את מה שכתבת! אני אומרת לעצמי את זה תמיד, אבל לא הגעתי לרמת ניסוח כמו שלך זה מדהים כמה שזה נשמע אחרת, כשזה בא ממשהו אחר תודה!!!

קודם כל לא מפיצים אותו

זה הכלל הראשון. אני, כמרצה לשעבר במוסד אקדמי יכול להעיד שהרבה פעמים פרויקטים שסטודנטים מקבלים כתרגיל או כסמינר או בכל אופן אחר מהווים חלק מרעיון שהמרצה מחפש לו תשובות או הרחבות או דוגמאות, וכך רעיונות שהסטודנט התמים אינו מודע כלל לערכם הכלכלי הופכים פתאום לפטנטים ומכניסים כספים לבעליהם - והסטודנט המסכן עומד נפעם, נדהם, ואכול מרירות על שהקדימו אותו ותסכול על שדפקו אותו ונצלו אותו. אז כלל ראשון - לשתוק! לשתוק- זה לא לספר כמעט לאף אחד. ואשר להמשך - מה כן לעשות - תוכל להתקשר אתי ונשוחח. נא להתקשר רק בשעות הבוקר 6322259-052

שרוןB

New member
אני מודה לכולכם על התשובות

אבל אני לא מחפשת להוכיח דבר. העבר עבר ומה שהיה היה. מה שאני כן מחפשת זה תשובה לאיך נכנסים למעגל היצירה? איך מתחילים, צעדים ראשונים והכי בסיסיים להתחלה של רעיון? לפנות לחברה העוסקת בתחום, הרעיון שלי יענה בשלילה ושנה (או פחות) אחר כך פתאום אפגוש במוצר "דומה" בחנות. מה עושים כדי למנוע מצב כזה? גם כאן המכתב הרשום יעזור? ושוב תודה על התשובות

למעלה