מה עושים עם שותפה בעייתית...

bananasplit27

New member
מה עושים עם שותפה בעייתית...

לפני חודשיים נכנסה לגור איתי שותפה חדשה. אני בדירה כבר חמש שנים. מהרגע הראשון דברים לא הלכו חלק כמו בעבר. במרפסת המשותפת למשל יש עד היום המון שקיות וארגזים שהיא לא פרקה, והכל בבלגאן. מזה כבר התייאשתי. מה שמטריד אותי יותר הוא שהיא כנראה נכנסת אלי לחדר כאשר אני לא נמצאת. היא עדיין לא מצאה זמן ללכת לקנות מראה לחדר שלה. בשבועות הראשונים היא שאלה אותי אם תוכל להשתמש במראה שלי עד שתקנה אחת ואני, בנסיון לבוא לקראתה תוך הבנה שזה עניין של שבוע שבועיים, אמרתי בכיף. כך היא היתה דופקת לי בדלת לפני שרצתה לצאת והיתה נכנסת להתארגן אצלי גם כשאני לא בבית. אחרי חודש, כשראיתי שהיא לא קונה עדיין מראה, אמרתי לה שהסידור הזה כבר לא נוח לי ושלא תכנס אלי לחדר כשאני לא נמצאת. מאז הנושא לא עלה.

אתמול חזרתי הביתה וראיתי קליפס שלה מונח על השידה שלי. החלטתי לבדוק את העניין ומה שעשיתי הוא לקחת את זוג המפתחות שלי אותו אני שמה מחוץ לחדר כסימן לזה שאני נמצאת בבית. היום נשארתי יותר מאוחר מהרגיל בבית ובשעה שמונה בבוקר, הפלא ופלא, הדלת שלי נפתחה והיא הציצה. כשראתה אותי היא ממש ממש נבהלה, מלמלה משהו על זה שרצתה להכנס דרכי למרפסת וסגרה את הדלת. כשיצאתי מהחדר התירוץ היה כבר אחר: ראיתי ששקית הזבל עוד פה (בד"כ אני מורידה אותה כשאני יוצאת מהבית) והמפתחות שלך לא היו ורציתי לשים מוסיקה חזקה אך לא הייתי בטוחה אם את בבית.... אז כבר שלפתי את הקליפס ושאלתי אותה מה הוא עושה אצלי בחדר. היא היתממה ואמרה שאין לה מושג, שהוא הלך לאיבוד, שהיא חיפשה אותו בכלל.... בקיצור, שיקרה. שבתי וביקשתי ממנה לא להכנס אלי לחדר כשאני לא נמצאת, אמרתי לה שזו חדירה לפרטיות וזה שהיא ממשיכה בזה לא מאפשר לי לבטוח בה. אני עצבנית מאוד על זה, שבביתי שלי אני צריכה לדאוג. אני מתכוונת לבצע את תרגיל המפתחות שוב בשבוע הבא כדי לראות אם זה חוזר על עצמו. מה הייתם מציעים לי לעשות? דרכים נוספות לבדוק את העניין, תלונה אצל בעלת הבית, כל דבר שיכול לעור...

זה סיכון שמכניסים שותפים

לדאוג למנעול לדלת שלך.
לדבר איתה שהיא תאלץ לצאת במידה ותמשיך כך וליידע את בעלת הבית
לדאוג להסדר משותף היות וזה חובה כשגרים עם שותפים.

bananasplit27

New member
תודה על התשובות

אני מתלבטת אם לשתף את בעלת הבית למען האמת.. אני רוצה לבקש ממנה לדאוג לי למנעול (צריך להחליף צילנידר בדלת), האם זה באחריותה?

לדעתי זה באחריותך...אבל תמיד אפשר לבקש

מקסימום תאמר לא

בהצלחה...המטרה : להסתדר, נסי לדבר איתה
נסי ללבן את העניניינים בינכן, יהיה יותר נחמד ובריא לכל הצדדים.

nenarey

New member
השאלה היא מה רמת השליטה שלך בכל זה

אם יש לך יכולת להעיף אותה מהדירה הייתי עושה את זה כי נראה שאתן לא ממש הולכות להסתדר וחבל
אם זה לא תלוי בך, את צריכה לעשות מה שאפשר בשביל לשמור על סטטוס קוו
לשבת ביחד ולנסח כללים והסכמים. זה הופך את כל עניין השותפות למשהו טכני וקר אבל לפחות משהו שאפשר לחיות איתו

misty10

New member
הצעות שלי...

אני בדרך כלל קיצונית בדברים שנוגעים לכניסה לפרטיות שלי... אבל בכל זאת:
1. נעילה של הדלת.
2. דרישה חוזרת שלא להיכנס לחדר שלי.
3. עכשיו השאלה אם את יכולה לגרום לזה שהיא תצא מהדירה, אם כן אז תעשי את זה (במידה וזה לא עובד) במידה ולא... שקלת לקנות לה מראה ולחייב אותה לשלם עליה?

misty10

New member
נ.ב.

לאחר שכתבתי את סעיף 3... בן זוגי העיר לי ויכול להיות שזה קצת קשה... אז אני מתקנת\:
לצאת איתה לקנות מראה שתתאים לה...
או לחילופין לקנות לה מראה בהשאלה... (כשאחר כך היא נשארת שלך...)

n lee

New member
לפני כמה וכמה שנים טובות

השכרתי וילה עם שותפים
לא אנשים שאני מכירה
לכל אחד הייתה הקומה שלו
אחד השותפים היה אחיין של בעלת הדירה
הוא תמיד היה נכנס לי לקומה ומשתמש לי בדברים
אז את החדר שינה שלי יכולתי לנעול וגם את המקלחת והשירותים
אבל לא את המטבח ואת הסלון (בכל קומה היה מטבח וסלון)
ויום אחד חזרתי הבייתה לגלות שהם ישבו בסלון שלי (לא ממש היה אכפת לי אם הם היו מבקשים) אכלו, פצחו גרעינים והשאירו את כל זה בסלון על הרצפה על השטיח
ובנוסף חיכתה לי הפתעה כי אחד מהם הגיע עם כלב שהשאיר הפתעה מאוד לא נחמדה על השטיח שלי (שהלך לפח)

אז לחיות עם שותפים זה לא תמיד להיט
ואת אף פעם לא יכולה לדעת על מי תיפלי

לדעתי תנעלי את החדר שלך, אין לשותפה שלך מה לחפש שם
זה האיזור הפרטי והאישי שלך
האיזורים המשותפים זה הסלון (אם יש לכם) והמטבח.
אם יש לך מרפסת שהיא למשל רק של החדר שלך אז היא רק שלך אלא אם כן סיכמתם אחרת

bananasplit27

New member
תודה לכולם וסליחה על התגובה המאוחרת!

הייתי בחו"ל כמה שבועות. לפני שנסעתי דאגתי לבקש מבעל הבית מנעולים לדלת והוא נעתר ללא בעיה. אין ספק שהרגשתי הקלה כשהייתי בח"ל וידעתי שהחדר סגור ומוגן. צר לי מאוד על כך שזה הגיע לזה וההרגשה לנעול חדר בבית שבו חייתי בחופשיות כמה שנים טובות היא די מבאסת, אבל לפחות עכשיו אני יכולה להיות רגועה יותר.
תודה על ההתייחסות!

bananasplit27

New member
עדכון

אז בעלת הבית הסכימה לא להאריך לה חוזה. כתבתי לשותפה מכתב בו הסברתי שלא נוכל להמשיך לגור יחד בחוזה הקרוב. כתבתי מכתב כי ידעתי שלא אראה אותה שבוע שלם ורציתי שיהיה לה את הזמן להתחיל לחפש. בכל זאת, עלינו גם לדבר פנים אל פנים. איך הייתם מציעים לי להסביר לה מדוע אנחנו לא יכולות להמשיך, כך שאשמע נחרצת ויחד עם זאת בלי לפגוע בה.
תודה!

למעלה