מה עושים עם שותפה בעייתית

bananasplit27

New member
מה עושים עם שותפה בעייתית

לפני כמה חודשים כתבתי כאן על בעיית האמינות שיש לי עם השותפה שלי. בזמנו תפסתי אותה נכנסת לחדרי ללא רשות ובעקבות זאת פניתי לבעלת הבית בבקשה שתתקין לי מנעולים על הדלתות (היא הסכימה מיד אחרי ששמעה את הסיפור). מאז לא היו התפתחויות מיוחדות, הייתי בחו"ל כמה שבועות ובאופן כללי התעלמתי ממנה, אני בחדר שלי והיא בחדר שלה. היא נכנסה לדירה לפני ארבעה חודשים ומאז אני מבואסת לאללה. תפסתי אותה פעם אחת בשקר (לגבי הכניסה לחדר) ומאז אני לא מאמינה לשום מילה שהיא מוציאה ומשתדלת לשמור ממנה מרחק, היא התגלתה כטיפוס ערמומי ואני לא מסתדרת היטב עם כאלה. בעייה נוספת היתה המרפסת המשותפת שעד לפני שבועיים נראתה כמו מחנה פליטים עם שקיות וקרונים שהיא לא פירקה, למרות שביקשתי שוב ושוב. היום היא באה ביציאה שאולי כדאי שניצור חיץ במרפסת ונציב את הארונות שלנו (לכל אחת ארון קטן שם) שיהיו כמו קיר ואז לכל אחת יהיה שטח פרטי יותר.... כמובן שזה לא בא בחשבון, פתאום היא גם טענה שהשולחן שיושב במרפסת מפריע לה לתלות כביסה (אחת הסיבות לכך שנמנעתי מלדבר איתה היא שתמיד היו לה רעיונות איך לשנות את הבית ולא לטובה...) מעבר לזה, האווירה עכורה מאז שהיא נכנסה, היא סוגרת את דלת החדר שלה בכל פעם שהיא יוצאת מהחדר, גם אם זה לאמבטיה ובעקבות זאת אני התחלתי לסגור את הדלת של החדר שלי (ואחר כך גם לנעול). אני יותר מחמש שנים בדירה ותמיד חיינו פה באווירת אמון ובטחון וזה השתנה. שאלתי היא - בעוד חודש וחצי מסתיים החוזה. האם יש טעם לדעתכם לפנות לבעלת הבית ולשאול אם זה אפשרי להוציא אותה מהדירה? היא הכירה כבר את הטיפוס ולמדה עליה גם מהסיפור עם המנעולים. אני נמצאת בקו פרשת מים ולא יודעת מה לעשות, מי יודע אם המחליפה שלה לא תהיה יותר גרועה? ואולי אני בכלל אעזוב את הדירה בקרוב? מצד שני, מי היה מאמין שאצטרך לנעול את הדלת שלי במנעול בכל פעם שאני יוצאת מהבית... בקיצור, התלבטויות קשות. אשמח לחוות דעתכם!

אני לא חושבת שזה חיים

לדאוג כן תכנס לי לחדר, לא תכנס
תשנה את הדירה, לא תשנה
נוח לי....לא נוח לי

אני בעד שתעברי דירה
עדיף לגור לבד כי אף פעם לא תדעי מי באמת נכנס אליך הביתה

מקסי

יפעת*

New member
אני מבינה את הקושי

לעבור לגור לבד, גם מבחינה כלכלית, וגם בגלל האפשרויות הפחות אלגנטיות שבדירה קטנה.
קודם כל, אם החוזה מסתיים, נסי לדבר עם בעלת הבית, למה לא בעצם, הרי אין לה התחיבות להמשך חוזה עם השותפה.
מצד שני נסי לחפש לך שותפה, אם לא לדירה הזו, אז לחיפוש דירה אחרת, אולי חברה של חברה
מישהי שתוכלי להנות איתה ולסמוך עליה.

bananasplit27

New member
בבקשה, היום זה המשיך

לפני שלושה חודשים היא באה אלי וביקשה שנעשה שינוי במטבח, היא רצתה שהכלים שלה יהיו זמינים לה בארון העליון, כי הקומה הראשונה של הארון התחתון היתה שלי וא היה לה נוח לשים את הדברים בקומה התחתונה שלו. אז שינינו. הארון שהיה תמיד משותף לשתי השותפות, עד שהיא הגיעה, הפך להיות הארון שלה וכל הדברים שלי עברו לארון השני. בזמנו אמרתי לה שחשוב לי שכל הדברים שלי יהיו באותו מדף ואני מעדיפה שלא נחלק חצי חצי, ולכן זרמתי איתה ובצענו את השינוי הזה. לבקשתה פיניתי לה עוד שני מדפים (שוב, שתמיד היו משותפים), שינינו את הסדר במקרר, היא קיבלה את המדף הגדול בבויידם בכניסה ולמעשה קיבלה את כל מה שביקשה. הערב היא שוב באה ביציאה שלא נוח להשהיא צריכה להתכופף/להתרומם והיא רוצה שנעשה חצי חצי באותו מדף ראשון בארון התחתון, אותו מדף שכדי להשאיר אותו כמו שהוא שינינו את הדברים בפעם הקודמת. תקשיבו, התחלתי לצעוק עליה ולהגיד לה שהיא מגזימה, שאי אפשר שכל כמה חודשים היא נזכרת בשינוי אחר ושהיא משגעת אותי. אחרי זה הלכתי לחדר. אני מרגישה שהיא מנסה לטפס עלי וכל שיחה שלי איתה הופכת אותי לפקעת עצבים... האם אתם חושבים שיש לי עילה לדבר עם בעלת הבית אם החוזה מסתיים בעוד חודש וחצי, אבל יש סיכוי שאעזוב את הדירה בחודש פברואר-מרץ? חבר שלי אמור להגיע לארץ מחו" אבל בגלל שזו פרוצדורה לא ברור בדיוק מתי זה יקרה. אני בדיל האם לדבר כבר עם בעלת הבית או לחכות עוד שבוע שבועיים, אז אהיה חכמה יותר לגבי בן הזוג שלי. מה אתם אומרים?

Kesem_

New member
שותפים....

שותפים זה לא קל
או שיש קליק והכל הולך יופי
או שאין קליק ואז החיים הופכים להיות סיוט (כמו שקורה אצלך עכשיו)
את תמיד יכולה לדבר עם בעלת הבית - מה כבר יכול לקרות ? מקסימום היא תגיד לך לא - ואז את תצאי מהדירה - תחפשי משהו אחר, יותר קטן ולבד, או עם שותף/ה אחרים שיהיה לך איתם חיבור יותר טוב.
בכל מקרה - לא הייתי נשארת איתה עכשיו עוד חצי שנה באותה דירה בכל מקרה....

בהצלחה

gilres

New member
אם את לא מרגישה חופשיה בבית שלך...

מה עשית בזה....
הבית שלך אמור להיות הממלכה שלך, המפלט , אם לא טוב לך שם תחליפי או שותפה או דירה.
אבל בשביל השקט שלך אל תישארי במצב הזה כי זה ישפיע לך על כל דבר בחיים.

למעלה