מה עושים עם שכנים חסרי התחשבות?

מ י ר ב 8

New member
מה עושים עם שכנים חסרי התחשבות?

לפני שהחלטתי להעלות את הנושא כאן ניסינו אני ושכנים אחרים למצוא פתרון לבעיה אך ללא הצלחה. העניין הוא כדלקמן: לפני כחודשיים נכנסו שכנים חדשים זוג מבוגר ללא ילדים לגור בבית בשכנות לנו (קרי יש לנו קיר משותף) אלו למן הרגע הראשון החלו בעבודות דפיקה וקידוח קירות לא לפני 2130 ותמיד אחרי 2200. בפעמים הראשונות נתתי להם להנות מהספק על היותם חדשים ומנסים לסדר את ביתם. דברנו אתם , הסברנו להם שלכולנו ילדים קטנים הישנים בשעות הללו, ובכלל לאור האקוסטיקה הלא מוצלחת בין הבתים נשמע ממש כאילו הקדיחות הם אצלנו בסלון. אך נדמה כי לא רק שהם לא מצטערים אלא שמים פס אחד ארוך על כולנו. למשטרה אין לנו קייס לפנות לפני השעה 2300השומרים טענו כי קבלו יותר מתלונה אחת אך ידיהם כבולות. הם מספיק מתוחכמים כדי להפסיק דקותיים לפני השעה האסורה. ביישוב כשלנו בו אנשים עובדים קשה ומנסים לשמור על שגרת חיים בה יחס לזולת איננה מילה גסה, אני פשוט עומדת חסרת אונים מול היחס שלהם. אשמח לקבל רעיונות, תודה מירב

לארי

New member
אין לפרסם שמות או פרטים אישיים של

תושבים מעל גבי הפורום
עם כל ההבנה שלי לבעיות האישיות, לא יתאפשר לעשות זאת כאן,
!

זאת בעיה זמנית

מ-י-ר-ב-8 אני מניח שהשכנים לא הגיעו לגור ביישוב, כדי לעצבן ולהרגיז. אני מניח שכל מעבר דירה - מצריך גם קידוחים בקירות לתליית תמונות וחפצים. ואני מניח, שהשכנים לא יכולים לעשות זאת ב"שעות נורמליות" - כי הם עובדים עד מאוחר, או כי מי שקודח להם עובד עד מאוחר ולא פנוי. מבלי לעשות הנחות לשכנים, אני מקווה שהבעיה תיעלם מעצמה. בכל מקרה, הם יסיימו את עבודות הקידוחים - בשלב זה או אחר. ואולי, אם לא תפעילי עליהם לחץ פיזי מתון, ואם באמת - ממש קשה להן לארגן את הקידוחים לשעות וימים אחרים - אולי משבר האמון ביניכם לא יחריף. וזה למרות, שהם לדעתי, יכולים לגלות התחשבות - למשל ע"י התראה על מבצע קידוחים - לפני שהוא מתחיל. בסופו של יום, הם יהיו שכנייך לתקופה הקרובה, ואולי חבל להסלים את המצב, על בעיה שהיא מעיקרה זמנית - ושאולי אין להם הרבה ברירות אחרות.

מ י ר ב 8

New member
כולנו עברנו בתים...אבל

קראתי את דבריך. וחשבתי שיש אנשים שבכל מצב מצליחים לראות גם את האחר, ויש את אלו שרואים את עצמם. למן הפעם הראשונה הרגשתי שהם מגזימים, כך מסתבר הרגישו כל שאר השכנים מסביב רק שלי המטרד העיקרי . לאחר הפעם הראשונה התקשרתי אליהם ובקשתי בעדינות (השעה היתה 2230 ) להפסיק לקדוח. נענתי בתשובה מחויכת שהם ממש באמצע. למרות הבקשה הם המשיכו. חשבתי לעצמי שאם באמת היה זה מקרה של דחיפות אזי מן הסתם בפעם הבאה ינסו להתחשב. אך לא. הם מגיעים הביתה בשעות סבירות 1800 ואת הקידוחים והדפיקות משום מה מתחילים בשעות מאוחרות. האם אני זו שצריכה להזהר מלא להסלים את המצב...האם בכך שאני אחרוק שיניים אחרי חודשים תמימים בעצם אני מאותת להם שהתוקפנות והאגואיסטיות נצחה. אולי כדאי באיזה אופן להעביר לאנשים מסוגם שהתנהגות של התעלמות מהאחר לא משתלמת. גם להם הלא יש מה להפסיד. גם אני שכנה שלהם וכך יתר השכנים הממורמרים. בין אנשים כמו גם בין שכנים אמורה להיות מידת הדדיות והתחשבות....וכדי לבנות שכנות טובה צריך שני צדדים להרוס מסתבר צריך רק צד אחד. כל טוב. ויום נפלא.

מירב

צלמי להם את כל השרשור הנוכחי והכניסי מתחת דלתם.אם לא יעזור בטח לא יזיק.

ninagil

New member
ביפה נוף יש מחסן "נייד" בכביש

יש שכן ברחוב יפה נוף שתפס מקום חנייה וחיבר עגלה לעמוד. העגלה היא בעצם מחסן. חוץ מזה שהחנייה ברחוב הוא מקום ציבורי ממש מדכא לראות גנק בכביש. העגלה נמצאת לפחות שנה. מין הראוי שהיישוב יבקש לפנות אותה.

לארי אולי תפתח "מלשינון"

כל אחד יש לו בעיה עם השכן ורץ לספר לחברה. תנו לחיות בשקט.

נינה גיל היקרה! אין לך צרות?

הדבר שמצאת לנכון להעלות לכתב כל כך מציק לך????? את לא יודעת לחיות בשקט עם שכנים? מה זה מפריע לך? למה כל הקנטרנות הזו? ולמה ליצור אווירה ההפוכה ליחסי שכנות טובים, או לפחות נסבלים??? אין לי מושג אפילו על מה מדובר והודעתך פשוט צורמת לי...

ninagil

New member
כן-- אין חנייה ברחוב

ברחוב יפה נוף יש מצוקת חנייה קשה. חסר מקומות לפי מספר הבתים. לכן תפיסת חנייה כדי לאחסן חפצים ממש לא מתאים וגובל בחוסר התחשבות. יום טוב

למעלה