מה עושים עם שק בצל ירוק?

awareness3

New member
מה עושים עם שק בצל ירוק?

שבוע טוב ושנה נפלאה לכולם
חברים שהגיעו, הביאו שקית ענקית מלאה בצל ירוק וטרי
אז אפשר להוסיף בצל ירוק לכל מיני מתכונים
אבל אולי למישהו יש מתכון שמצריך ה-מ-ו-ן בצל ירוק??
 

ladybug6

New member
אפשר בגדול להתייחס אליו כמו לכרישה

ולעשות ממנו קציצות או פשטידה בשילוב עם בצל לבן (לאדות אותם ביחד) ואיזה שהוא ירק נוסף. אם את עושה מזה קיש או פשטידה רצוי להקפיץ את זה קצת במחבת עם מעט שמן כדי לרכך קצת לפני האפייה.
ואפשר גם פשוט לעשות הרבה סלטים ירוקים, מוקפצים..
פעם גם נתקלתי במתכון לבצל ירוק מאודה עם רוטב שמורכב מסויה, מירין, לימון וצ'ילי או משהו כזה. אבל לא ניסיתי..
 

גםאני5

New member
מצטרפת לשאלה (בערך): בעלים הירוקים לא חסרים

רעיונות: מסלט בסיסי של עגבניה ומלפפון, דרך סלט בורגול, צנוניות בשמן ומלח או עגבניות שרי , אורז ירוק או הוספה במצב טרי קצוץ דק מעל "מוקפצים". אנחנו מחסלים לפחות ששה צרורות בשבוע רק בגלל החלק הירוק. מה שאומר שכל סופ"ש אני אתחיל לתהות מה לעשות עם הכמויות המצטברות של החלק הלבן.
 

ladybug6

New member
קודם כל, אני משתמשת גם בחלק הלבן

לסלטים וכו'.
אבל אם אצלך זה מצטבר אז פשוט תאדי את זה במחבת כמה דקות לריכוך ואז תעשי מזה קציצות בשילוב עם בצל לבן ואולי ירק נוסף. או פשטידה, ביחד עם כרובית מפורקת לפרחים קטנים, קמח לבן תופח בנדיבות (או קמח לבן+אבקת אפייה) + קמח תפו"א, תבלינים, קצת שמן..ולתנור לשעה ככה.
 

גםאני5

New member
אצלי יותר בררנים.. במיוחד בנושא אוכל טרי

אני משתדלת לא לזרוק אוכל, אם כי זה "חוזר" בצורה של קומפסט.
 
למעלה