מה עושים עם תואר בגאוגרפיה?

נו אני רצינית, אני חושבת ללמוד את

זה ואני די מיתלבטת אם בכלל שווה ללמוד את זה מלבד זה שהתחום מעניין אותי. יש בכלל עבודות בתחום?

שלום מיצי

אין תשובה אחת נחרצת, אבל יש הרבה אפשרויות... קודם כל, אני תמיד ממליצה ללמוד את מה שבאמת רוצים ומשם להמשיך הלאה. אם תלכי ללמוד משהו " פרקטי" אולי יהיה לך בסדר ואולי לא ואולי גם אז כל שישאר לך לעשות עם התעודה זה לתלות אותה על הקיר או להתמחות ( יש לי כמה קרובים רופאי שינים למשל... שלא תדעי איזה סיוט להם למצוא עבודה וכמה עוד שנים מעבר לתואר הם השקעו בהתמחויות כדי להגיע לעבודה נורמאלית ). ובקשר לג"ג, אז הכי בנאלי זה כמובן להיות מורה. מעבר לכך אפשר להתמחות בנושאים של איכות סביבה וללכת לכיון הזה, אפשר תכנון ערים, אפשר כמובן GIS ובזה דווקא יוצא לי לראות שמחפשים אנשים ולדעתי זה תחום שיתפתח עוד המון בשנים הקרובות. מעבר לכם אני ממליצה לך גם לעשות חיפוש בפורום ( חיפוש ישן), בכל כמה חודשים מתעורר דיון בנושא. אם יש לך עוד שאלות, נשמח לעזור. בהצלחה

GIS

מערכות מידע גיאוגרפיה. האמת אני לא מבינה בזה כלום
לא עשיתי בזה אפילו קורס אחד, אבל זה התחום המידעני הממוחשב. אני מקווה שמישהו שלומד/למד יוכל לספר לך יותר, בכל מקרה זה תחום שהולך ותופס תאוצה ( מחשבים וג"ג שילוב מנצח). אני ממליצה לקורא באתרי המחלקות על מהסלולים האלו וגם באתר של משתמשי ה GIS שנמצא בקישורים.

בוקסה

New member
GIS

היום כשאומרים GIS בדרך כלל מתכוונים ל GIS של ESRI שהייתרון הגדול שלו זה שהוא ידידותי למשתמש ולא צריך להקדיש שנים של לימוד כדי להשתמש בתוכנה (כמובן שזה תלוי איזה רמה של שימוש אתה עושה בתוכנה). ה GIS זאת מערכת שמקבלת נתונים מסוגים שונים (שכבות) ובצורות שונות אשר ממוקמים במרחב ומאפשרת לך לבצע ניתוח שמשכלל בתוכו את הנתונים השונים ואת מיקומם במרחב. ה GIS הוא כלי חזק במיפוי ומאפשר גם לאדם שאינו כרטוגרף מקצועי לייצר ולעצב מפות כלליות או נושאיות הסברים יותר מקצועיים אפשר למצא באתר של systematics (הנציגים של ESRI בארץ) בקישורי הפורום. בגלל היתרונות של ה GIS גופים רבים כמו רט"ג, רשויות מקומיות, משרדים ממשלתיים ועוד הרבה מחזיקים אנשים מתחום ה GIS או מחלקה שעניינה GIS

מושיעי כרגיל ../images/Emo13.gif

תודה לבוקסה. וסתם סיפורון קטן, בכנס האחרון שהשתתפתי ( למי שלא יודע, כנס סטודנטים לג"ג שהתקיים באוסטריה)היתה חסות של ESRI ובסוף הכנס הם חילקו לכל הצוות המארגן ולכל מדריכי הסדנאות את התוכנה כמתנה, ממש מגניב

KOBAYASHI

New member
יפה...

מצד שני, זה גם מה שדוד אימיול עושה, ועוד בלי לנסוע לאוסטריה...

powerkite

New member
רק בטכניון

למי שמעוניין ללמוד את תחום ה-GIS אחלה תחום הבעיה היא כזו רוב העבודות בשוק מחפשות תכנתים של GIS עם שילוב של הרבה ידע מתוכנות אחרות כמו אוטוקאד וכדומה ולכן ממש אבל ממש לא מספיק ללמוד רק תוכנה ידידותית אחת בעיקר ARC MAP שזה רק חלק קטן ב ARC INFO התוכנה המלאה ואל תשלי את עצמך מי שלומד רק גיאוגרפיה טועם מהמערכות מידע הגיאוגרפים אם כבר יש איזה שהיא עבודה בתחום זה שבוגר גיאוגרפיה יכול לעמוד בדרישות בד"כ דרוש ניסיון של כמה שנים ככה שאל תבני על זה יותר מידי אבל אם גיאוגרפיה אז GIS חד משמעית בנתיים כנסי לאתר www.klaf.co.il ותתחילי לשחק בהצלחה

שאלה על GIS

אני חושב שאין את התחום הזה באונ' חיפה, יכול להיות ?? יש שם קורס של מיפוי וכרטוגרפיה. האם הכוונה היא לזה ?

מערכות מידע גיאוגרפיות

ככה קוראים לזה. בדקת היטב באתר של המחלקה? אני לא מכירה טוב את המחלקה הזו ולא יודעת, בכל מקרה שווה לבדוק שוב ולהתקשר במידה שאתה לא בטוח.

למעלה