מה עושים עם תואר בלימודי המזה"ת ?

camoranesi

New member
מה עושים עם תואר בלימודי המזה"ת ?

למדתי בתיכון לימודי הערבים ואסלאם ברמה של 5 יחידות לימוד. אהבתי את המקצוע והחומר נורא עניין אותי. עכשיו כמעט 6 שנים אחרי.כשאני בן 23 ומתלבט מה ללכת ללמוד. אני שוקל לימודים אקדמים בתחום. אך אני לא בטוח איך אני הופך תואר בתחום הזה לקרירה. ממוצע הבגרויות המקסימלי שלי (עם הבונוסים) עומד על 87 בערך.. לא עשיתי פסיכומטרי. אולי מישהו יכול ליידע אותי מה אני עושה עם תואר כזה? ואיזה נתונים חסרים לי כדי לעמוד בתנאי הקבלה של הפקולטות הנחשבות בתחום. תודה וחג שמח וכל החוגגים.

2l khansa2

New member
תואר במזרח תיכון ואסלאם

ניתן לעסוק בכמה תחומים כמו למשל להשתלב באקדמיה במידה ואתה ממשיך עם הלימודים ללימודי פרופסורה או ד"ר ,או שניתן לשלב עם לימודי תקשורת וללכת לכיוון עיתונאי למשל , תראה אני אישית מאמינה שעדיף ללמוד משהו שאוהבים ולווא דווקא משהו שנראה כי מרוויחים בו קצת יותר טוב,יש הרבה אנשים שלמדו מחשבים כי חשבו שזה מקצוע שמכניס יותר כסף ובסוף התואר לא היו מסוגלים לעבוד בתחום,מזרח תיכון למי שאוהב את הנושא זה תואר מרתק ,ומי שטוב בו ימצא עבודה ויוכל להשתלב בתחום בהצלחה

EastGirl83

New member
ומוסיפה...

אפשר להשתלב גם במשרות של המדינה (במידה ותעשה דו חוגי) וזה פותח המון דלתות. בהצלחה

camoranesi

New member
דו חוגי?

מה זה אומר דו חוגי? ואיך זה משתלב לי עם משרה ממשלתית?

EastGirl83

New member
דו חוגי..

כמו שנאמר אתה יכול לשלב עם תקשורת אבל זה בתחום של התקשורת, ויש כמובן אפשרות לשלב את זה עם מדעי המדינה כך שבסופו של דבר זה יכול לעזור להשתלב במשרות ממשלתיות. אבל כמובן שחובה עליך לעקוב אחר מכרזים שמפרסמים ולראות היכן ומתי דורשים אנשים חדשים למשרות כאלו..

אני סיימתי ללמוד תואר B.A בשפה וספרות ערבית ו

הסטוריה של המזה"ת. לאחר שניסיתי להשתלב במשרד הבטחון, משרד החוץ משטרה ולא הצלחתי אני עדיין מחפש מקום בו אוכל לבנות קריירה. אם אתה לא משלב את הלימודים עם תחום התקשורת והעיתונות, או ממשיך לכיוון הוראה או מה שהוצע לך כאן.. אתה עלול למצוא את עצמך עוסק במשהו שרחוק ממה שלמדת.. או שאולי זה עניין של מזל. פנו אליי מספר גורמים שהיו מעוניינים בי בתחום הצבא אבל זה לא יצא לפועל בסופו של דבר. מקווה שסייעתי בידך.

EastGirl83

New member
חשוב שתדע...

לא בכל לימודים ישר מקבלים אותך לעבודה.. צריך לחפש, קשרים, מזל וכל מה שמתלווה לזה. בתואר הראשון שלי בחינוך והוראה לא מצאתי ישר בית ספר ללמד ואני מכירה עוד כמה אנשים שכבר שנתיים מחפשים עבודה בבית ספר.. אז ככה שלא תמיד מוצאים עבודה. אפילו כאשר לומדים מדעי המחשב וכל מה שמתלווה לתחום הזה, אתה חייב לחפש עבודה ובמקביל להיות מודע למה שמתרחש בשוק העבודה..

למעלה