מה עושים עם תינוק שמסרב לבקבוק?

הילה@

New member
מה עושים עם תינוק שמסרב לבקבוק?

אני ממש מיואשת...יש לי תינוק כמעט בן 4 חודשים והוא לא מוכן לשתות מבקבוק. הוא רק יונק ומסתבר שהוא כל כך נהנה מההנקה עד שהוא לא מעוניין באופציה אחרת... (וזה לא משנה אם זה תחליף או אם זה חלב שאוב שלי) אני כבר ממש לא יודעת איך לשכנע אותו שיקח מדי פעם בקבוק. זה ממש כובל אותי אליו. אני כמעט לא יכולה לצאת בלעדיו וזה ממש מתסכל. יש למישהי אולי עצות מניסיון? תודה מראש, הילה

אומנם לא מנסיון אישי , כי שלי

קיבלו בקבוק מההתחלה. אבל אולי שמישהו אחר ינסה לתת לו אוכל מהבקבוק ולא את? קראתי את ההמלצה הזו כאן פעם.

הי חמודה כמה עצות.

1. בואי נתחיל מזה שאת שואבת ורק שואבת. 2. מישהו אחר נותן לו את הבקבוק ואת לא בבית. ואם את כן בבית את נעלמת מהחדר. מקווה שמשהו יעזור לך ואם לא אז להתחיל אולי מוצקים בשעות שאת לא בבית. בהצלחה. איריס.

anat30g

New member
לנסות בקבוקים שונים ופטמות שונות

היניקה מהשד ושתיית חבל מבקבוק הן פעלות שונות מבחינת השרירים שהן מפעילות בפה וכם מבחינה התחושה שיש לתינוק בפה. לכן שווה לנסות סוגים אחרים של בקבוקים ופטמות. ברור שאף פיטמה לא תיהיה כמו הציצי של אמא - אבל אולי פטמה מחומר שונה (גומי במקום סיליקון) או בצורה שונה (למשל של פלייטקס) ימצא חן בעיניו. אגב, בגלל שמדובר בשיטה יקרה - כי צריך לקנות הרבה סוגים של בקבוקים ופיטמות - קודם הייתי מנסה את השיטות האחרות שהוזכרו פה ואם הן לא מצלחות ללכת לפשוט על הסופר-פארם. בהצלחה - ענת

לאה_מ

New member
גם אורי היה סרבן בקבוק רציני מאד.

עד גיל 4 חודשים לא היתה לי בעיה עם זה, אבל אחר כך הייתי צריכה לצאת לפעמים בענייני עבודה, ולא תמיד היה לי נוח לקחת אותו איתי. אני אספר לך מה שאנחנו ניסינו: לתת בקבוק עם חלב שאוב (ולא תחליף חלב). שמישהו אחר (ולא את) יתן את הבקבוק, ואם אפשר, שאת לא תהיי בסביבה באותו רגע (את יכולה להיות בחדר השני, אם את מוכנה לסבול קצת את הקושי שלו, אבל אל תצאי כל שניה...
) שמי שנותן לו את הבקבוק יהיה מישהו עם הרבה סבלנות וסובלנות!!! שמי שנותן לו את הבקבוק לא יחזיק אותו בתנוחה שבה את מניקה אותו בדרך כלל (אלא, למשל, כשהוא בחצי שכיבה עליו, הגב של התינוק לבטן של המאכיל). לנסות לתת את הארוחה בבקבוק בסביבה אחרת - למשל, בחוץ. לנסות מספר סוגים של פטמות - לא כל פטמה נוחה להם. אורי, למשל, במשך תקופה ארוכה מאד, גם אחרי שכבר שתה חלב שלי מבקבוק, הסכים רק לפטמה אחת - פטמת סיליקון של פלייטקס, מסוג שבכלל אין בארץ (במקרה חברה נתנה לי פטמה אחת כזו שהיתה לה), וכבר התחלתי להיות מודאגת, עד שאחרי כמה חודשים הוא הסכים לשתות גם מפטמה של אוונט. לעשות את זה לאט ובסבלנות, לא לצפות שבנסיון הראשון (או השני, או השלישי) הוא יסכים לשתות. להיות מלאי אמפתיה לקושי שלו ומלאי הערכה להצלחה הכי קטנה שלו. שיהיה בהצלחה ובתאבון!

בעיה כל כך מוכרת

אם תציצי לפורום הנקה בוואלה תראי כמה בנות היו באותו מצב וגם אני . הייתי ממש מיואשת וקיבלתי שם הרבה עיצות טוב אני התחלתי בנסיונות הבקבוק כחודש לפני שחזרתי לעבודה ( תומר היה בן ארבעה וחצי חודשים) ועד שחזרתי לא היה על מה לדבר מאוד פחדתי איך אני אשאיר אותו אבל אחרי יום עם המטפלת הוא "נשבר" . העיצות שאני קיבלתי היו קודם כל לא לתת לו בעצמי את הבקבוק וגם לא להיות בבית שאבא שלו מנסה הבקבוקים של פלייטקס היו אלו שלבסוף הוא הסכים לקחת וגם את אלו של "נוק" הוא די אוהב לנסות להאכיל אותו לא בפוזת הנקה אלא לשבת מולו ובמשפט ששמעתי מאות פעמים " אל תדאגי שהוא יהיה רעב הוא יאכל " שיהיה לך בהצלחה

_גלית_

New member
אנחנו גם משתמשים בבקבוק של

פלייטקס, זה עם השקיות החד פעמיות (זה הולך טוב עם האחסנה של החלב השאוב) פתאום לפני חודש, כשתומר עד אז אכל יפה מבקבוק, פתאום הוא עשה שביתת רעב והיה מוכן רק ציצי, גם אם המשמעות היתה המון שעות בלי כלום. ואז, בן זוגי היצירתי והחכם עלה על משהו! בשבוע שעבר, הייתי באילת 12 שעות בענייני עבודה, והגוזל כמובן פתח שוב בשביתת רעב, הוא נתן לו את הבקבוק עם החלב, ובגלל שהחלב נמצא בשקית גמישה, הוא פשוט הכניס את הפטמה לפה שלו ומהר לחץ קצת, כך שיצא חלב אל תוך הפה של תומר והשפריץ מיד גירה אותו להמשיך לינוק! ואחר כך תומר אפילו החזיק קצת את הבקבוק בעצמו (עם קצת עזרה). כל כך פשוט ויעיל!

gc1

New member
my advices

אנחנו נכשלנו עם הבקבוק ועברנו ישר לכפית עמרי היה קצת יותר גדול- בן חצי שנה כך שממילא התחלתי עם מוצקים וכדי שיקבל גם נוזלים המטפלת נתנה לו חלב בכפית עם המון המון סבלנות. ועדיין עד עכשיו (בן 8 חודשים) הוא שותה מעט ביום ומתנפל על הציצי ברגע שאני חוזרת מהעבודה

טיפים

לא פרטת איך ומי ניסו לתת את הבקבוק כך שיכול להיות שניסיתם חלק מהדברים. אל תתייאשי! זה לפעמים לוקח זמן. גם שחר לא הסכימה לקבל בקבוק בהתחלה והיה מאוד קשה להרגיל אותה. בסוף זה הסתדר יחסית בקלות כשהיא נכנסה לגן (בגיל 5 חושדים) והמטפלות נתנו לה את הבקבוק ולא אני. שמתי לב שכשאני הייתי בסביבה הסיכוי שהיא תסכים לשתות מהבקבוק היה מאוד קטן. וממני אישית היא כמעט אף פעם לא הסכימה לקבל בקבוק אלא רק ציצי (כמה שהם חכמים!) בכל אופן הנה הדברים שניסינו, חלקם הועילו, חלקם לא. אגב, לא חייבים להתעקש על בקבוק. אפשר גם בכוס, מזרק, כפית או אפילו טפטפת כזו של תרופות. אני מכירה לא מעט תינוקות שלא שתו מעולם מבקבוק אלא רק מכוס או כפית. זה לוקח קצת יותר זמן אבל חוסך את התסכולים הטיפים בסדר אקראי לפי מה שעלה לי לראש, לא לפי סדר חשיבות או משהו כזה 1. השתמשנו בפטמה עם זרימה איטית ביותר (כמו מס´ 1 של אבנט). לתינוקות יונקים יש לפעמים יניקה חזקה יותר ובמעבר לבקבוק עם זרימה מהירה מדי הם משתנקים (זה גם עוזר למנוע בלבול פטמות למרות שבגיל 4 חודשים נראה לי פחות בעייתי). 2. חשוב שהאווירה תהיה רגועה ושהוא לא יבהל מהבקבוק. תתיחסו לזה כמו משחק ותעשו נסיונות קצרים כל פעם, מבלי להכנס למאבקים ותסכול. 3 . תלטפי את הפה שלו עם הפטמה כדי לעודד אותו לפתוח פה גדול (כמו שעושים בהתחלת הנקה). אל תדחפי לו את הפטמה בין השפתיים, זה יכול להבהיל אותו. רצוי שהתינוק יכניס כמה שיותר מהפטמה לפה וששפתיו יגעו בבקבוק ולא ימצוץ רק את קצה הפטמה (כי זה מאוד כואב אם אח"כ הוא תופס ככה את הציצי) 4. תנסי פטמות שונות וגם לשנות את הטמפרטורה של החלב. יש תינוקות שמעדיפים טמפרטורת חדר או אפילו חלב קר. שחר לעומת זאת התעקשה על חום גוף ואם זה טיפה היה מתקרר לא היתה שותה. 5. מי נותן את הבקבוק. הרבה פעמים הם לא מוכנים לקבל מאמא אבל יקבלו ממישהו אחר. רצוי אפילו שלא תהיי בסביבה. 6. תני לו לשחק עם בקבוק עם מים בפנים זה כדי שיתרגל ויראה שיש נשהט בפנים ושזה לא מפחיד. 7. להציע את הבקבוק כשהוא לא מאוד רעב , כלומר בין הארוחות. 8. שימי כמויות קטנות בבקבוק , במיוחד אם זה חלב שאוב ("הזהב הלבן"). הנסיונות צריכים להיות קצרים ולא נורא אם הוא רק לוקח את הפטמה ולא שותה הרבה. גם זו התקדמות. 9. להרטיב ולחמם קצת את הפטמה עם מים פושרים. 10. להציע לו בתנוחה ששונה מתנוחה היניקה ואפילו במקום שונה. למשל בעמידה, בהליכה . להחזיק את התינוק עם הפנים כלפי החדר. להסיח את דעתו תוך כדי. שחר למשל אהבה שאני מנענעת אותה ושרה לה שירים. בהצלחה!

הילה@

New member
תודה רבה לכולכן!!!

אני איעזר בהרבה סבלנות ואתחיל במלאכה...אני אדווח איך מתקדם. הילה

למעלה