מה עושים עם תכנות לינארי וסימפלקס?

WhiteBear

New member
מה עושים עם תכנות לינארי וסימפלקס?

שלום אנשים טובים, זמן רב מאז כתבתי פה. בדיוק סיימתי ללמוד ולהיבחן בקורס "חקר ביצועים 1" באוניברסיטה הפתוחה. שם למדנו תכנות לינארי. עיקר הקורס עסק בסימפלקס - הבעיה הדואלית - ניתוח רגישות - מעט תכנות בשלמים - ומעט רשתות. ואני יוצא מהקורס בראש מפוצץ עם השאלה "למה זה היה טוב ??" כלומר, אני מבין שבאופן תאורתי יש המון יישומים שאפשר למצוא. אבל באופן שקשור לחיים שלי, באיזה מקום או צורה יכול להיות חשיבות עבורי להיכרות עם תכנות לינארי
איזה ענפים מעניינים אפשר ללמוד שישתמשו במיומנויות כאלו
אני לא בטוח שהצלחתי להסביר את שאלתי, (והמודורטור מוזמן לשרשר אותי לאן שהוא רוצה). אבל אני אשמח לקבל תגובה. בברכה, טל.

freedom rider

New member
זו בדיחה, נכון?

תכנון לינארי הוא אחד האלגוריתמים השימושיים ביותר. כאשר עבדתי בתעשיית התקשורת השתמשתי בתכנון לינארי כדי לתכנן שימוש אופטימלי ברוחבי פס. חיפוש קצר ב-Google על המלים "linear programming application" נתן לי כ-3 מליון תוצאות ובהן שפע דוגמאות כגון: יישום לדיאגנוזות רפואיות דרך Pattern recognition, ייצור חומצה ציטרית בתעשייה הביוטכנולוגית, תכנון מערכת הובלת מים (זה לא שונה עקרונית מרשת תקשורת), קביעת מדיניות השקעות ומימון, תכנון משמרות של עובדים (או לוחות זמנים של טיסות, או רכבות), זיקוק נפט, ותסלח לי, אבל אעצור כאן.

WhiteBear

New member
כאמור (ותודה ד"א)

כאמור, אני מבין את היישומים התאורתיים. מעניין אותי לשמוע אם יש פה מישהו שאישית עסק בזה, ובאיזה הקשר (קריירה/אקדמי)
(ושוב תודה)

freedom rider

New member
לא, לא, לא

כל היישומים שמניתי בהודעה הקודמת הם יישומיים לחלוטין.

WhiteBear

New member
../images/Emo13.gif אנחנו משתמשים במינוחים שונים

כשאני אומר "יישום תיאורתי" - אני לא מתכוון לכך שהיישום הוא בשטח מתמטי תיאורתי, במקום שטח מתמטי פרקטי. הכוונה שלי היא שאני מבין שתיאורתית אפשר להשתמש בתכנות לינארית באופן פרקטית. (ההבנה שלי, של הישימות הפרקטית של תכנות לינארי, היא תיאורתית
) אבל פרקטית, האם יש מישהו בפורום שעשה את זה ? (אתה מתמטיקאי, אין מצב שלא הבנת את מה שכתבתי עכשיו
)

למעלה