מה עושים עם תפוז סיני?

Uma2rman

New member
מה עושים עם תפוז סיני?

שלום לכם, בנים ובנות! יש לי שאלה אליכם...מי יודע איך עושים ריבה מתפוז סיני? ממש דחוף! בעלי הביא איזה 3 קילו...אכלנו ככה, הוספתי אותם לעוף בתנור...לגולש...נמאאאאאס!!! תעזרו לי פליזזזזז! נשאר עוד 2 קילו...
 

bali

New member
מנהל
ריבת תפוזונים סיניים

מתחילים בלחרוץ חריץ לאורך בתפוזונים (מספיק בצד אחד ולא צריך מאד עמוק) ובלהרתיח אותם במים כדי להוציא חלק מהמרירות שלהם (שנמצאת בעיקר בקליפה). לפני שמתחילים לבשל את הריבה עצמה מכניסים למקפיא צלוחית זכוכית קטנה שתשמש אותנו בבדיקת הריבה אח"כ. מסננים את התפוזונים ואז שמים אותם בסיר עם סוכר ביחס זהה או 75% ממשקל הפרי (כלומר על קילו פרי אפשר לשים בין 750 גרם לקילו סוכר). אפשר לחצות את התפוזונים, לפרוס אותם לרוחב או להשאיר אותם שלמים. מביאים לרתיחה עדינה ומערבבים מדי פעם שהתפוזונים לא יידבקו לתחתית הסיר והסוכר יימס באחידות. מבשלים על אש בינונית בערך שעה, עד שהנוזלים שבריבה מסמיכים. אפשר להוסיף לריבה 2-3 מקלות קינמון ו/או 2-3 מסמרי ציפורן בשביל לתת ניחוח תבלינים לריבה. אם מחליטים להוסיף אותם, מוסיפים אחרי שהסוכר נמס. כדי לבדוק שהריבה מוכנה, מטפטפים על הצלחת ששמנו במקפיא כמה טיפות מהנוזל של הריבה. מחכים כמה שניות ומעבירים אצבע ב"שלולית" הרוטב. אם נשאר שביל נקי באמצע השלולית שלא מתמלא מייד בנוזל, סימן שהריבה מוכנה ואפשר להעביר אותה לצנצנות מעוקרות, למלא ממש עד סוף הצנצנת, לסגור ולהניח על השיש על גבי מגבת, כשהצנצנת עומדת על הראש (כדי ליצור ואקום). כשהצנצנות מתקררות אפשר לאחסן בארון מוצל. אחרי שפותחים צנצנת שומרים את הריבה במקרר. אם הריבה סמיכה מדיי אפשר להוסיף מעט מים במהלך הבישול כדי שיהיה גם סירופ לריבה.
 
למעלה