מה עושים עם 2000$

דרור 26

New member
מה עושים עם 2000$ ../images/Emo35.gif

אני מקווה שהפעם יהיה לכם קצת יותר חשק לענות. נניח שאני רוצה להוציא כ 2000$ על ציוד צילום ויש לי קצת מושג. חשבתי על האופציה הבאה :
EOS 3 מחיר 875$
Canon Zoom Telephoto EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM Autofocus Lens מחיר 280$
Canon Zoom Wide Angle-Telephoto EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS Image Stabilizer USM Autofocus Lens - מחיר 400 $ (או שעדיף - Canon EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM - מחיר 364$
, מה זה בכלל ה Image Stabilizer
)
Canon 550EX Speedlite TTL Shoe Mount Flash מחיר 400$ המחירים מהדף הזה, לדעתי הם מיצגים את המחיר בארהב וכנראה גם שם אקנה את הציוד (אם אני טועה תקנו אותי) או שאני לא בכיוון
/ שחכתי משהו הכרחי
מה אתם הייתם קונים בסכום הזה
(אולי "רק" EOS33 ופלאש 420EX אבל עדשות הרבה יותר מושקעות
) כרגע בגלל תנאים שלא ממש יעניינו פה אני בלי מצלמה בחצי שנה האחרונה ולפני זה היתה לי F80. מהנסיון והידע שלי אני חושב שאת ה 33 אני אצליח לנצל מצויין ולכן חשבתי לכוון גבוהה יותר לכיוון ה 3. מה אתם אומרים
בבקשה על תעיפו אותי אחורה תוך 3 שעות.

ishay-to

New member
מס" חשבון הבנק שלי..25743321

סניף 933 תרומות מתקבלות בברכה

דרור 26

New member
אני אשמח לעזור

אבל מדובר בכסף שנחסך במשך כשנה במיוחד לזה והייתי מעוניין להנות ממנו כמה שיותר, אז מה אתה אומר על ההצעה האלטרנטיבית של להוציא אותו על הציוד שהצעתי

ishay-to

New member
אוקיי ..ממליץ לך על מצלמה קנון 1V

עדשה 16-35 צמצם 2.8-עדשה רחבה עדשה 24-70 צמצם 2.8 עדשת טלה 70-200 IS צמצם 2.8 פלאש 550 קונה בחו"ל ? אל תתפשר על פחות ושלא יעבדו עלייך תאמין לי "עם יד על הלב" אחלה סט שבעולם בהצלחה תתחדש

דרור 26

New member
אני חושש שה 1 תהיה כבדה מידי

אני הולך לצלם הרבה גם עם יד חופשית ובלי חצובה, הבנתי שה 1 קצת מעייפת בהנחה שאני הולך לצלם ארוע משפחתי למשל (בהנחה שאני שורף בו 8-10 סטים)

shumy

New member
שמע, זה תלוי מה אתה אוהב לצלם...

אני הייתי קונה איזה גוף מקצועי עם עדשת מקרו + עדשת טלה איכותית משו בסביבות 400-500 מ"מ + עדשה זום 28-135 או 28-200.

avi5771

New member
לא סיפרת מה אתה הולך לעשות עם זה

אבל לטעמי ולצרכי הייתי שופך יותר כסף לכיוון העדשות. למה אתה רוצה את ה EOS3 לעומת ה 33? מה חסר? ה 28-135 תשמש אותך היטב כעדשה כללית, לרוב הצילומים שלך. IS=Image Stabilizer. קרא באתר של CANON. אי אפשר להמליץ על עדשות בלי לדעת איזה נושאים אתה אוהב לצלם.

דרור 26

New member
אתה צודק

אכן לא סיפרתי הכל, אבל בשביל זה אתם פה
, תודה על העזרה עד עכשיו. נושאי צילום ראשיים זה ארועים משפחתיים וטיולים/נוף, אני לא מתעסק הרבה עם מיקרו, אני מצלם גם דברים זזים (מכוניות בתנועה למשל) הבנתי שה 33 דומה ל F80 שהיתה לי, הרגשתי שניצלתי אותה די טוב, לא היה חסר לי משהו אבל לדעתי יש דברים יותר טובים וחשבתי לכוון יותר גבוהה בהנחה שאני אהנה ממנה יותר אחד הדברים שעיצבנו אותי היה זמן AF ארוך מידי לטעמי ושלא תמיד תפס (וכן אני יודע שיש מצבים שהוא לא תופס, קוים ישרים וכו, עדין נראה לי שאפשר יותר טוב).

אז בנושא ה AF לקנון עדיפות,גם ל33

הפוקוס מהיר מאוד. אם לא היה חסר לך דבר, לדעתי עדיף ל'הסתפק' בו,הוא מעולה,ולהשקיע בעדשות איכותיות,ואם אפשר צמצמים קבועים (2.8 או 4 ) : הסיגמה 28-70 צמצם 2.8 והקנון 70-200 צמצם 4 ויישאר לך גם לפלאש, אפשר להסתפק גם ב 420 EX קנון,שייתן לך את אופציית הסינכרון המהיר . נדמה לי שייכנס לתקציב.

ואם יישאר עודף:רחבת זוית 17-35 סיגמ

סיגמא,אינה יקרה ויש לה משתמשים מרוצים מאוד. לסיכום: מצלמה איכותית,עם ביצועים משופרים ממה שתיארת, אפילו חסכונית בסוללות, סט שלוש עדשות איכותיות ופלאש. (מה עם חצובה?)

komandatore

New member
לגבי האתר שבו אתה מעוניין לקנות-

פורסם פה פעם אתר שבו חוות דעת על אתרים של לקוחות מרחבי העולם וכדאי לבדוק מה הדיעה על האתר הזה.

דרור 26

New member
ה D10 זולה מה D60 ../images/Emo35.gif

איך יכול להיות
מלבד זאת מה שאתה עושה פה זה מעביר אותי לדילמה הרבה יותר חזקה של דיגיטלי VS אנלוגי, חשבתי שאת זה לפחות פתרתי. מה גם שאפילו ה D10 עולה "רק" 1500$ נשארתי עם עדשה אחת שלא מספיקה לי ובלי פלאש
דרור זי.

ייכנס אפילו הפלאש לתקציב

עדשה נוספת תרכוש בהמשך...ככה מתחילים, לפחות לא תצטער אח"כ כשהחגיגה תתחיל,וכולם ישמחו בדיגיטלית שלהם לא חושבת שתתחיל לחסוך שוב פעם ותרכוש את הדיגיטלית, ובטח לא כדאי למכור בהפסד את הגוף המשוכלל פילם שאתה מתכנן לרכוש. לא בסכומים כאלו: זהו שלב חשוב ומשמעותי, שכדאי שתשקול היטב ,כדי שתהיה שלם עם החלטתך (אין פסול בפילם, נהפוך הוא,אבל רפלקס פילם אמיתי ומשופר זו ממש חגיגה לדעתי,שחבל לפסוח עליה, במיוחד אם הסכום בידך,אבל,חשוב לשקול את נושא האחריות בארץ, למקרה ו...אפילו שזו רק שנה,אז לברר את הנושא) נקודה למחשבה: כל הדיעות כאן בפורום הן סובייקטיביות, ומהרהורי ליבו האישיים של העונה, לא בהכרח יתאים לך, אז לשקול היטב ולבחון את כל הנתונים, ולקחת את ההצעות והתשובות כנקודת התחלה בלבד. ההחלטה כולה כולה שלך ...ועל אחריותך

דרור 26

New member
זה נשמע מצויין

לא חשבתי שאני אשקול דיגיטלית אבל ההצעה הזו נשמעת לי מצויין
ז"א אני אצטרך להצטמצם לגוף, עדשה אחת ופלאש כרגע אבל זה נשמע דווקא לא כזה נורא. נראה לי שאני אלך עם העדשה הזו : Canon Zoom Wide Angle-Telephoto EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS Image Stabilizer USM Autofocus Lens חפרתי בפורום ומצאתי שהמלצתם על ה IS והטווח 28-135 מתאים לי להתחלה. האתר הועלה פה להצגת מחירים כללית בלבד, אני לא קונה ממנו. חצובה יש לי כרגע אחת מספקת ביותר.
דרור זי.

maCr0T

New member
גם אני בעד DSLR

אבל זה הבדל, וזה משנה, וזה בעיה. 1500 דולר מתוך 2000 דולר למצלמה זה קצת הרבה. מצד שני, המצלמה הזאת חוסכת לך כסף על פיתוח, ועם הקרופינג שלה ה28-135 נהיית ~45-216 שזה טווח מספיק, ודיי טוב. אני חושב ש50 מ"מ כאן זה דיי חיוני גם. ה420EX גם מספיק, והוא דיי טוב אפילו, במחיר של כ170 דולר לעומת ה300 של ה550EX. שים לב, שעם קרופינג של 1.6, זה קצת בעיה להשיג זומים רחבים יחסית. זה שיקול קשה, מגוון רחב של עדשות באיכות גבוה לעומת גוף דיגיטלי.

דרור 26

New member
אם אני קונה דיגיטלי אני משקיע יותר

מהסיבה שאין מחיר לשימוש היום יומי אפשר ממש לשפוך הכל עד הטיפה האחרונה ברכישה התחלתית ולחסוך לעדשות שוב לאט לאט, לדעתי יהיה לי בסחיטה קשה 2500$ אם אני קונה דיגיטלי. לגבי CROP וכו, עם 6 מגה פיקסל חיתוכים בפוטושוט והתאמת האובייקט לגודל הפריים הרבה יותר קלה
דרור זי.

avi5771

New member
והD30 יקרה מה60

ככה זה בעיסקי הצילום הדיגיטלי. חלפו הימים שהלייקה עברה בירושה.. אכן, ה D10 מפתה מאד מאד מאד.. אבל, בשלב זה, עדיף לך EOS33 ועדשות. את ה 33 תוכל למכור בעוד שנה בהפסד של 100-200$ (בארץ) ואז לקנות את ה D10 באלפייה
אל תשכח שה1500$ לא כולל שום זיכרון. אל תשכח שאם אתה קונה אישית ב B&H, אתה משלם עוד 8.75% מס מדינה (זה לא מעמ ולא מוחזר).

yonish

New member
ההמלצה שלי

דבר ראשון תקנה רק ב B&H או Adorama. לגבי הקיט. אני הייתי דווקא הולך על פילם (בהתחשב בזה ש10D ב1500$ תוכל להשיג רק עוד כמה חודשים במיוחד אם לא הזמנת מראש) EOS3 28-135IS 70-200/4 L 550 EX ה70-200 היא עדשת פורטרטים מעולה. יש לי אותה ואני מאוד מרוצה. לא הייתי פוסל על הסף קניית ציוד משומש במיוחד עם כמויות הצלמים שעוברים לדיגיטאלי ואז: EOS-3 - 650$ 28-70/2.8 - 800$ 70-200/4 - 500$ 550EX - 300$ קיט פצצה יוני

למעלה