עוגת מוס שוקולד נהדרת,על בסיס קוקוס:
להכנת הבסיס לעוגת המוס:
6 חלבונים- מקציפים במקסר עם 3/4 כוס סוכר,עד לקבלת קצף קשה,ולשחרר את הקערה,
להוסיף לקערת הקצף כוס ורבע קוקוס טחון,ולערבב ידנית,בתנועות קיפול עדינות,
בכדי שהקצף לא ישבר,ולערבב עד לתערובת אחידה.
ולצקת את התערובת לתבנית עם ניר -אפיה משומן קלות, וליישר בתבנית לגובה אחיד.
אופים בתנור חום בינוני - 180 מעלות חום,במשך כ-20 -25 דקות עד להזהבה.
(המאפה עולה ויורד בחום התנור וזה בסדר,כי המאפה ישמש כבסיס שטוח לעוגת -המוס.)
לאחר שהמאפה הזהיב,מוציאים אותו מהתנור לצינון .
 
בינתיים מכינים את המוס:
200 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
להמיס במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר יחד עם 25 גרם חמאה ולהניח לצינון.
(אפשר גם בשיטת בן-מארי: סיר קטן עם קוביות השוקולד והחמאה,מניחים אותו בסיר גדול עם מים רותחים שמתחמם על הגז,ומערבבים בכף עץ,עד להמסת השוקולד,למרקם חלק,
ומניחים בצד את השוקולד עד שהצטנן .)
 
בקערת מיקסר להקציף ביחד מיכל שמנת -מתוקה עם כף וחצי סוכר,
לערבל לקצף יציב וחזק.
מעבירים מחצית מכמות הקצף לתוך הסיר עם השוקולד המומס ,שהצטנן בינתיים,
לערבב בעדינות,(בקיפול) לקבלת מוס חלק,
ויוצקים את המוס מעל מאפה הבסיס,שהצטנן בתבנית.
 
לצקת את חצי כמות הקצף שנותרה מעל שכבת המוס שבתבנית, ומכניסים לפריזר לשעה הקפאה.
לאחר שעה ,מקציפים ,מיכל שמנת -מתוקה עם כף וחצי סוכר ,
מוציאים את העוגה הקפואה מהפריזר, ויוצקים מעליה את הקצף,
מישרים ומחזירים למקפיא.
לאחר שעה,מוציאים את עוגת המוס מהפריזר,פורסים פרוסות ,ומיד מחזירים להקפאה.
בכול פעם ניתן להוציא פרוסה או שתיים,להפשיר 15 דקות, ועוגת המוס מוכנה לאכילה.
 
לשידרוג:
1.אפשר לפזר מעל העוגה חצאי-אגוזי-מלך לקישוט ו/או דובדבנים.
2. לאוהבי האגוזים:כדאי להשתמש בשוקולד מריר עם אגוזים.