מה עושים עם 6 חלבונים וחצי כוס סוכר?

yair_bar

New member
מנהל
מה עושים עם 6 חלבונים וחצי כוס סוכר?

הכנתי היום קרם ברולה ובהיסח הדעת הוספתי את הסוכר לקערת החלבונים.

אז לא תצא מזה כבר פשטידה


מה ניתן להכין מזה?

חשבתי על מרנג אבל לא יהיו לזה לקוחות.
 

yair_bar

New member
מנהל
עוגת שוקולד (או עוגיות שוקולד) יכול מאד להתאים

אשמח למתכון
 

שרי 55510

New member
עוגת מוס שוקולד נהדרת,על בסיס קוקוס:

להכנת הבסיס לעוגת המוס:
6 חלבונים- מקציפים במקסר עם 3/4 כוס סוכר,עד לקבלת קצף קשה,ולשחרר את הקערה,
להוסיף לקערת הקצף כוס ורבע קוקוס טחון,ולערבב ידנית,בתנועות קיפול עדינות,
בכדי שהקצף לא ישבר,ולערבב עד לתערובת אחידה.
ולצקת את התערובת לתבנית עם ניר -אפיה משומן קלות, וליישר בתבנית לגובה אחיד.
אופים בתנור חום בינוני - 180 מעלות חום,במשך כ-20 -25 דקות עד להזהבה.
(המאפה עולה ויורד בחום התנור וזה בסדר,כי המאפה ישמש כבסיס שטוח לעוגת -המוס.)
לאחר שהמאפה הזהיב,מוציאים אותו מהתנור לצינון .
&nbsp
בינתיים מכינים את המוס:
200 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
להמיס במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר יחד עם 25 גרם חמאה ולהניח לצינון.
(אפשר גם בשיטת בן-מארי: סיר קטן עם קוביות השוקולד והחמאה,מניחים אותו בסיר גדול עם מים רותחים שמתחמם על הגז,ומערבבים בכף עץ,עד להמסת השוקולד,למרקם חלק,
ומניחים בצד את השוקולד עד שהצטנן .)
&nbsp
בקערת מיקסר להקציף ביחד מיכל שמנת -מתוקה עם כף וחצי סוכר,
לערבל לקצף יציב וחזק.
מעבירים מחצית מכמות הקצף לתוך הסיר עם השוקולד המומס ,שהצטנן בינתיים,
לערבב בעדינות,(בקיפול) לקבלת מוס חלק,
ויוצקים את המוס מעל מאפה הבסיס,שהצטנן בתבנית.
&nbsp
לצקת את חצי כמות הקצף שנותרה מעל שכבת המוס שבתבנית, ומכניסים לפריזר לשעה הקפאה.
לאחר שעה ,מקציפים ,מיכל שמנת -מתוקה עם כף וחצי סוכר ,
מוציאים את העוגה הקפואה מהפריזר, ויוצקים מעליה את הקצף,
מישרים ומחזירים למקפיא.
לאחר שעה,מוציאים את עוגת המוס מהפריזר,פורסים פרוסות ,ומיד מחזירים להקפאה.
בכול פעם ניתן להוציא פרוסה או שתיים,להפשיר 15 דקות, ועוגת המוס מוכנה לאכילה.
&nbsp
לשידרוג:
1.אפשר לפזר מעל העוגה חצאי-אגוזי-מלך לקישוט ו/או דובדבנים.
2. לאוהבי האגוזים:כדאי להשתמש בשוקולד מריר עם אגוזים.
&nbsp
 

חנהפ

Active member
כמה רעיונות: עוגת שקדים רק חלבונים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_30.html[/URL]

רכיבים:
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
100 גר' אבקת שקדים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
100 גר' שוקולד קצוץ
אופן ההכנה:
פשוט מאוד, אפילו לא צריך ללכלך את המיקסר
בקערה שמים את כל החומרים מלבד השוקולד
טורפים עד לקבלת תערובת אחרידה
מעבירים לתבנית אינגליש קייק
מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות, כך שחלק מהשוקולד יכוסה בבלילה.
אופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות
 

חנהפ

Active member
עוגית שוקולד צ'יפס -רק חלבונים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_3151.html[/URL]


רכיבים:
1/3 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס אגוזים טחונים
1 כף דבש
3 חלבונים
3/4 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים עם כף דבש
מוסיפים את החלבונים הלא מוקצפים
מוסיפים את השמן ומערבבים
מוסיפים את השוקולד צ'יפס
מרססים תבנית שקעים
ממלאים כל שקע עד ל3/4 מגובהו
אופים 25 דקות בחום 160 מעלות
 

חנהפ

Active member
טורט שייש -רק חלבונים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_3618.html[/URL]

רכיבים:
שלב א:
2/3 כוס סוכר
6 חלבונים
שלב ב:
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
גרידת מלימון ותפוז
2 כוסות קמח תופח
2 כפות שוקולית
כף קקאו
קצת שמן



אופן הכנה:
להקציף את הרכיבים של שלב א.
לערבב את הרכיבים של שלב ב.
לערבב שלב א עם שלב ב ולשים בתבנית לא משומנת.
לערבב בכוס 2 כפות שוקולית + כף קקאו + קצת שמן. לשפוך על העוגה ולערבב.
לאפות בטורבו קומה 2 מלמטה 180 מעלות (בערך 45 דקות).
לאחר האפיה להפוך את העוגה.
 

חנהפ

Active member
עוגת החלבונים האלמותית מנוקדת בפרורי שוקולד

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_28.html[/URL]
רכיבים:
7 חלבונים
1/2 כוס סוכר
בקערה נוספת:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז
100 גר' שוקולד קצוצים דק



אופן הכנה:
7 חלבונים שנותרו מיותמים, הוקצפו עם חצי כוס סוכר.
בקערה נוספת לערבב:
2 כוסות קמח, 1 שקית אבקת אפיה, 1 כוס סוכר,
1/2 כוס שמן, 3/4 כוס מיץ תפוזים, קליפה מגוררת מתפוז, 100 גר' שוקולד קצוצים דק.
לערבב לקערה הנ"ל כמה כפות מהקצף ואח"כ להעביר לקערת הקצף ולקפל.
לאפות 170 מעלות כ-45 דקות.

אני חושבת שלראשונה ראיתי אותה אצל אודטה
 
למעלה