מה עושים? שאלה לחמות ולכלות.

כרמית23

New member
מה עושים? שאלה לחמות ולכלות.

זו שאלה בשביל חברה קרובה שגילה אינו 23. זו שאלה לכלות וגם ולחמות. חשוב לחברה שלי לקבל עמדה מחמות אבל גם מכלות. אח של חברתי עומד להתחתן עם חברה שלו אבל... הוא, איך לומר, הוא לא ממש נאמן לחברה שלו. או ליתר דיוק, הוא שוכב מידי פעם עם האקסית שלו. חוץ מחברה שלי, אף אחד לא יודע את זה. רק היא, הוא והאקסית שלו. החברה שלו לא יודעת שהחתן שלה לעתיד לא נאמן לה. הם חברים כבר כמה שנים ובשנים האחרונות הוא שוכב מדי פעם עם האקסית שלו בבית שבו הוא וחברתו לחיים מתגוררים. אגב חברתי היתה בכזה שוק כשהיא גילתה את זה שאח שלה ככה מתנהג, ולקח לה זמן לעכל את זה. כדי לישון טוב בלילה, מה חברה שלי צריכה לעשות? האם שתיקה במקרה זה היא הפתרון?

למה תגובות דווקא מחמות?

באיזשהו שלב הכלה תגלה שבעלה בוגד בה. היא גם תגלה שאחותו ידעה על זה. אם זה היה קורה לי, בחיים לא הייתי סולחת לשניהם. והחברה שלך תחיה עם אבן על הלב שהיא אפשרה לאחיה להתחתן על מנת להתגרש. לא יודעת מה לייעץ לה, אבל לאחיה הייתי ממליצה ולהסתפק באשה אחת.

אורא

New member
בוקר טוב לך ../images/Emo42.gif

אני ממליצה לחברה שלך לדבר עם אח שלה שיחה רצינית מאוד. אם הבחור בוגד בכלתו עוד לפני החתונה עדיף לשניהם לבטל את החתונה. היא צריכה להעמיד אותו במקום ולהבהיר לו שאם הוא לא ינהל שיחה רצינית עם כלתו היא תעשה זאת. האח צריך לספר לכלתו שהוא בוגד בה והם צריכים יחד להחליט על המשך הזוגיות שלהם, היא צריכה לדחוף אותו בכל דרך אפשרית לעשות זאת זה רגע קשה בחיים אבל הוא מפתח לחיים שלמים וצריך לפעול נכון וביושר בהצלחה

amitmom

New member
מסכימה עם אור. לא רצוי להתחיל חיים

משותפים ברגל שמאל. החברה צריכה לדבר עם אחיה על כך.

הגנובה

New member
קצת קשה לחזור לשגרה בבוקר כזה

עצוב... עצוב מאוד... לדעתי, היא לא יכולה ואפילו אסור לה בשלב זה לדבר עם כלתו. עליה לשוחח איתו ולהבהיר לו בצורה שלא משתמעת לפני פנים שיש לפניו 2 אפשרויות: 1. להפסיק לאלתר את יחסיו עם האישה האחרת ובד בבד ללכת ליעוץ ולנסות להבין מדוע הוא עדיין מקיים איתה יחסי מין: א. האם זה בגלל שהוא עדיין אוהב אותה ב. האם זה בגלל שהוא לא שלם ביחסיו עם כלתו (ובאיזשהו מקום רוצה שמישהו יספר לה ויוציא אותו מהבוץ אליו הוא נכנס - התנהגות פחדנית - אבל בכל זאת... ג. האם יש לו בעיה בסיסית מאוד של חוסר נאמנות טוטאלית לאנשים סביבו? בכל אחד מהמקרים, עליו לפשפש טוב טוב במחשבותיו, רגשותיו ולהבין - שאל לו לפגוע בכלתו לעתיד בצורה שתהרוס אותה לחלוטין... אם הוא מגיע למסקנה שהיא לא האישה איתה הוא רוצה לחיות את חייו - שיגמור את זה עכשיו - לפני שהוא גורר אותה לחיי נישואין, בגידות וכאב לב... אולי הוא אוהב אותה ולו במעט - בכדי לא לפגוע בה.... במידה והוא לא מבצע את הצעדים האלה - או אז הוא צריך להבין שאת תיידעי את כלתו... גיסתך לעתיד. בכל מקרה - אני חושבת שזו חוצפה מצידו (לא משנה מה אני חושבת על שאר מעשיו) להעמיד אותך במצב כזה - ולצפות ממך שתשתפי איתו פעולה במרמה וב"קרנון" הבחורה האומללה הזו... בהצלחה!!

איך אומרת רזיאל ז'קונט?

תזרקי אותו? אז זה מה שלדעתי החברה שלך צריכה להגיד לאחיה מנסיון גבר שבוגד תמיד יבגוד וכל סוד סופו להתגלות מה שיקרה זה שהם יתחתנו ויום אחד זה יתגלה (ובטח לא יהיה נעים) ויתגרשו חבל להיכנס למערכת כזו מראש לדעתי תמליצי לחברה שלך שתעשה שיחה נוקבת עם אחיה ותאמר לו שהיא יודעת בטח הוא ינסה להתחמק, ינסה להסתיר ולהכחיש ובסוף אולי גם ישבר ויבטיח שזה לא יקרה שנית אבל זה יקרה שוב ושוב ושוב

smagi

New member
אולי הדיעה שלי שונה אבל

החברה שלך לא צריכה להתערב! נכון שהאח שלה הוא זבל ומי שבוגד פעם אחת יבגוד תמיד! ונכון שהחברה שלו תסבול, ובמצב כזה הוא לא צריך להתחתן אבל: אם היא תגרום לזה שהם יפרדו לעולם לא יסלחו לה על זה, לא אחיה ולא המשפחה שלה. אז לדעתי שיחה עם האח רצויה ואפילו מאד אבל שיחה עם החברה בשום אופן לא!

תשמעי ! מסכנה הכלה התמימה לכאורה

אך החתן "בהמה" ממדרגה ראשונה. זה שהוא עושה כך והולך להתחתן עם אחרת כבר נשמע מוזר. אז למה בעצם הוא לא מתחתן עם האקסית? (אם כל כך טוב לו איתה והוא משרלל אותה מידי פעם) טוב עזבי עכשיו עצבים ובלאגן מיותר. לדעתי האישית החתן עצמו מאוד ילדותי והכי כדאי לנסות לשוחח איתו ולהוכיח לו עד כמה הוא "לא כשיר" דיו להתחתן. צריך להראות לו את הצד המאוד מחייב במסגרת הנישואין ואולי תוך כך להניאו מלעשות טעות שחלילה תעלה לו בגירושין מוקדמים. כדאי מאוד שתסבירי לחברתך עד כמה התנהגותו של החתן המיועד שגויה, לא תקינה (אלא אם כן הוא עושה בחוץ ולא בביתו שלו) ואפילו גובלת בסטייה של ממש ואם טובת אחיה לנגד עיניה אז כדאי מאוד שתכנס לעובי הקורה וכמה שיותר מוקדם כן ייטב. ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!!!!!

nightroll

New member
אני

הייתי מספרת לחברה שלו. אם היא עומדת להקשר אל הבחור הזה לכל החיים שלה, שתכנס לזה בעיניים פקוחות. אם היא תגלה לפני הנישואים, לדעתי זה יגרום פחות נזק מאשר אחרי...

כרמית23

New member
מספר הבהרות

האח אינו יודע שאחותו יודעת שהוא שוכב עם האקסית שלו. הוא עושה את זה בבית שבו הוא גר עם החברה שלו, ולא "מחוץ לבית". הוא עושה את זה אחת לכמה זמן. כשהחברה שלו לא בבית או נוסעת להוריה. לא ברור למה הוא עושה את זה. ידוע שהוא נמשך לאקסית שלו ויתכן שעדיין אוהב אותה. חברתי מעריכה שהוא עדיין מאד אוהב את האקסית שלו אבל מעדיף מסיבות של נוחות ושל אי נעימות להנשא לחברה הנוכחית שלו שלחצה עליו להנשא כבר מספר שנים עד שנעתר. ידוע שבעבר הוא תאר את המצב כמצב של אי נעימות שהוא חש ביחס לחברתו שכה רוצה להנשא. האח אינו איש שניתן לדבר איתו, הוא לא מהסוג שאיתם אפשר לעשות שיחות נוקבות. אגב, אם הוא ידע שאחותו יודעת על מעלליו הוא יהפוך את אחותו להיות השליח הרע ויגרום לנידוי שלה מהמשפחה. היא בינה לבינה העדיפה שלא לחשוף את המידע שברשותה כדי לא לעורר מהומות ולא לגרום ל"הרג השליח". עדיין, היא תוהה האם עליה ללכת לישון עם המידע שברשותה או מה?

ז מה את רוצה מאיתנו?../images/Emo12.gif

חלק אמרו כך (לספר ופוצץ העניין) - לא טוב חלק אמרו כך (לא לספר ושיאכל מה שיבשל ולבד)- גם לא טוב אז מה את מבקשת ? את לא באת לשכנע את המשוכנעים שמשהו כאן חריג ודפוק אנחנו כבר רואים זאת. דרך אגב., כשכתבתי מ"חוץ לבית" התכוונתי לבושה וחירפה שעפ כל זאת הוא עוד עושה זאת בבית שבו הוא מתגורר עם חברתו , מילא בוגד ושיבגוד מחוץ לבית לפחות ולא במיטתתם המשותפת. עוד אגב (כואב לי כבר הגב) אם גם האקסית כך עושה סביר להניח שגם היא לא הכי נאמנה בעולם ולכן הןא בוחר לא להתחתן איתה מה שמזכיר לי : לוקחים מאהבת פרעית ובלונדה לריגושים ואת הברונטית והחסודה לוקחים לחתונה (לעניות דעתי כפי הנראה יש לו מאיפה לקחת את הסגנון הזה)

מצב עדין ובעייתי מאד ../images/Emo5.gif

לא הייתי יודעת מה לעשות אילו הייתי במקומה של החברה שלך. אבל בטוח שהייתי מדברת עם האח. לא נוזפת בו ולא נותנת לו עצות וגם לא מזהירה אותו. אני משוכנעת שהוא מודע לתוצאות מעשיו. רק מבהירה לו שאני יודעת מזה ולא מתכוונת לעזור לו לטוב או לרע ואם יהיו תוצאות רעות בעתיד הוא יצטרך להתמודד איתן לבד. אם ההורים של הנער הם אנשים שניתן לסמוך עליהם, יתכן שהייתי משתפת אותם גם בסוד הענין אם היו מבטיחים שלא יגלו את המקורות שלהם. להורים יש יותר סמכות לבוא אל בנם בעת כזו ולעוץ לו עצה או לברר איתו ענינים ולקבל החלטות. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון את האפשרות שאחרי החתונה זה יפסק. או שזה יפסק מעצמו מסיבה אחרת. זו אפשרות לא בטוחה ובדרך כלל גופה עקומה מיישרים רק בקשבר, אבל לפעמים זה כן קורה.

shelycat

New member
.................

תשובה אמנם לא פופולרית אבל.... הנאמנויות פה לטובה ולרעה צריכות להיות ברורות גם אם האח מתנהג בדרך שלא מקובלת על אמות המידה של אחותו אלא החיים שלו וגם אם הוא בוגד בארוסתו אין פה בכלל מקום להתערבות בינהם, הוא ילד גדול ואחראי ואין לי ספק שהוא יודע מה הוא עושה ומה הסכנות הטמונות בכך, לגבי הארוסה... יכול להיות שהיא יודעת או חושדת ויכול להיות שלא, יכול להיות שזה כלל לא משנה לה ויכול להיות שזה/הגילויו יפגע בה עמוקות אבל...... לגלות לה את הדבר זה לא מתפקידה של גיסתה לעתיד הגיסה צריכה לשמור על האף שלה מחוץ לעסק גם אם הדבר קשה וחורה לה כי בסוף תמיד יורים בשליח ובסופו של דבר היא אולי "מצילה" את הארוסה ואף את אחיה מעתיד לא יציב אבל מצד שני האח שלה תמיד יזכור לה את ההתערבות וחוסר הנאמנות לו ואם הם יחליטו "להתגבר" ובכל זאת להתחתן מעבר לאי הנעימות והסקנדל שיווצר היא עלולה למצוא את עצמה מוקצת ומורחקת מהזוג. המקסימום שאפשר לעשות הוא לדבר עם האח ולשדלו לתקן את דרכיו (לא להתחתן איתה או להפסיק לבגוד) אבל האמת היא שיש סיכוי שגם זה לא יועיל לסיטואציה או ליחסי האחים בכלל. תפקידה של אחותו לשמורר על עצמה מחוץ לתמונה, לכל היותר להתריע בפניו בעדינות שזאת דרך שתוביל אותו לאבדון אבל בסופו של דבר תפקידה כבת משפחתו שרואה שהוא עושה את טעות חייו לדעתה, לשמור על עצמה מחוץ לתמונה ולהיות שם לעזור ולתמוך בו(!!!) כשהכל יתפרק ולא לאמר אמרתי לך.

למעלה