מה עושים שהכביש רטוב

maymeital2

New member
מה עושים שהכביש רטוב

אתמול נסעתי על הקטנוע שלי והיו מים על הכביש.....האטתי אך הרגשתי את עצמי הולכת לתת החלקה של החיים והצלחתי להתייצב....אני ממש פוחדת מהחורף בעניין הזה ......יש לכם טיפים ??? מה עושים בחורף ? זה יהיה החורף הראשון שלי ........

יוסי®

New member
ל-א נוסעים בגשם הראשון, ואם אפשר -

גם לא בשבוע הגשום הראשון - הכבישים מאוד חלקים בתקופה הזאת עקב כל השמן והזוהמה שהצטברו בכביש במהלך הקיץ שעולה למעלה וצף על המים. נוסעים מאוד מאוד רגוע ובצורה מאוד חלקה - נמנעים מפתיחות גז חזקות ו/או פתאומיות, בולמים מאוד בעדינות, נזהרים בפניות, שומרים מרחק גדול יותר וכו'. ודבר חשוב נוסף - הקפידי על מיגון חורף כמו שצריך, קרי מעיל גשם אטום למים, מכנסיים אטומות למים (בקיצור - חליפת סערה) וכפפות אטומות למים. זה אולי ישמע לך דבילי, אבל את צריכה את כל תשומת הלב שלך לרכיבה ולא לחשוב על כמה שהחולצה שלך רטובה ועד כמה שכפות הידיים הקפואות שלך מציקות לך.

יוסי®

New member
בכל מקרה, לאחר תקופה גשומה קצרה

אין שום בעיה לרכב על כבישים רטובים - זה לא כזה מסוכן. זה כמובן קצת יותר מסוכן, אבל לא צריך לחשוש מזה....

tygger

New member
סתם שאלה לי אליך.

נכון שכתבת כי היית אופנוען וכו', אבל זה טיפה מוזר לי שנכנס אדם לפורום ופתאום אחרי הודעה וחצי הוא מתחיל לחלק עיצות אנשים (מישהו אמר מוצלחי?). לא בא לגרוע מניסיון העבר שלך או דברים כאלה. פשוט תהיה של רגע. ובאופן כללי בגשם ראשון אפשר לרכב. כל עוד שומרים על זהירות ולא פותחים גז בפתאומיות או בולמים בפתאומיות. באופן כללי אני יכול להשוות את זה לרכיבה כאשר צינור ביוב מתפוצץ ואז הכביש מלא באדמת בוץ. זה לצערי קורה לא מעט פה בחיפה. אז מה? לא נוסעים? נוסעים. בזהירות, אבל נוסעים.

יוסי®

New member
ומה בדיוק מוזר לך בזה? אם למישהו

יש בעיה עם זה, הוא יכול להיות קצת יותר סובלני ו/או להעיר באופן פרטי ולא בצורה ארסית ועוקצנית כמו שאתה בחרת. אני לא חושב שאני צריך להסביר את עצמי ו/או להגן על עצמי בפני אף אחד, בטח לא מאחד כמוך אבל אם יש לך איזה שהם חששות לגבי הזהות שלי ולגבי מי אני - דבר בבקשה עם השדון ו/או עם כרובי - שניהם מכירים אותי באופן אישי. ולענייננו - אני הייתי נמנע מלרכב בגשם הראשון, מהסיבות שכבר ציינתי.

הרשה לי - פחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אם המגעילות הייתה כואבת (ואני מאוד מקווה שהיא כן), tygger היה כל החיים בגבס. עשה לעצמך טובה - התעלם ממנו - זו ההתייחסות הראויה לשכמותו.

יוסי®

New member
אין לי חלילה כוונה

לריב עם אפ'חד, גם לא איתו. אני שמתי את העניין מאחורי, ואם גם הוא לא יעיר לי שוב בצורה עוקצנית לא תהיה לי בעיה איתו. בכל מקרה, בלי קשר אליו באופן אישי, מאנשים שלא מכירים אותי ובוחרים ישר להעיר בצורה עוקצנית אני אולי לא מתעלם, אבל לא לוקח את העסק יותר מידי קשה...

שוב העלבות

אני לא מבין למה כל הזמן אנשים צריכים להתנצל כאן?! זה לא פורום של מומחים (למרות שיש כאן מומחים) ולכל אחד יש את הזכות לשאול מה שרוצה ולהביע דעה. אז גם אם מה שנאמר הוא לא לרוחכם, אפשר לתקן, להביע עמדה נגדית וכו'. אין צורך לעקוץ, לקלל, לרדת, ללכלך או סתם להיות מגעילים. בקיצור, כמו שכבר אמרתי כמה פעמים, קצת דרך ארץ! זה לא עולה כסף וזה לא כואב. תנסו זאת פעם, אולי זה ימצא חן בעינכם!

ixmix

New member
"בגן הסגור המוקף חומה"...

מתוך השיר - "השומר של הגן" - אז זה מה שאני לפעמים, השומר של הגן? חברים - ביקורת הינה מותרת ולגיטימית, ובוודאי כשמדובר בביקורת מקצועית. עדיף להקפיד על ביקורת ענינית ולא לעבור לפסים אישיים שיכולים לפגוע. לנעלבים במקרה זה אומר - יש גם סגנון כזה בפורום - בוטה מעט, מחוספס קמעה, ישיר - אבל גם מלמד ומקצועי - ולמרות שהיינו רוצים לראות את הביקורות נכתבות אחרת לעיתים, אנו מוכנים לקבל גם את החספוס, עד גבולות מסוימים (שאכן מאלצים אותנו למחיקות לעיתים). בקיצור - בואו נשמור על פורום קולח, עניני, מקצועי ומהנה - זה הענין של כולנו (ובואו לא נהיה פורום מוטו).

ומה לשדון ולעניין ?

נכון, מכיר את האיש... אבל מה זה קשור ? האם אני הוא זה שצריך להעיד על מישהו ככשיר להביע את דעותיו והמלצותיו ? ממש לא. השאר אותי מחוץ לעניין. ואם כבר הגבתי... גם בעיניי תמוהה תגובתו של טייגר ליוסי מבלי להכיר אותו. הרי בקלות יחסית יכול היה להיות מדובר במדריך רכיבה מהשורה הראשונה... מבלי שטייגר יודע. ויתרה על כן... אני מסכים עם יוסי בעניין הזה, בערך. אם אפשר אז רצוי שלא לרכב כלל בשבוע הראשון של הגשם... זו בסך הכל דעתי... בין אם היא מקובלת או לא... גם על טייגר.

מאיהק

New member
מסכימה עם כל מילה

לסוע בחורפ תמיד עם חליפה < כן אני יודעת שזה מעצבן לשים חליפה ולהוריד> כפפות גם חובה! וכמובן בגשם זלעפות לעבור לאוטובוס/מונית/רכב. אה כן ןתפסיקו סתם לריב למדו אותי דברים על אופנעים במקום!

למעלה