מה עושים שהפיצקלה לא רוצה לזחול?

יונית ש

New member
מה עושים שהפיצקלה לא רוצה לזחול?

הפיצקלה שלי בת 7.5 חודשים. (או טו טו 8) והיא כל הזמן רוצה רק לשבת ולעמוד. ברגע שאני מניחה אותה על הבטן, היא מיד מתהפכת. ולא משנה איזה צעצוע אניח מולה, הכל מתגמד עבורה רק לא להיות על הבטן. בקצב הזה הרי היא לא תזחל. כי כמו שהבנתי זחילה מתחילה מהתרוממות על הידיים משכיבה. ניסיתי הכל. לשכב על ידה, להניח אותה על כדור מאורך. לכופף בעדינות את הרגליים כאילו היא במצב על 4. שום דבר לא גורם לה להתמיד במצב על הבטן. אני יודעת שיש ילדים שלא זוחלים רק הולכים. אבל אם הבנתי הליכה זה רק לקראת שנה. והיא נורא מתוסכלת מאי יכולתה לזוז. למרות שכמו שהבנתן היא לא עושה דבר בנידון. גם בטיפת חלב אמרו לי שמאוד חשוב שהיא תזחל. זה חשוב להתפתחות השרירים של התינוק. ואחר כך שלא יהיו בעיות למידה (יש מחקר שמראה על קשר בין אי זחילה לבעיות של כתיבה). אז מה עושים? הרי אני לא יכולה להדביק אותה עם פלסטר לריצפה? האם יש למישהיא ניסיון עם ילדים שלא זחלו? אם כי מתי הם התחילו ללכת? ובכלל איך אפשר ללכת בלי לדעת להיות על 4. מה יקרה אם היא תיפול? אני יודעת שזה המון שאלות. אשמח לשמוע כל פירור של מידע. תודה מראש יונית

לאה_מ

New member
יונית, קחי את כל מה שאני אומרת

בערבון מוגבל, כי אני לא מכירה את בתך, ולא יודעת מה מצבה. אני יכולה לספר לך על עומר, שהוא היום כבר בן 8.5, שגם היה "סרבן בטן" רציני מאד, כמעט שלא זחל, ופחות או יותר רצה רק לשבת ולעמוד, ובבוא העת ללכת. בגן טרום חובה הגננת חשבה שיש לו בעיה של מוטוריקה עדינה. אבחון במכון להתפתחות הילד גילה בעיה של חוזק בחגורת הכתפים. היינו שנתיים בריפוי בעיסוק (שהיה, אגב, מאד כיף לכולנו), והיום אין לו בעיות מיוחדות, אם כי אחיזת העפרון שלו לא מדהימה, וכתב יפה כנראה שאף פעם לא יהיה לו. אני חייבת לציין שזה אף פעם לא הפריע לנו למהלך החיים התקין (כלומר, זה היה מאד מינורי). מה שלמדתי אצל המרפאה בעיסוק, ואני יכולה להמליץ לך גם - לשחק רק על הרצפה. גם עם ילדים גדולים. למשל, אם עושים פאזל, לפזר את החלקים מסביב, כך שהילד יצטרך להשען על הידיים כדי להגיע אליהם. לשים קוביות מסביב כשבונים מגדל. כך תעודדי אותה לעשות פעולות שהן שוות ערך לזחילה. עוד תרגיל מצויין שהילדים מאד אוהבים זה "מריצה" (את מחזיקה אותה מהרגלים, והיא מתקדמת בעזרת הידים). גם חבטות בשק אגרוף זה טוב (עם בונוס של הוצאת תסכולים). בקיצור, כל מה שמחזק את חגורת הכתפים חשוב ביותר לילדים שלא זוחלים. בהצלחה.

טוב אז

ספיר הרי תפסה אותי לא מוכנה, ולא היה לי מושג קצוץ איך מניחים. אז היא היתה על הגב. וכשהיא למדה להתהפך היא היתה מתהפכת איך שהתחשק לה, אבל עדיין העדיפה את הגב. אז היא זחלה בגיל 9 חודשים. אז מה? היום היא בת 4, בלי בעיות מוטוריות. כפיר, לעומתה, למד להתהפך - וקשה לאלץ אותו להיות על הבטן. אז קיבלתי הוראה מהפיזיותרפיסטית לקחת איתו 10 דקות שלוש פעמים ביום, ולעשות איתו את התרגילים השונים שצריך (יש לו טורטיקוליס וחיזוק חגורת הכתפים משפר את זה), וזה גם טוב.

ממה שידוע לי... (קצת ארוך)

הזחילה חשובה לחיזוק חגורת הכתפיים ולאימון וחיזוק שרירי פרק כף היד. כבר ראיתי ילדים שלא זחלו אך הגיעו לכל מקום בשיטות שונות ולפי האסכולה של המרפאה בעיסוק שאני מכירה זה בסדר. (התהפכויות עד למטרה; זחילה על הגב והתהפכות, לקיחת החפץ והתהפכות חזרה לגב). ההתיחסות, אגב, ליכולת ההתהפכות היא הרבה יותר משמעותית ובזה ההמלצה היא לאמן את התינוק (לא ממש יכולה להגיד מאיזה גיל...) כי התהפכות הינה מצילת חיים, באמבטיה למשל. כשהקטנה תגדל, ומשום מה נראה לי שעדיין לא אפסו הסיכויים לזחילה, ואם יאובחן צורך בחיזוק חגורת הכתפיים ושרירי פרק כף היד בוודאי ימליצו לך על מספר תרגילים/משחקים. למשל: לצייר על הקיר (אפשר על נייר שתלוי על הקיר), מריצה, כדרור של כדור, לשחק בכל דבר כאשר הרגלים מושענות על הספה והראש כלפי מטה וכל משקל הגוף נשען על היד שאינה משחקת (בנייה בקוביות, הרכבת פזל, פטריות, ועוד). בכל מקרה אם את מודאת שווה לך להתיעף עם פיזוטרפיסית התפתחותית או מרפאה בעיסוק שהתמחתה בגיל הרך. יש כאלה במסגרת קופות החולים. בהצלחה.

אורית ג.

New member
../images/Emo124.gif צפירת ארגעה ../images/Emo13.gif

המוכשרת שלי לא זחלה עד גיל 11 חודשים. היא גם לא התהפכה על גיל 10 חודשים. היא רק ישבה בגיל 5 חודשים יפה וזקוף . לפני כן היא ממש שנאה לשכב על הבטן ורק בגיל מאוחר יחסית (שלושה חודשים) הסכימה לכמה שניות וראו שהיא ממש לא מתלהבת. לא נלחצתי בזמנו כי לא ידעתי שהעניין ´חמור´ (לטיפת חלב הלכתי רק לענייני חיסון ולא ל"בדיקות התפתחות" למיניהן כי הילדה חיבבה זרים והוראות) ובגיל שנה היא פתאום התחילה לזחול (זחילה משונה שתי ידיים ורגל כשהרגל השניה נגררת). זנ היה הרבה אחרי שהיא הלכה בעזרת ידיים. בגיל שנה וחודש בערך היא עזבה את כל האתגרים המוטוריים והתחילה ללכת לבד. אני לא יודעת מה לומר בקשר ל´נורמליות´ של התהליך הזה - אבל היום היא בת 6, עם חגורת כתפיים וכו´ נורמלית ועם מוטוריקה עדינה מצויינת (את יכולה לפזר למשל פצפוצי אורז או צימוקים ולראות אם התינוקת שלך מנסה ומצליחה לקחת אחד). בדברים כמו : נסיעה על אופנייים או קורקינט היא לא טובה עד עצם היום הזה (זה אולי פיגור סביבתי... כי אני ממש לא מעודדת אותה ואפילו מתנגדת) אבל לטפס ולקפוץ היא בסדר. זוהי רשימת המלאי. נראה לי בגדול שאין לך בכלל ממה להלחץ. כל ילד הוא אחר וזה תלוי גם בהורים ובהתפתחותם כילדים.

no-a-m

New member
חשיבותה של הזחילה להתפתחות

אני רוצה להביא את הצד המקצועי כמטפלת בילדים עם הפרעות למידה והפרעות התפתחות, וכמובן שאין מדברי להקיש על אף אחד מהילדים הנידונים, אני רק רוצה לחזק ולאמר שאנחנומייחסים םחשיבות רבה להתליך הזחילה ברמה ההתפתחותי, שכן בתהליך הזחילה כפי שצוין שי עבודה על שרירים חגורת הכתפים, ידיים , פרקי כפ היד והדבר היותר חשבו יש עבודה על צדיות תהליך של חציית קו האמצע, הצלבה שהם חשובים בתהליך של הדומיננטיות של המוח. אז לא כדאי להיכנס לפאניקה, אני ממליצה להתייעץ עם רופא התפתחותי בטיפת חלב, ולקבל הדרכה ממרפאה בעיסוק או ממוחים בעבודה התפתחותית עם תינוקות על תרגילים שיעודדו זחילה, לעיתים הסיבה שילד לא זוחל זה כיין שטונוס השירירים שלו גבוהה מידי או נמוך מידי , יש אפשרות לעבוד גם על הטונוס, שיהיה בהצלחה,

יונית ש

New member
תודה חמודים - איזה מזל שיש אתכם

קצת נרגעתי. אם כי כמו שאמרתם, אני אנסה לברר אצל מרפאה בעיסוק לתינוקות. ומקווה שהפיצקלה תלמד בסוף לזחול. שוב תודה רבה כמה טוב שיש את הפורום הנפלא הזה. יונית

רותי ע

New member
קבלי עוד צפירה..

עידן בגיל 8 חודשים התישב. אחרי שבועיים התחיל לזחול. בדיל 10 חודשים עשה צעדים ראשונים. והספיק למרות הכל לזחול כמה חודשים נמרצות. לא נראה לי שיש בשלב זה מקום לדאגה אבל בשביל השקט הנפשי שלך אולי תתיעצי ברופא ילדים. הוא בטח יגיד לך לחזור עוד חודשיים שלושה ואת לא תחזרי כי תשכחי שבכלל היתה דאגה..

למעלה