מה עושים שנתקעים המילים?

מה עושים שנתקעים המילים?

לאחיין שלי שהוא בכיתה ו (אמור להיות כיתה ז) יש בקרוב בר מצווה הבעיה איתו שהוא נתקע לפעמים עם המילים. מה אמורים לעשות איתו?

mkuzi

New member
למה בכוונה ב"נתקעים המילים"?

אם תוכל/י לתאר את הבעיה בקצת יותר פירוט אולי אוכל לעזור לך... אני אגיד לך מה אני עושה כשאני מגמגם... יכול להיות שאם האחחין ינסה את זה זה יעזור לו אבל כל אחד והדרך שלו... כשאני מגמגם ולא מצליח לצאת מזה בעזרת חזרה נוספת על המילה אני: 1) עוצר, 2) שותק במשך שנייה, 3) לוקח הרבה אוויר, 4) מוודא שאני יכול לפתוח את השפתיים בלי שהם "ידבקו" לי כלומר שאין מין יובש כזה... 5)מנסה לחזור לדבר כרגיל... מכאן תבינו שהגימגום שלי אינו חמור.. אני מתגבר עליו כל פעם מחדש... כל זה לוקח מקסימום 5 שניות... ב 5 שניות האלה אני מראה למי שעומד מולי את התיסכול שלי על כך שאיני מצליח לדבר- אני מעוות את פניי בתיסכול או "מכה" בעצם כלשהו בסמוך אליי כדי להראות את התיסכול... מקווה שעזרתי...

תודה ../images/Emo13.gif

החלטנו לקחת אותו לטיפול יש עוד בעיות מעבר לגימגום. תודה לכולם

b e ll

New member
שום דבר. אם זה לא מפריע לו

למה שמישהו יעשה משהו? ואם הוא נתקע במילים ויש לו חוסר שטף, זה יפריע לכם כשהוא יעלה לתורה? או ישא את הנאום? כי אם זה יפריע לכם, אתם צריכים לטפל בעצמכם. ואם זה לא מפריע לכם, הניחו לו בשקט להנות מהיום הגדול - גם כך זה מרגש מספיק בלי הלחץ שלכם לגבי חוסר השטף שלו. הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לא ללחוץ עליו אם הוא לא רוצה לדבר בפני קהל רב ולשאת את הנאום - הוא לא חייב להודות לאף אחד שהביאו עד הלום. קבלו אותו כמו שהוא ואהבו אותו ללא תנאים - אלה הדברים שאפשר ואמורים לעשות איתו.

איזו שאלה זו?

מה אתם אמורים לעשות איתו? מה ז"א? הוא צריך שמישהו יעשה איתו משהו? אם אין לו בעיה עם ההתקעויות האלה אז למה שלכם תהיה? ואם אכן יש לו בעיה והוא לא מעוניין לשאת את הדרשה אז תרדו ממנו. אם הוא מדבר על הנושא בפתיחות אז תשאלו אותו מה הוא מרגיש לגבי ההתקעויות האלה, האם הן מפריעות לו והאם הוא חושב לוותר על הדרשה בגללן. אם הוא לא מדבר על הנושא ולא מראה איזושהי פתיחות אז פשוט אל תתיחסו להתקעויות ותתנהגו אליו כאל אחד האדם, הכל בסדר איתו תאמיני לי. רק אל תכריחו אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה.

למעלה