מה עושים?

שבט

New member
מה עושים?../images/Emo10.gif

היי יונה,ברוך ה' נגמר המבחן בלשון בכתב( ואפילו עברתי אותו למזלי). עכשיו חזרתי ללמוד למבחן בע"פ. וזה ממש לא הולך לי. אני לא מצליחה לזכור מאיזה ספר כל משפט ואת הפרטים של כל סיפור(דמויות, עלילה...), כל ניב כתבתי בכרטיסיה נפרדת עם הסיפור שלו והמקור שלו, סידרתי את הכרטיסיות עם הניבים לפי סדר הספרים שלהם. אבל זה לא ממש עוזר.מה אני אעשה??? כנראה שכבר לא נשאר לי מקום במוח לעוד פריט אחד אפילו. בבקשה תגידי שיש לך רעיון בשבילי..

משחק משחק

לפזר את חלקי הניב לפי - הניב והמקור שלו. לשחק בלמצוא את הזוגות. לפזר ושוב לאסוף לשלם. חלק מהם תדעי, קחי ערמה אחרת... ואיתם לשחק. כל פעם כמה זוגות של חלקי הניב והמקור. ו... מתי המבחן ? את יכולה להיפגש איתי ונשחק בניבים. חה .... חה.. זוו יכולה להיות חוויה - לשחק בניבים, אני מבטיחה לא להגיד שאנחנו שתינו מפגרות שמשחקות. אבל... באמת... אולי תלמדי עם חבר/ה שגם צריכים ללמוד בעל פה את המקורות. נסו למצוא דרכים לזכור. אולי צבע שונה לכל מקור... וכך אולי תזכרי את הניב עם הצבע שלו... אפשר להמשיך.. לא מתייאשת... לא יצליח ? נמציא עוד דרך. העיקר שתצליחיייייייייייייייי

שבט

New member
יונה!

היי יונה, המבחן ביום חמישי הקרוב. אני אנסה גם לחלק הזה לעשות משחק כמו שאת אומרת. אבל זה קצת יותר מסובך כי אני לא יכולה לתת שום משמעות לניב ולמקור שלו כי אין קשר בינהם. לגבי החברות...למרות שגם הן די לחוצות מהמבחן הזה אין להן את הבעיה שלי- לזכור. גם חלק הן כבר יודעות כי הן פחות או יותר יודעות את הרצף של הסיפורים בתנ"ך.ואז הן עושות הקשרים לפי הדמויות והתקופות שלהן ( מי מלך לפנימי, מי אחרי..) אני למשל יודעת שבראשית היה קודם וזהו. אני לא זוכרת את הרצף של הארועים בעל פה. גם כששאלתי את אמא שלי ואח שלי הם הצליחו להגיע למקור לפי הרצף, התקופות, הדמויות שבסיפור. בכל מקרה חבר שלי גם נרתם למשימה לעזור לי וכבר יושב איתי כל הזמן על משחק הזיכרון של הניבים ופירושם.אני משערת שהוא לא יתנגד לשבת איתי גם על המשחק הזה.שוב, השאלה אם זה יצליח. נראה לי שחבל על הזמן שלי אם לא. כי קשה לי להאמין שתהיה עוד דרך. בכל מקרה תודה על הרעיון.

שבטטטטטטטטט

ב ה צ ל ח ה
גם כן נחמד שהחבר שלך נרתם... כל הכבוד ליחס ! ובהצלחה לשניכם ..

שבט

New member
מזללללל ../images/Emo57.gif

כן אהה, זה המזל שלי לא רק הוא גם ההורים שלי, מסכנים כמה הם סבלו איתי ביחד מאז שאני זוכרת את עצמי.תמיד עזרו לי והיו איתי. אני זוכרת שהמאבחנת אמרה לאמא שלי שאם לא הייתה להם את האפשרות לעזור לי הם כבר ממזמן היו מאבדים אותי. באמת כשאני חושבת על זה עכשיו ההורים של ליקויי הלמידה לא פחות סובלים מאיתנו. מזל שיש לנו אותם ואנשים כמוך בדרך שמבינים ועוזרים. ו... דיברתי עם המרצה שלי ללשון והיא אמרה שלדעת מאיזה ספר זה פחות חשוב, מה שחשוב זה לדעת את פירוש הניב והסיפור שמאחוריו. אז נראה לי שאני מוותרת על הנסיון לדעת מאיזה ספר כל ניב. ואני אתמקד בשאר. אולי מזה ייצא משהו. ואת תוכלי לנוח ממני קצת.

שבט... אם לא את - איפה הפלפל שלנו ?

את מוכרחה למצוא משהו אחרי המבחן הזה... כי בלעדייך, הפורום יהיה חסר בפלפל... קצת חסר. אז... גם אחרי המבחן את נשארת איתנו - הולך ?

שבטבטית...../images/Emo50.gif ביום חמישי !!!

תראי להם איך למדת.. ואיך התגברת... ונחזיק לך אצבעות (גם של הרגליים).

למעלה