מה עושים?

ענתי44

New member
מה עושים?../images/Emo53.gif../images/Emo101.gif

עם אמא כששואלים אותה אם היא צריכה לשירותים היא טוענת שלא " עכשיו עשיתי!", ופחות מחמש דקות אחרי זה הטיטול, הכסא גלגלים והריצפה בסלון מלאה בשלולית פיפי??.. היא נלחמת כדי שיקחו אותה לשירותים וחשוב לה לא להרטיב.אני איתה. במקום טיטול רגיל אני קונה לה טיטול מכנס שזה מקובל עליה.לוקחת אותה בפעמים שהיא כן מבקשת ביום ובלילה. בגלל שהשירותים ממוקמים במקום צר, מרימה אותה ומושיבה אותה למרות שהיא חוששת ליפול ונלחמת בי. הבעיה שהיא מחד עקשנית לשמור על כבודה ומושפלת מטיטול רטוב ומאידך נלחמת בי. אני יודעת שהמחלה הארורה הזו פוגעת בהרגשות שלה והיא באמת לא מרגישה שהיא צריכה.אבל העקשנות שלה לא ללכת כשאני מציעה משגעת אותי. מה עושים? איך מפתים אותה להגיע לשירותים כשהיא לא מרגישה צורך?

zs1957

New member
מה עושים? תגובה לענתי 44

היי ענתי! המקרה שלך מאד נפוץ. אני אספר לך כיצד פתרתי בעיה כמו שלך בשיקומון שלנו עם חולת אלצהיימר ,צעירה שסרבה ללבוש טיטול מכנס וכל פעם היו תקלות מהסוג שאת מתארת במקום ציבורי, באמצע פעילות לפתע שלולית שתן גדולה , הכסא רטוב והיר כולה רטובה, לא יודעת מה נעשה סביבה.ראשית בקשתי מהמטפלת להביא טיטול לפעילות הבאה. המטפלת ספרה שהיא מסרבת בתוקף ללבוש חיתול בטענה שהיא לא תינוקת.בני המשפחה לא מתווכחים אתה כדי לא לבזבז אנרגיה מיותרת , יש בבית ילדים צעירים שצריך לטפל בהם. יום אחד היא הרטיבה והיה ריח מסריח. הבאתי טיטול מכנס, נכנסתי אתה לשרותים וליד המטפלת המיואשת והמסכנה הסרתי לה כמו לתינוק בו שנתיים, שהיא מרטיבה ויש ריח רע ועלולים להיות לה פצעים, שיכאבו לה, וזה לא נעים שכולם רואים שהיא רטובה ונודף ממנה ריח של שתן. היא רוצה להיות כמו כולם. היא הבינה והסכימה. עוד אמרתי לה את כמו במחזור שמה תחבושת הגיינית כדי שלא תדממי. וכעת נשים חיתולכדי למנוע דליםות. לאחר ההסבר שלי היא הבינה שאני דואגת לה ורוצה שתרגיש טוב ונעים. היא הורידה את המכנסיים הרטובים , הלבישה את הטיטול מכנס ואמרה: " עכשיו אני מוגנת יותר לא יברח לי ".כל ההסבר נעשה בדרכי נועם ובדרך חברית. מאותו יום היא הולכת עם הטיטול, נכנסת לשרותים כל פעם שמבקשים ממנה. היא מרגישה טוב וכולנו מרוצים.אמא שלי שמעה לעצותי ומעולם לא התנגדה להם. היא הבינה שאני אוהבת אותה וכל מה שאני מבקשת ממנה הוא לטובתה. שיהי בהצלחה!!!בסוף הכל מסתדר ,צריך הרבה סבלנות. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
בוקר טוב../images/Emo140.gif

גם אני השתמשתי בתירוץ שח מחזור לאמא שלי וככה היא השתכנעה ללבוש מכנסון טיטול, אבל לא טיטול רגיל.גם עם הטיטולון זה עובר. הבעיה שהיא לא תמיד יודעת שיש לה ויכולה כמה שעות להגיד שעשתה כבר ואז כמובן, זה יוצא והרבה. כשהיא מרגישה ומבקשת אני משבחת אותה ומנשקת אותה וכשבורח לה, והיא בוכה אני אומרת לה שלא נורא וזה קורה. כל לילה אני מכריחה אותה להכנס לשירותים לפני השינה למרות שהיא אומרת שאין לה. אני אומרת לה שקל לי יותר להלביש לה כותונת כשהיא יושבת בשירותים ולא תוכל ליפול והיא מקבלת את זה.גם לפני נסיעה אני מפעילה עליה לחץ להכנס לשירותים. פה ההצלחה חלקית.הבעיה שאני לא מצליחה לשכנע אותה להתרגל להכנס לשירותים אחר הצהריים.

zs1957

New member
חג שמח

נראה לי שאמא שלךזקוקה לטיטול. תתחילי לשים טיטול בלילה תוך כדי הסבר ללא כפיה,עדיף שהטיטול יירטב מאשר התחתונים , הכותנת וכל המצעים כולל המזרון.כעת מזג האוויר בלילה קריר ניתן להסביר לה שהטיטול יגן עליה מפני הקור, יחמם , טוב להצטננות. כמו גרביים לכפות רגליים. אולי היא תשתכנע לשים טיטול בלילה. במידה וזה ילך זה יגלוש גם ליום. בהצלחה !!! זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

a b 52

New member
לענתי44

גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח ניסית את השיטה של את מביטה מהצד ומגישה סיוע במידה ומבקשים? בסה"כ אימך במצב של חרדה חשש ופחד, אתמול היא טיפלה בך והייתה כל יכול והיום היא לא עצמאית, נלחמת בשליטה על צרכיה וכיוצא בזה. העקשנות שלה ,במידה מסויימת זו הצהרת העצמאות שלה ,תכבדי אותה. זה אומנם גורם לך ליותר עבודה, אך תקווי שאמך תפנים כמה שיותר מהר את עובדת היותה בילתי עצמאית ובמצב הזה היא תיזום בקשות עזרה. יודע יודע מה שעומד לך על קצה הלשון, "בתיאוריה", אבל וגם לפי התיאוריה, מבוגר חוזר לדפוסי התנהגות של ילד, ואיך משכנעים ילד בדרך הכי טובה?? על דרך ההתנסות העצמית, כל עוד זמן שהוא לא פוגע בעצמו, או בסביבתו. לא קל.

ענתי44

New member
ab52חג שמח

אני יודעת את כל מה שאמרת ואני מכבדת את זה. בבית חולים, אחרי האירוע מוחי שלה רבתי עם כל הצוות הרפואי שיורידו את אמא לשירותים ולא יאלצו אותה לעשות במיטה. חצי שנה לא כפיתי עליה טיטולים וכיבסתי וניקיתי כמה פעמים ביום. לפעמים היא אכן מצליחה לבקש פיפי ואני לוקחת אותה אבל יש פעמים שלא. אני הצלחתי להרגיל אותה ללכת לשירותים לפני השינה, כך שיש ימים שהיא קמה יבשה. אני אכן מחפשת דרך יצירתית לשכנע אותה ללכת קבוע לשירותים כל כמה שעות גם שהיא לא מרגישה צורך שיהיה לך חג שמח וגמר חתימה טובה

למעלה