מה עושים?

מה עושים? ../images/Emo7.gif

מה עושים כשהחברה הכי טובה שלי, כמו אחותי, לא נותנת לי לעזור לה? היא תמיד שם כשאני צריכה אותי... גם אני רוצה להיות שם בשבילה. אני רוצה לעזור לה. היא פוגעת בעצמה... אפילו עכשיו
היא לא מוכנה להקשיב לי בכלל ואני יודעת שלא משנה מה אני אגיד זה פשוט לא יעזור, היא לא תקשיב
איך עוזרים לבן אדם שלא רוצה לעזור לעצמו?

sh53

New member
לא עוזרים בדרך שלך

עוזרים בדרך שמתאימה לחברה - כלומר להיות שם ולתמוך בה. יש לה את הצעדים שלה, את הקצב שלה, את המוכנות הנפשית שלה, היא זה לא את, יכול להיות שאת עברת את השלב שהיא נמצאת בו כבר ממזמן, יכול להיות שהיא תשאר במקום ותדרוך בו עוד הרבה זמן, זאת היא ואת יכולה להראות לה כמה היא חשובה לך, כמה את לא מוכנה לוותר עליה, כמה את זקוקה לה, כמה את מוכנה לעשות בשבילה ושאת תמיד שם בשבילה. זה לא קצת עזרה מה שאת יכולה לעשות למענה, זה פשוט המוןןןןןן.

neta s

New member
אולי הדבר הכי קשה

הוא ההבנה שאם היא לא רוצה לעזור לעצמה, את לא יכולה לעשות את זה בשבילה. זה קורע אותך מבפנים, אני יודעת משאיר אותך חסרת אונים, מתוסכלת כל כך זה הרי מנוגד לכל היגיון ובכל זאת... חוץ מלהיות שם בשבילה כשהיא תצטרך את העזרה, לא תמיד אנחנו יכולים להושיט את היד המסייעת.

lollapalooza

New member
זה בדיוק העניין-

אי אפשר לעזור לבן אדם שלא רוצה לעזור לעצמו. אם תנסי עכשיו לעזור לה או לדבר איתה על זה ולנסות להוציא אותה מזה, כשהיא לא מעוניינת, היא עלולה לכעוס עלייך ולהתרחק ממך. מבחינתך כדאי לך פשוט להבהיר לה (בכל דרך אפשרית) שאת חברה שלה ושאת אוהבת אותה, לא משנה מה היא עושה, ולתמוך בה. פשוט להיות חברה טובה, כדי שאם וכאשר היא תבין שהיא בבעיה ותרצה עזרה, היא תדע למי לפנות. זה מצב מאוד חסר אונים, אבל כרגע זה מה שיש.

מוּסקט

New member
לפעמים

אלו שבמפגין לא מוכנים לשום עזרה ומכניסים את הסובבים אותם לתחושות של ייאוש ותסכול, בעצם גורמים לסובבים אותם להרגיש בדיוק כמוהם. אם את מרגישה חוסר אונים ותסכול - היא הצליחה 'לקרב' אותך למימדי חוסר האונים והתסכול שלה. ברגע שתוכלי לתפוס מרחק מכל זה ופשוט להיות שם בסבלנות עד שהיא תהיה מוכנה גם להעזר, תתקיים עזרה אמיתית. כמו שאמרו מעלי - אי אפשר לעזור בכוח למי שאינו מוכן לקבל עזרה. זה לא יצליח.

sh53

New member
שקט ממנה או שאת במצב של שקט ומנוחה?

בא לך לפרט את הרגשתך ומה את חשה בענין?

ToryMaster

New member
את אמורה להכיר אותי

אני לא מספיק מטומטמת בשביל לפגוע בעצמי ממש קשה

כל פגיעה שלא תהיה היא מספיק

גרועה בשביל שאני אדאג. את לא היית דואגת במקומי?

neta s

New member
אנחנו דואגים...

ויכולים רק לקוות שמי שצריך לדעת את זה יודע. ושבאמת אם פעם כן צריך עזרה - היא כאן...

למעלה