מה עושים???

מה עושים???

במטבח שלי בין ארון המטבח העליון לשיש ישנם אריחי קרמיקה. שנים מהם קפצו להם החוצה במן פרמידה כזאת. כלומר הם עדין צמודים לקיר בצד אחד שלהם אבל החלק שבו הם מחוברים אחד לשני מנותק מהקיר משהו בצורה כזאת: \/ נראהלי שפשוט אין להם מקום שם ולכן הן נלחצו החוצה. כשאני דוחפת אותן בכוח בחזרה לקיר הן נלחצות ומיד קופצות החוצה. מה עושים? אם אני אשחרר אותם לגמרי מהקיר ואנסה להדביק מחדש לקיר (איך עושים את זה דרך אגב?) האם יהיה מקום לשתיהן? אם אני אנקה את הרובה (מילימטר של רובה) מסביבן זה יפתור את הבעיה? האם אין מנוף מלהוציא את כל אריחי הקרמיקה שמסביב ולשים חדש?

אריחים סוררים

הי אל מונית יקרה, איך הסתדר עם יציקות הבטון? מה שחשוב יותר מלפתור את החזרת האריחים למקום, זה להבין מה קרה. האם יש לחץ על האריחים? האם הארון "צנח"? הדרך המקצועית להחזיר את האריחים היא חציבת המלט (זוכרת???) שהדביק אותם לקיר. הכנת מלט חדש והדבקה מחודשת. אבל לאדם הסביר שלא עוסק בכך אין את החומרים (צמנט וחול) וגם דרושה מיומנות מינימלית כדי להגיע לתוצאה יפה. עצתי לך תעצבן מן הסתם את אנשי המקצוע.... הסירי בזהירות את האריחים הסוררים , מבלי לשבור אותם. שימי "סופר גלו" בכמה נקודות על האריח (זהירות על האצבעות) הניחי במקום ותלחצי חזק. בין האריח התחתון והאריח הראשון שבורח תניחי גפרור שישמור על הרווח (או משהו אחר שגודלו דומה לרווח - בד"כ גפרור) תניחי קודם את האריח התחתון ואחריו גפרור ואת העליון. החסרון היחיד של הדבק: אם הנחת אי אפשר להזיז!!! אז בעדינות ובזהירות . תמקמי מיד במקום. יתרונות הדבק: חזק וחסר עובי אז האריחים המודבקים מחדש יהיו מפולסים עם השאר. בסה"כ אין על האריחים עומס מלבד משקלם. את הפנלים שנשברו לי הדבקתי ככה. אם תוכלי למצוא "סופר גלו " בג´ל, זה עדיף כי כך הדבק נשאר במקום ולא נוזל.אם לא , אז תקפידי שיהיה במספיק נקודות, פסים וכ"ו. אה, ועוד משהו חשוב, החזירי כל אריח למקומו המקורי ובכוון המקורי, כך לא יפריעו לך שאריות הטיט הדבוקות (אם יש חתיכות טיט מתנדנדות , תפני אותן) בהצלחה

amic

New member
הפתרון יפה אך סופר גלו לא יעזור כי

אינו נדבק לתשתית לא נקיה לחלוטין , לעומת זאת סיליקון יפתור הבעיה .

סופר גלו וסיליקון

הי עמי גם הרצף שלי אמר שלא ידביק, אך אחרי שנתיים וחצי של הדבקה הסופר דבק הוכיח את עצמו... יתכן שסביבת המטבח אכן פחות מתאימה בשל אדי שמן. אני מודה שסיליקון הוא אכן פתרון עדיף. אפשר להזיז את האריח ולמקמו. הסוד הוא בשכבה דקיקה על כל האריח ולדקדק אותה עם קרטון, כמו שעושים עם דבק מגע. בגלל שלא "תופס" מיד צריך ללחוץ ןלחכות קצת. ככל שהשכבה תהיה דקה יותר , הדבק יתפוס מהר יותר. בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלתיקון אריחים סוררים

נחמד מאוד שכולם נותנים יעוץ בנושא שלא יודעים אבל היום ישנו דבק קרמיקה מיוחד למטרות אלו ניתן לקנות אותו בחניות של חומרי בנין וברשתות הגדולות של עשה זאת בעצמך אך סביר להניח כי האריחים לא סתם יצאו מקומם ולזה יש סיבות רבות 1 . שקיעה של הארון העליון 2 . התנפחות הטיח מאחורי האריחים 3 . נזילה של צינור מאחורי האריחים שגרם לניפוח של הטיח את כל הדברים האלה יש לבדוק לפני שעושים דבר מה ומנסים לתקןאת המצב ישנה אף אפשרות שלא נעשה רובה נכונה וכתוצה של חילחול מים בין האריחים התנפח הטיח

אז ככה (תשובות לכולם ושאלות)

תודה לכולם על התשובות. בדקתי לפי הנתונים שנתתם לי, אין שקיעה של הארון וגם הקפיצה היא לרוחב האריחים ולא לגובה. אין נזילה של צינור ולא ראיתי התנפחות. לפי דעתי פשוט חיברו אותם יותר מידי בלחץ. הם גם נמצאים ליד תנור כך שאולי החום הוציא אותם? הפחד שלי הוא שאין מקום לשניהם שם ובגלל זה הם קפצו, אבל אני אנסה בכל זאת. נראה לי שאני אנסה עם סיליקון או באמת עם דבק קרמיקה. דרך אגב, עם דבק קרמיקה אפשר לתקן חורים בריצוף קרמיקה? סיגל, עדין לא עשיתי את יצוקות הבטון. המודל כבר מוכן ואני מחכה שיגיע אלי הסיליקון כדי ליצור את התבנית ואז אני אעשה את היציקה. בינתיים תכננתי ספסל ושולחן מעץ לגינה ואני בתהליך של בניה שלהם.

../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

טוב אז בגלל שהיה לי סיליקון בבית, החלטתי לנסות עכשיו. הוצאתי את שני האריחים הסוררים וניקיתי משאריות בטון ורובה וניסיתי לשים בחזרה להן סרבו להכנס, אין מקום. אז התעקשתי ושיפתי קצת את אחד האריחים, ועוד קצת, ועוד קצת ובסוף הן הסכימו להכנס. קצת עקום אבל בפנים. אז הדבקתי עם סיליקון וחשבתי לתומי שכל מה שצריך עכשיו זה טיפה רובה כדי שזה יראה בסדר. הזזתי את התנור והמיקרו שליד האריחים כדי לנקות (אחרי כל הבאלגן שעשיתי שם). וגיליתי שרוב האריחים שם בדרך לקפוץ להם החוצה ומה שמחזיק אותם מחוברים לקיר עכשיו זאת רק רוח הקודש
בדקתי ואין רטיבות, הארון במקומו, זה נראה כאילו הן סתם מתנתקות להם מהבטון. בקיצור, נראה לי שלא יהיה מנוס מלהחליף את כל הקרמיקה (לשם שינוי עם איש מקצוע ולא חובבנית שכמותי או פועלי הבנין ששמו את האריחים במקור). יש לי בערך 6.4 מטר על 0.6, האם זה אמור להיות יקר? אם אני קונה את הקרמיקה ומביאה הביתה בעצמי, כמה צריך לקחת איש מקצוע כדי להחליף את האריחים הקיימים?

סקיפר1

New member
נכון הם קפצו בגלל חום. לא היה להם

מקום להתפשט. ההתפשטות היא קטנה - חלקי מילימטר, אבל זה מספיק מאמץ כדי לקרוע את האריח ובן זוגו מהקיר. לא חייבים להחליף אלא אם ממש נסדקו או נשברו. כדי להכניס אותם חזרה תהיי מוכרחה לשייף בהיקף אחרת הם לא ייכנסו. להבא להשאיר רובה כדי שהם יוכלו להתפשט בחום.

הרהורים על התשובות + עוד פתרון...

היי סקיפר (שם נפלא) גם אם האריחים קפצו בגלל החום, (לא נראה לי שמקדם ההתפשטות של קרמיקה כל כך גבוה, אבל אולי)שיוף הוא בלתי אפשרי!!!! ניסית פעם לשייף קרמיקה? כלומר החלק הקשה העליון הוא ממש בלתי ניתן לשיוף ביתי ובאופן מקצועי, אם בכלל אפשרי, הוא עלול להשבר, לדעתי. אל מונית אמרה שהיא מצליחה להחזירם בלחיצה, אז אולי מיקומם מחדש בהדבקה חזקה כפי שהציעו + שמירה על הרווח תספיק, אתה לא חושב? אם יסתבר שממש אין מקום לשני האריחים צריך ללכת לקראת פתרון שונה לחלוטין מבחינה עיצובית! כלומר להניח שם אריחים אחרים לחלוטין שמתאימים עיצובית עם הקיימים אך קטנים מהם במעט (או הרבה) ומלא את הרווחים ברובה. במחשבה שניה... יכול להיות נורא מיוחד. הרובה הרחבה תתיר שינויי גודל טרמיים והבעיות לא תחזורנה...

RachelBD

New member
אריחים ´קופצים´ ועוד

היי סיגל, אם אינני טועה, אל מונית אומרת שהבעיה רחבה יותר מקפיצת 2 אריחים! כל האריחים בסביבה מוחזקים ע"י ´רוח הקודש בלבד´ , לדבריה. נראה שהפתרון כאן יהיה החלפה מלאה (אפשר לשקול שימוש באריחים המפורקים). באשר לתשובתך למאגר - יתכן בהחלט שהטיח בגב האריחים התנפח וזאת במקרה שהשתמשו בשיטת הדבקת קרמיקה מעל טיח מפולס. בלי שום קשר וכדי שלא לפתוח הודעה נוספת - אני קוראת את תשובותיך הטובות, המפורטות והמקצועיות לשאלות הנשאלות בהנאה רבה! סקירת הריצוף שלך היתה מאלפת!

איזה יופי של תשובות ../images/Emo13.gif

אכן מאחורי האריחים שלי אין טיח ואת האריחים חיבר הקבלן (שבנה גם את הבית) עם מה שנראה לי כמו בטון. המצב באמת יותר חמור משני אריחים, היה רובה בין האריחים אבל כל האריחים מאחורי התנור (שמפיץ חום) נראים כאילו הם בדרך ליפול ומכיוון שיש שם איזה 10 אריחים כאלו ולא מתחשק לי לעשות חצי עבודה או עבודה לא טובה, חשבתי (אתמול) שזה יהיה רעיון טוב להחליף פשוט הכל ולרענן קצת את המטבח (אם זה לא יותר מידי יקר). המון תודות לכולם על העזרה ועל העיצות. ממש כייף שיש את מי לשאול ולקבל כאלו תשובות מקצועיות

או! מתקרבים! חם... חם...

אל מונית יקירתי!!! אנחנו מתחילים להתקרב לשורש הבעיה!!! ומכאן אפשר יהיה להתקרב לפתרון!! חום זו הבעיה! אבל זה טבעו של תנור אז אפשרות אחת היא שפשוט תפסיקי להשתמש בו
סתאאאאאם, צוחקת! מן הסתם המלט שמדביק את האריחים והאריחים עצמם יש להם מקדם התפשטות שונה בחום וכשהם "עבדו" כל אחד בכוון שלו , חלה ההפרדות. אני לא בטוחה שזה נובע מאיכות ירודה של ההנחה המקורית, למרות שזו לא תופעה כל כך נפוצה, ביחוד בבית לא ממש ישן.(את זוכרת את הקבלן... אז זה לא בית ישן, נכון?) אפ אכן מדובר בתופעה כוללת יותר משני אריחים, אז דווקא כן כדאי להוציא את כולם, לחצוב את המלט הישן ולקחת איש מקצוע (שיפוצניק - רצף) שיניחו את האריחים. לא נראה לי צריך להשתמש במלט מיוחד לעמידה בחום גבוה, הרי זה לא תנור להכנת פיצות... אבל אפשר לקנות מלט כזה אצל המתמכים הלבני שמוט (לבנים שרופות מחומר די טהור הנאפות בחום מאוד גבוהה ולכן גם עמידות בכזה חום) יש להם למכירה מלט כזה מוכן כבר בתור משחה ובד"כ משמש לצפות קירות ליד קמינים הפולטים חום רב. ניתן לעשות שימוש חוזר באריחים רק אם מצליחים לנקותם לגמרי משאריות מלט ישנות. אבל אולי זו ההזדמנות לעשות איזה "פייס ליפטינג" לעיצוב של המטבח? מבחינת מחיר, תלוי באריחים שתחליטי בסה"כ מדובר על מה, על 1 מטר מרובע? (1 מטר על 1 מטר) ותוסיפי מחיר השיפוצניק, ומקסימום המלט הטרמי (לא חושבת שנחוץ...) בהצלחה

מרוב שרשור לא ראיתי את היער...

היי אלמונית מרוב שרשור ותגובות וקונטרה תגובות דילגתי על אחת משתובותיך בה אמרת שכל האריחים מאחורי התנור קופצניים משהו... מאחר וזה מאחורי התנור באמת לא יועיל ל"פייס ליפטינג". כפי שאמרתי (ואת אמרת בעצמך, ערב קודם...) זו כבר עבודה למקצוען. לא יודעת כמה יקח כי בעצם זו עבודה נורא קטנה. חפשי לך מישהו שעובד בסביבה, (לא משפצים דירה בבית ממול?) או תחפשי שיפוצניק קרוב. יחסית "ישחטו" אותך. זה בטוח. אבל תסתכלי על הס"כ הכל. אריחים בשטח של אפילו לא 0.5 מ"ר, כפי שאת מתארת יעלו לך פרוטות. וגם תסבירי שלא יראו ושמספיק לך שאריות ממשהו שהחנות רוצה להפטר. אם תחליטי בכל זאת לשים יהבך על מלט/טיט מיוחד לטמפרטורות גבוהות אז תסכמי עם השיפוצניק רק על עבודה. את תביאי את החומרים. גם רובה אפשר לקנות בכל חנות וגם ספייסרים אם איו לשיפוצניק בעובי כמו שאר האריחים. ספייסרים - מלסטיקים קטנים ששומרים על רווח בין האריחים בזמן ההנחה. בד"כ מפלסטיק בצורת צלב נמכרים ע"פ העובי במ"מ השקית מלאה ספייסרים אז עדיף שאם יש לשיפוצניק שלא תקני. בהצלחה

מה שיפה פה שכולם תורמים רעיונות!!!

מאגר יקר זה שמישהו לא אמר לפניך דבק קרמיקה לא הופך אותו ל"לא יודע על מה הוא מדבר". מה שיפה בפורום הזה שכל אחד מעלה תשובות מתוך ניסיונו וידיעתו. כל אחד מופרה מקודמיו וכך עושים "סערת מוחות" ועוזרים הן לשואל והן לעצמנו אם בלמידה של דברים חדשים ואם בהתקדמות לקראת פתרון יותר טוב לשואל. ראה את השרשורים בנושא הרטיבות בבית של רונן, או הבד מאוזבקיסטן של רוני. התשובות כאן הם כר פורה של רעיונות! ובדבר חוסר ידיעה, ממתי יש טיח מתחת לאריחים????? כשמטייחים הטייח משאיר קיר חשוף באזור האריחים המיועדים. שהרי המלט לא היה מחזיק את האריחים על טיח. המלט שהוא על בסיס בטון לא מתנפח במים בשום פנים ואופן!!!! מהרגע שהוא התקשר והתקשה אין שינויי נפח (למעט כמובן שינויים טרמיים מזערים...)

האריחים הקופצניים

לפני שאת מתקנת את החרסינות יש ורצוי לבדוק למה הם קפצו. תפתחי מים חמים בברז במטבח לכמה דקות רצוף כדי שגם הצנרת תתחמם. תשימי יד על הקטע שבו החרסינות קפצו,אם האיזור חם סימן שעובר שם צינור מים חמים שבטח עם השנים המעטפת החיצונית שלו התנפחה מחלודה וגרם לחרסינות לעוף. במקרה הזה אין ברירה אלא לקרוא לאינסטלטור.

למעלה