מה עושים ??

try me1

New member
מה עושים ??

אהלן, אני בחור בן 23. סטודנט שנה א. זה כבר למעלה מחודשיים אני נמצא במצב של התקפי חרדה. כל מיני מחשבות דיכאוניות, מפחידות, מלחיצות עוברות י בראש. הלימודים שלי מאוד מאוד קשים (אני מוציא ציונים גבוהים, אבל קבור בלימודים), בימים האחרונים היה לי סרט רע עם חבר הכי טוב שעכשיו זוג עם ידידה טובה שפעם נמשכתי אליה) ועכשיו שניהם קצת התרחקו ממני. אני בלחץ. אני חושב שהלחץ הכי גדול שלי זה המשיכה המינית שלי. פעם נמשכתי לבנות (בגיל צעיר), בשלב מסוים הפסקתי. לא ברור למה. היה לי תקופה שנמשכתי לבנים (לא ממשתי משיכה לבנים או לבנות). ועכשיו פשוט לא זה ולא זה. אני חושב יותר מדי, מתלבט יותר מדי. מלחיץ אותי שאני לא כמו כולם. למה אני לא מרגיש משיכה מינית כשאני רואה מישהי שהגוף שלה חשוף. למה אני מנתח כל דבר??? איך יוצאים מהמעגל הנוראי הזה, יש לי חוסר ניסיון פיסי עם בנות. הפחד ממגע פיסי משתק אותי. זה מעגל סגור שאני מרגיש- מה? אני אגיד לה שאני בתול? מה יהיה כנגיע לשלב פיסי מהר מאוד. מה אם לא יעמוד לי. מה אם אני אלחץ והיא תעשה ממני בדיחה. לא יודע למה אני חשוב כ"כ הרבה. אתם מכירים מצב כזה של משיכה למין אחד אח"כ לאחר ובסוף א-סקסואליות?

אהלן

לפני שיתאפשר בירור של ממש צריך ליצור תנאים שמאפשרים בירור. קשה מאד מאד לבצע בירור כשנמצאים בהתקפי חרדה, דכאון, ומחשבות שרצות בלופ (סימפטום אפשרי נוסף של הפרעות חרדה מסוימות). לא רק שזה תנאים שמקשים מאד על בירור עצמי, אלו גם תנאים שמקשים מאד על כל תפקוד מיני, יהיה אשר יהיה. חרמנות לא הולכת היטב עם חרדה, דכאון ולחץ, אלו בין הסיבות השכיחות ביותר לפגיעה בתפקוד המיני. לכן ההמלצה שלי היא קודם כל ליצור תנאי שמאפשרים בירור וקיום חשק מיני. מכיון שאתה מתאר מצב שנמשך כבר שבועות רבים, ההמלצה שלי היא לפנות לאבחון בנוגע לאפשרות קיום הפרעת חרדה ולשבור את הלופ של חרדה, דכאון, לחץ, מחשבות חוזרות. במרחב שיתאפשר תוכל לעשות לבד או אם תרצה בסיוע מקצועי את הבירור הלאה.

try me1

New member
תודה

א. אתה רושם בירור חשק מיני- אני מאמין שזה באמת מה שאני צריך לעשות. פשוט להתנסות... ב. יש תריגלים זמניים לשעת חירום של לחצי חדרה שאני יכול לתרגל בבית לבד בשלב זה? נניח אם מתעורר מוקדם בבוקר ולא מצליח לחזור לישון/לחילופין לא מצליח להרדם

אהלן

להתנסות זה מצוין, עם זאת חשוב מאד להתנסות עם מי שכן יש משיכה כלפיו/ה ולא "בכח". כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, מצב כמו שתיארת של חרדה לחץ ודכאון עשוי להשפיע לרעה על רמת החשק המיני ולכן כדאי (כמובן שלא רק עבור החשק המיני גם עבור היבטים אחרים של איכות חיים) קודם כל לראות איך ניתן לצמצמם. מכיון שאתה מתאר מצב מתמשך ולא נקודתי הייתי מציעה לא להסתפק בתרגילים זמניים אלא לשקול בחיוב ללכת לכיוון של הקלה קבועה יותר. בנוגע לקשיי הרדמות - יש מידע רב בספרות וגם ברשת על על עצות לשינה טובה (מצרפת למשל קישור לדוגמה) עם זאת גם הספרות מבחינה בין קשיי הרדמות מסיבה פיזית לבין קשיי הרדמות כנלווים לקושי אחר ואכן מומלץ במקרה כזה לא להתעלם מאותו קושי אחר. בנוגע לתרגילי הרגעות בזמן התקפי חרדה- יש תרגילי נשימה, הרפיה ומדיטציה , שתוכל לאתר ברשת (באמצעות גוגל על המונחים האלו) ומחוצה לה בצורת ספרים וקורסים.

למעלה