מה עושים?

אליהו91

New member
מה עושים?

ילדתינו בת 6 אוחנה אצל מומחה כסובלת מרוחק ראייה ועין עצלה דו צדדית וקיבלה משקפיים. ( ימין : CC 6/15 שמאל CC 6/12) (cyclo: ימין 70*/1.5+ /3.75+ שמאל 95*/1.0+ /3.75+) מומחה אחר אבחן עין עצלה ימנית בלבד ( ימין : CC 6/15 שמאל CC 6/12) (cyclo: ימין 170*/1.5- /5.0+ שמאל 10*/1.0- /4.5+) קיבלה רטייה על המשקפיים 3 שעות שלושה חודשים על עין שמאל. כעבור 3 חודשים נראה כי יש שיפור ( ימין :12CC 6/ שמאל CC 6/9) התבקשה להמשיך עם רטייה .כעבור 3 חודשים נראה כי חזרנו למצב הקודם (הרופא אומר שייתכן שזה חוסר שיתוף פעולה בבדיקה אך איננו חושבים כך) ( ימין :2CC 6/1 שמאל CC 6/12) (cyclo: ימין 160*/1.25- /5.25+ שמאל 10*/1.0- /5.0+) אנחנו מאוד מבולבלים. מה לעשות??

מה עושים

אם אין פזילה צריך לדאוג שהמשקפיים יהיו מתאימות ולהרכיבם כל הזמן.אתם צריכים להחליט עם מי מהמומחים להמשיך ולדבוק בהחלטותיו.אין לי שום דרך לדעת אם התוצאות נכונות ללא בדיקת הילדה

אליהו91

New member
האם אין סיכון לפספס את הרכבת בענין העין העצלה

ד"ר סטולוביץ' שלום האם אין סיכון לפספס את הרכבת בענין העין העצלה? הילדה בת 6. כרגע ההמלצה ללא רטייה. ועדיין הראייה לא טובה עם המשקפיים(6/12). מה הסיכוי לשיפור? האם יש אופציות טיפוליות נוספות? תודה רבה. הורה מודאג.

האם

אם הטיפול נכון והמשקפיים מתאימות יש סיכוי טוב מאד להשתפרות הראיה.אם הפער בין העיניים מעל 2 שורות על לוח הבדיקה יש מקום להוסיף סגירות.(כל זה באופן תאורטי ללא בדיקת הילדה)

dragon28

New member
בנוסף לנאמר ע"י הרופא

קיימים כיום גם טיפולים לשיפור תפקוד העין העצלה גם למבוגרים. השיטה נקראת ניירו-ויז'ן והיא בעלת אישור FDA ומשרד הבריאות. כדי למנוע הפרת חוקי הפורום, אנא שלח לי מסר אם תרצה לשמוע עוד פרטים ואפנה אותך לאנשים הרלוונטיים.

אליהו91

New member
מה שאני מבין מהרופא

מה שאני מבין מהרופא זה שבטיפול נכון שכרגע זה רק הרכבת משקפיים (אין הבדל בין העיניים). בעיית העין העצלה תיפתר.

dragon28

New member
הטיפול הוכח כיעיל לטיפול בעין העצלה

ועל כך יש עליו אישור של FDA.

הטיפול

אני מבקש לא להטעות את הציבור הטיפול לא מוכח כטיפול בעין עצלה בטח לא בילדים.אישור FDA אינו אישור ליעילות הטיפול אלא האישור ניתן להצעה לטיפול שאינה מסכנת או חודרנית לגוף

למעלה