מה עושים?

• פותח הנושא hag29
  • פורסם בתאריך

hag29

New member
מה עושים?

אנחנו לקראת סוף תהליך קבלת הגרין....
בעלי ושלושתי ילדנו אזרחים
הגרין קארד עבורי

בכל אופן מתכננים להגר ליוסטון בספטמבר, שם נמצאת משפחתו של הבעל...
כבר כמה שנים שאנחנו במעקב גדילה אחר הבכור (בן 7.5 ) כי קומתו ומשקלו נמוכים
עכשיו עשינו שוב בדיקות והרופא המטפל אמר שכנראה שנצטרך טיפול בהורמון גדילה

הבטן התהפכה לי

לא בגלל שיצטרך להתחיל טיפול רפואי אלא בגלל המומנטום...
בגלל שנתחיל בישראל את הטיפול ופה יש מערכת רפואית תומכת ויש לנו ביטוח פרטי טוב

וגלל שאני לא יודעת איך ייעשה החיבור ההמשכיות במתן / קבלת המרשם והתרופה ביוסטון...
וחוסר הוודאות בגלל שאין לנו ביטוח רפואי שם עדיין ומלא שאלות שצצות..:
בעלי עצמאי אז אין ביטוח דרך מקום עבודה (עד שאני אמצא...) כך שצריכים להחליט ולבחור ביטוח.. (עצות תובנות הנחיות יתקבלו בברכה )
אם נתחיל א הביטוח האם ימנעו מאיתנו את מתן התרופה כחלק מתקופת ההכשרה...ואם כן מה עושים?
אם למישהו יש ניסיון עם תרופות אלו בארהב ...סוכים..מרשמים...פרוצדורות..אשמח לשמוע

תודה על האוזן הקשבת
אבקש שמי שיש לו הערות מתחכמות וציניות שלא יבטא אותן
תודה
haG

carlimi

New member
לצערי אני לא מבינה

בדברים האלה, אבל אנחנו כבר ביולי, ואתם עתידים לעבור בספטמבר ...
האם לא ניתן לחכות עם תחילת הטיפול כחודשיים, ולהתחיל אותו כאן כבר בצורה מסדורת?
הרי ביטוח בריאות יהיה לכם בכל מקרה, לא?
מצטערת שאין לי דרך לעזור ...
בהצלחה במעבר.

סליחה שאני מתפרצת

אבל בדקתם צליאק או קורהן? צליאק יכול לעכב גדילה בילדים אם לא מגלים אותו בזמן.
הבת שלי בת 7 היום, הייתה תינוקת וילדה מאוד נמוכה, עשינו לה המון בדיקות, ואנדו' שהפנו אותי אליו אמר לי שהיא תהיה גמדה, ואם ניתן לה הורמוני גדילה, אולי היא תגיע למטר 20.
אחרי שאיבחנו צליאק, הגסטרולוג אמר לי שכל עוד תופסים עד גיל 10, רוב הסיכויים שהילד יממש את פוטנציאל הגדילה שלו. היום, 4 שנים אחרי איבחון צליאק, הבת שלי כמעט בגובה הממוצע של גיל 7. את הבדיקה דרך אגב, עשינו בישראל

אני כמובן לא אומרת שזו הבעיה, אבל שווה לעשות בדיקה נוספת. אני מכירה כמה ילדים (שהיום מבוגרים) שההורמון עזר להם ושיפר באופן משמעותי, וגם שניים שלא.

לגבי כל השאר אין לי מושג, אני רק מאחלת בהצלחה.

hag29

New member
הי

זה בסדר להיתפרץ
))
כן בדקנו צליאק ושות׳....
זה לא זה
בהתליך של בדיקות חוסר בהורמון...ןכנראה שזה זה...
אני מקווה שזה יעזור לו לגבוהה..הוא קטנטן..
)

Mottek

New member
מסובך

אני לא כל-כך יכולה לעזור, אבל כמה נקודות למחשבה:
* ביטוח בריאות זה דבר מאוד מאוד יקר בארה"ב ויכול לעלות בקלות $1000 ומעלה לחודש למשפחה בעיקר כשקונים את זה בפרטי.
* התרופות והטיפול שמציעים בארץ לא בטוח שיהיו מכוסים/מקובלים בארה"ב. בכל זאת, מדינות שונות.
במה להתחיל? שתי החברות ביטוח הגדולות (שלדעתי מקבלים בכל ארה"ב) הן Blue Cross Blue Shield וTuffts. בטח יש גם כמה חברות ביטוח מקומיות, תחפשו. תתחילו בלהרים טלפון לחברות האלו ולהציג את האבחנה של הילד ולשאול אותם האם הם יכסו את הטיפול שמוצע לילד ע"י רופא ישראלי? האם התרופות שהרופא ממליץ יכוסו, אם לא, האם הם מציעים אלטרנטיבות (אולי שווה לדבר עם רופא בארה"ב ישירות)? כמה אתם תצטרכו לשלם מהכיס הפרטי עבור הטיפול? האם יש תקופת המתנה בין קבלת הביטוח ועד שהטיפולים יכוסו? אני בטוחה שיש עוד המון שאלות שכדאי וצריך לשאול, אבל זה מה שכרגע עולה לי לראש.

מצטערת אם לא עזרתי, אבל אולי שווה לשקול לדחות קצת את הנסיעה, להתחיל לילד את הטיפול ולראות אם הוא עובד קודם? ייתכן שעצם זה שכבר תהיו בתוך הטיפול עצמו (במקום רק בהתחלה) יעשה הבדל בכיסוי של הביטוח.
בכל מקרה, שיהיה לכם בהצלחה.

hag29

New member
תודה עזרת הרבה...עצם זה שאתן מכירות את

ההתנהלות בארה״ב ונותנות לי כיווני חשיבה...זה עוזר המון

)

alphadelta

New member
כמה נקודות למחשבה:

- יכול להיות שרופא בארה״ב יחליט משהו אחר. האם הרופא שלכם בארץ גמיש עם נקודת ההתחלה? אולי לא חייבים להתחיל עדיין. כדאי לברר.

- עד כמה שידוע לי אפשר להחליט על ביטוח אחד, ולהחליף אחר כך.

- לפעמים אנשים עצמאים מתאגדים יחד ועושים ביטוח יחד כקבוצה במחיר יותר טוב.

- אם את יכולה אז תפעילי את משפחת הבעל מראש. הם יכולים לברר כבר על מומחים וכו.

למעלה