מה עושים??

butterfly277

New member
מה עושים??

שלום לכולם,
אני לא ממש בטוחה מאיפה להתחיל...
לאחרונה המצב בחיי לא הכי מזהיר ואני ניצבת מול ערימת רגשות שקשה לי כ"כ להכיל. אני לא אספר על הכל...אבל אספר על מה שלא בדיוק תורם למצב להיות טוב יותר. יש לי משפחה טובה ב"ה-הורים וארבע אחיות. אני השניה,יש את אחותי שצעירה בשש שנים בערך ואת אחותי הקטנה בת ה-12.
מצחיק/מוזר ככל שזה יישמע, בשנים האחרונות אחותי הקטנה החלה להתייחס אליי בצורה מאוד קשה הגובלת בהתעללות (מה שלא תרם למצב הנפשי שגם ככה הייתי בו) מדובר בילדה כוחנית ובריונית. ילדה שמצד אחד אהובה, מלאה בקסם שובבי, נאה, מצחיקה וחכמה ומצד שני קשה מאוד. בבית היא עושה ככל העולה על רוחה מבלי לחשבן לאף אחד ואיתי זה היה הכי גרוע (אלימות מילולית ופיזית). בהתחלה התעלמתי, הייתי כ"כ שקועה בעיסוקים שלי שלא ממש התפניתי לחשוב מה קורה איתה, חשבתי שזה "קטע" של ילדה קטנה. אבל עם הזמן הבחנתי שהיחס הנוראי כלפיי מקבל מימדים גדולים עד שהרגשתי שזה כבר לא נורמלי. אני אדם שבמהותו שואף להרמוניה ורוגע סביבו מה שעוד יותר כאב לי-מאיפה זה הגיע פתאום? למה היא משתלחת בי ככה? גם לאחיות השניות היה קשה איתה אבל אליהן היחס היה יותר מכבד במיוחד לאמצעית. ולמרות שהיה קשה לפחות לאחת מהן לראות את המצב עם אחותי, הן לא ממש עזרו למצוא פיתרון-קצת, פה ושם.
וההורים? אמי יותר עסוקה בלהתעצבן נקודתית על ההתנהגויות שלה ולא ממש חותרת לפיתרון. היא די עייפה מכל המצב הזה. ואבי פשוט עושה בערך כל מה שאחותי הקטנה אומרת לו ואפילו שאנחנו, האחיות, יוצאות נגדה, הוא מצדיק אותה מה שעוד יותר מתסכל ומקשה. לי באופן אישי היה ברור שאחותי הקטנה נמצאת באיזושהיא מצוקה ולכן היא מתנהגת ככה, יחד עם זאת, זה לא הצדיק את הסבל שלי ופניתי ליוצעת חביבה ששפכה מעט אור על המצב-היא הסכימה איתי נחרצות שמדובר בהתעללות לכל דבר ונתנה לי מס' עצות. התחלתי מיד ליישם ואכן, אחרי תקופה יחסית קצרה היה שינוי משמעותי מאוד-ההתעללות הפסיקה, הקשר התחזק ולעיתים קרובות אני מרגישה שאנחנו מתנהלות כמו אחיות לכל דבר. אבל עדיין, מידי פעם זה יוצא-הנסיונות שלה להשפיל, לבזות, לעיתים עדיין משתמשת בכוח וזה קורה במיוחד כשזה כולנו יחד בחדר. באחד על אחד שלנו היא יחסית בסדר...(יש עוד כ"כ הרבה מה להגיד כמו למשל שבשלב מסוים, החלה להפנות את ההתעללות שלה לאחותי הגדולה ואמי).
אני כועסת. לא רק עליה, על כולם. על זה שאף אחד לא מאבחן את המצב ומנסה למצוא פיתרון, על זה שכל אחד בבית נותן פרשנויות כ"כ מגוכחות על המצב הזה. אני נאלצת להתנהג כמו בוגרת (או לפחות להשתדל לעשות כך) כלפי אחותי הקטנה ולנסות להתנהג כמו אחות אבל היא עדיין, למרות הכל, מתנהגת אליי בצורה קשה. ועדיין, אני עם כעס גדול בליבי.
מה אני אמורה לעשות?

אופירA

New member
מנהל
להמשיך להיוועץ ביועצת

קונקרטית - רק היא יכולה לשקף לך מה ניתן לעשות ואיפה הבעיה, כי לא פירטת כאן את המקרים השונים של התנהגותה הבעייתית של אחותך ואת הדרכים שנקטת כדי לשנות אותה.

נראה שהבעיה של אחותך נובעת מחוסר סמכות הורית. ההורים לא שמים לה גבולות, והיא לא יודעת לייצר אותם בעצמה בתהליך ההתבגרות שלה. כך זה נראה לי, מהנתונים שתיארת.
אבל הנתונים חסרים מאוד, והיועצת יודעת הרבה יותר פרטים מאיתנו. למה אינך ממשיכה להיוועץ בה?

butterfly277

New member
יועצת

שלום אופירה
היועצת אמנם קיבלה את כל הפרטים אבל זה היה מאוד על "רגל אחת", דיברנו בין היתר לא רק על הבעיה הזו שציינתי אלא על גם מה שסובב סביבה-במילים אחרות התמונה היא יותר מורכבת מרק הסיפור הזה בלבד. למשל, בין השורות, אחת העצות שלה הייתה לעזוב את הבית-לאו דווקא בגלל הסיפור עם האחות אלא בגלל דברים נוספים אחרים..
מה שכן, אוכל בהחלט לברר איתה אם אוכל להגיע לעוד שיחה אחת..
לגבי העניין של הסמכות ההורית-זה בדיוק ככה. היא כ"כ "מבקשת" את הסמכות שלהם ואני חושבת שזה חלק גדול מאוד מהבעיה...אבל אין ממש מענה.

butterfly277

New member
מה שקשה לי בעיקר

זה פחות העניין של ההצבת גבולות...זה חשוב מאוד ועוד יותר חשוב שזה יגיע מההורים אבל אני לא יכולה להחליט/לבחור בשבילם ונמאס לי כבר לחזור על זה בכל פעם. בעיה שלהם.
מה שמציק לי יותר זה איך אני מתמודדת עם הנבזיות שלה כלפיי? אותה נבזיות שהיא מכוונת כלפיי בלבד היום. אני מציבה לה גבולות-היא מתמרדת אבל בסוף מכבדת, היא אופה איתי, היא רואה איתי טלויזיה, היא משוחחת אתי כמו ילדה נורמלית לגילה (אלו דברים שלקח זמן להגיע אליהם כמובן) אבל איכשהו, מתישהו זה יוצא ממנה-המילים הפוגעניות, השימוש בכוח, הזילזול והיא לא מתייבשת לעשות את זה לעיני כולם.
מה לעשות? שמישהו מקצועי ידבר איתה? שמישהו מקצועי ידבר עם ההורים?

אופירA

New member
מנהל
לעניות דעתי, לא הצבת לה גבולות מספיק חזקים וברורים

כנראה בגלל שלך עצמך לא ברור איזה מחיר את מוכנה לשלם כדי להציב היטב את הגבולות.
או שאין לך הכוח לחבק מספיק חזק את החולשות של עצמך, שעליהם היא דורכת.
ואולי אפילו אינך יודעת להגדיר לעצמך מספיק נכון את החולשות שלך.

תחשבי על העלבונות והזלזול - על מה זה דורך לך. איזה חולשות אצלך קשה לך לקבל ולהתמודד איתן.
את רוצה שמישהו יפתור את הבעיה עבורך, אבל את צריכה לעמוד מול הבעיה שלך עם עצמך, ולראות מה פוגע בך ולמה.

butterfly277

New member
יש בזה משהו

אופירה היקרה,
אינני מתנערת מהאחריות שלי כלפי המצב אבל בתמונה הכוללת יש להסתכל על כל הנפשות הפועלות ולכן קשה לי עם אלה שכן מתנערים מאחריות. אינני אומרת שאם הוריי היו סמכותיים כלפיה, הבעיה הייתה נפתרת וזה לא מה אני מבקשת מהם. להורים יש תפקיד ובלי קשר לבעיות שלי מולה-הם צריכים לקחת אותו למענה וחורה לי שהיא לא מקבלת מענה לצרכים הרגשיים שלה. אם זה היה מרגיע רוחות ומקל מעט עליהם ועל כל המשפחה? אני חושבת שכן. אבל כפי שציינתי באחת מהודעות פה-אם הם לא משקיעים בכך-זאת בעיה שלהם ואני מצידי מחפשת פיתרון לבעיה שלי שהייתה הרבה יותר חמורה לפני שקיבלתי הדרכה כיצד לשנות את המצב מולה אז אני ממש לא מחפשת מישהו שיפתור את הבעיה בשבילי אבל אולי כן מחפשת על הדרך קצת אמפתיה.
בנוסף, נגעת בנקודת אמת עיקרית ביחסים שלי מולה וביחסים שלי מול עצמי. הדברים שציינת הם בהחלט הכיוון...ואשמח אם תוכלי להרחיב מעט.
תודה.

שלום באטרפליי,

בנוסף למה שאופירה כתבה, הייתי מציעה שתקיימו התייעצות משפחתית בלעדיה, ותגידו כי אלעד מחלה שכל המשפחה תהיה שותפה לו. ואחרי שתחליטו איך מתייחסים ומגיבים אליה, אולי כדאי שתקיימו עוד שיחה ביחד איתה שבה תלבנו איתה את המצב ותבהירו שלא תאפשרו זאת יותר. חזית אחידה לדעתי תעזור כאן מאוד.
בהצלחה!

butterfly277

New member
בהחלט פיתרון מעולה

אבל אין שיתוף פעולה מצד ההורים..ניסיתי כמה וכמה פעמים לומר להם זאת אבל הם לא מבינים את חומרת המצב ולא ממש מעניין אותם להציב גבולות הם מתעצבנים המון בגללה אולי אבא שלי הכי פחות כי רק אותו היא מכבדת. לפעמים זה יכול להתחיל במשהו אבל אין עקביות....זה כאילו הם אדישים לזה. ממש מרגיז

butterfly277

New member
זה לא חדש להם

כל אחד מההורים שלי שקוע בשגרה של היום יום שלו/ה אבל כששוב הטענה נשמעת, אבא שלי מגיב במעין שתיקה ואדישות-בכנות, זה לא מעניין אותו. ואמא שלי אמנם לוקחת את זה יותר ברצינות אבל היא מגיבה רגעית, נקודתית לסיטואציה ואומרת משהו בסגנון: "חכי, תראי, אני אטפל בך..." ואחרי שזה נגמר, היא ממשיכה בסדר היום עד הגל הבא (מיותר לציין שהיא לא "טיפלה" בה). האמת היא שעם אמא שלי אפשר יותר לדבר על זה. אבא שלי פשוט באמת לא מבין המצב. אמא שלי יותר מבינה את העומק של העניין אבל היא נוטה להדחיק, היא תאזין ותלחץ מזה אפילו אבל היא לא מתמודדת ולא ממש מחפשת פתרונות. לפעמים היא יכולה להגיב במשפט כמו: "היא תגדל ותקבל שכל..." ואני מרגישה שאני סופגת המון על חשבון חוסר חינוך שלהם מה שגורם לי, שוב, לכעוס מאוד וזה לא מעניין אותם וגם ככה קשה לי בלי קשר...

תאהבי אותה

תגידי לה כמה היא מדהימה ותציעי לה לעשות יחד דברים שהיא אוהבת.
כל השאר כבר יסתדר לבד.

Gali04

New member
if you can't beat them, join them

אהבתי את הכיוון שהצעת וזה יכול להתאים בהחלט על מנת לשפר את טיב הקשר ביניהן (בין שתי האחיות). יחד עם זאת, אם רוצים לטפל בבעייה ההתנהגותית לעומקה חובה להתייחס לעניין במישור הרחב יותר, במישור של היחסים של הילדה מול כל העולם, וזה כבר מצריך להעלות את בעיית הסמכות ההורית על המוקד.

לא צריך לנצח אף אחד

הכוונות שלה טובות. היא בסך הכל רוצה שיאהבו אותה ושיעריכו אותה.
ברגע שזה יקרה הכל יסתדר.

למעלה