מה עושים?

NEHAMA81

New member
מה עושים?

שאלה
יש לי דירה בבעלותי ללא משכנתא.
רכשתי דירה נוספת (מתוך ידיעה שאני הולך למכור את הדירה הנוכחית בשלב שהוא).
כרגע אני משתמש בהון העצמי ומלווה את הפרוייקט לפי החוזה ולפי התקדמות הבנייה לפי חוק תנאי המכר.

העניין הוא שלא נערכתי נכון ובעוד חודשיים אני צריך לספק סכום לא קטן שאין ברשותי. מה שאומר שאני צריך לקחת משכנתא? זה בדיוק מה שרציתי להמנע ממנו.
מצד שני גם לא העמדתי עדיין את דירתי למכירה שכן היתר בנייה התקבל רק באפריל 2017, מה שאומר שאכלוס יהיה רק תוך 30 חודשים מיום ההיתר. בקיצור נכנסתי לפלונטר רציני. האם יש לי דרך לצאת מהפלונטר הזה? לא נערכתי נכון ואם הייתי יודע שכך יהיה לא הייתי רוכש את הדירה החדשה מהקבלן. מצד שני גם אם אמכור תוך חודשיים (מה שלא מאמין) זה אומר שאצטרך לממן שנתיים שכירויות וזה משהו לא ריאלי.

מה האפשרויות שלי במקרה כזה? הרי אני חתום על חוזה של קבלן וחייב לספק את הכסף בזמן. הגעתי לנקודה שעוד מעט נגמר לי ההון העצמי ומצד שני גם אם אמכור עכשיו מי ירצה לקנות דירה שתתפנה עוד שנתיים ולתת כסף מעכשיו על חשבון?

לעזרתכם אודה!!!

Nemesis001

New member
הימור

קודם כל, כדי לשלם מה שאתה חייב, אתה יכול למשכן את הדירה החדשה או את הקיימת.
למכור את הדירה שלך עכשיו עם פינוי בעוד שנתיים - מאוד לא אטרקטיבי. מעט הקונים שיסכימו, וגם אם כן, כנראה שילחצו במחיר.

אם אתה מתכנן למכור את הדירה רק בעוד שנתיים, אתה משחק בקזינו.
קנית את הדירה החדשה על בסיס ההפרש במחירים בין הדירה שלך לדירה החדשה היום. שילמת את השווי של הדירה החדשה נכון להיום.
מה יהיה בעוד שנתיים? מי יודע.
אולי הדירה הנוכחית שלך תהיה שווה יותר, אבל אולי תהיה שווה פחות? אולי יקרה לה משהו בינתיים?

סוף מעשה במחשבה תחילה

עשית כבר מהלכים גדולים ללא ייעוץ מקצועי וזה
הסתבר כטעות גדולה.
באמת כדאי להמשיך באותו אופן?
רימון חייט, MBA
&nbsp
יועץ מימון לדיור (משכנתה) רשום בהתאחדות יועצי המשכנתאות
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/2wIEaIS
טלפון: 03-549-6611
[email protected]
מאמרים מקצועיים על משכנתאות - http://bit.ly/2zl29N6
&nbsp
&nbsp

למה שלא תיקח הלוואת גישור?
אתה יכול לקבל הלוואה של 50% מערך דירתך הנוכחית (זו שאין עליה משכנתא), לשלם בשוטף רק את הריבית, בלי הקרן, וכשתמכור את דירתך תחזיר את ההלוואה. הלוואות גישור ניתן לקחת לשלוש שנים (בבנק יגידו לך שנתיים אבל אם תתעקש יעלו לשלוש).

NEHAMA81

New member
כן אני חושב על זה לא תהייה לי ברירה אחרת.

השאלה כמו שאמרו מה יהיה מחיר הנדלן בעוד שנתיים. את אז אף אחד לא יודע.

למעלה