מה עושים?.

פיקאצו

New member
מה עושים?.

קנאת אחים, אודה על קבלת טיפים, יש לי בן בן שנה ובן נוסף בן 5, בהתחלה לא היה כ``כ נורא, אבל כיוון שכעת הפצפון מתחיל להראות נוכחות, הגדול מציק מוריד לו צ`אפחות,ועוד כל מיני תעלולים, גם התנהגותו השתנתה באופן כללי, הוא מתחצף, יורק, זורק חפצים, אנו מאוד משתדלים להיות מאופקים, לחלק את הזמן,ללמד אותו לכבד, לסלוח לאהוב, כמובן שלא מפלים,דווקא אפליה הפוכה(לטובת הגדול), מתי שמים גבולות? מתי מרימים יד,איזה סנקציות אתם מפעילים? סגירה בחדר המשחקים ? מה עושים??? אנא ספרו לי ושתפו אותי תודה

גרא.

New member
Welcome to the club..אכן,הוא מקנא..

פיקאצ`ו,Welcome to the club...בעייתך שכיחה ביותר כמעט בכל משפחה.אין ספק,בנך הגדול מקנא,כועס,ומבטא את תסכולו על אובדן הבלעדיות,בפרצי תעלולים,עד כדי אלימות כדבריך.מה עושים? ראשית,אכן,הוא,הבכור,זקוק להבנה לתשומת לב,שאבדה לו.ולכן קחו אותו מדי פעם,רק אתם ההורים,כפי שהיה פעם לבלות רק שלושתכם.כשהקטנטן,אצל סבתא.אתם חייבים לשים גבולות,לשניהם,אלא שבן השנה,עדיין הרבה פחות חורג,ומתריס.את הגבולות,יש להבהיר לגדול,בשיחה משפחתית.מה מותר,מה אסור ,כאשר עליו לדעת שאינכם מסכימים להתנהגות שתפרוץ את הגבולות.יש מקום גם לתוכנית חיזוקים קונקרטיים,כאשר מתנהג כפי שבקשתם. אבל כאשר הוא אינו מצליח,אל תרימו עליו יד !!! מכות,אולי מפסיקות התנהגות אבל לא מחנכות.ילד שמכים אותו,לומד בעיקר להרביץ,עובר עם לגן,ומקבל תוית של תוקפן.אישית,איני כלל בעד עונשים.ןלכן מה שהייתי עושה,כאשר הוא עובר את הגבול,גם אחרי שהזכרתי לו.נגש אליו,מסתכל לו בעיניים,ובטון אסרטיבי (תקיף),אומר לו: הכנס לחדר שלך,ותשאר שם עד שאני אומר לך לצאת.אם מסרב, קח את ידו בשתי אצבעותיך,בפרק ליד כף היד,והובל אותו לחדרו.אם יוצא,שוב חזור על הכל..במאבק הזה ביניכם,אם תפעלו בעקביות,הוא יבין,יפנים,ויהפוך להרבה יותר ממושמע..כמובן,מותר לו לעיתים לעבור את הגבול,כפי שתרשו לו, אבל הכלל הוא ,כאשר החלטתם שעבר את הגבול,עליכם להזכיר,ולהגיב.בהצלחה.

m_katzmann

New member
תשומת לב

אין משפחה שלא סובלת מתסמונת קנאת אחים ואם זה לא נראה - צריך לבדוק למה. לי יש שלושה בנים בוגרים שעד היום עדיין מקנאים אחד בשני למרות שלי לפחות נראה שנתתי בדיוק את אותה תשומת הלב לכולם. קינאה היא טבעית ולפעמים אפילו רצויה. הילד לומד בקרב החממה הבטוחה שלו לעמוד על זכויותיו ולפעמים אפילו לנצל אחרים. הוא לומד את גבולותיו. השתדלו להמנע מלהיות השופטים, כי הרבה פעמים הורים רואים רק את סוף המריבה ולא פעם מריבה היא תשובה על חוסר סיום של מריבה אחרת. כמה שתתערבו פחות -זה יהיה יותר בריא לכולם. הילד שלכם הוא כבר די נבון והוא לא ירצה לפגוע באחיו הקטן. הוא רק רוצה עוד קצת תשומת לב. שיחות נפש וזמן איכות ושיחה על מה שמכעיס אותו ומה הוא רוצה - יכולות לעשות פלאים. תשתדלו לא להענישד אותו בעונשים כבדים שיכולים לפגוע בנפשו וזכרו שאין ילד רע - יש ילד שרע לו. מאיה

למעלה