מה עושים?

תיתי במ

New member
מה עושים?

אני זקוקה ליעוץ, כיצד לעזור לחברה, שנכנסה להריון בניגוד לרצון בעלה. גם קודם הנישואין לא היו גן של שושנים. עכשיו (לטענתה) זה גהנום. הוא דורש הפלה או שיעזוב את הבית. היא דואגת שינתק קשר עם ילדם המשותף (לא העובר), כך שיגרם לו נזק נורא. אני מרגישה שהנושא "כבד" עלי. אני רוצה לסייע לחברתי, אך לא יודעת כיצד. לא יודעת איזו עיצה לתת וכיצד לא להכוות ממגע עם בני זוג במצב כה רעוע. הסביבה, מיעצת לי "לתפוס מרחק" מהם. מה דעתכם?

ברונטית

New member
מנסיון - אל תתערבי !

העיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, זה לשכנע את חברתך להגיע לפורום הזה בעצמה, ולספר את לבטיה. אם תהיי מעורבת - הנסיון אומר שלא חשוב מה ילד יום - את תצאי המפסידה.

EyalBM

New member
ברונטית ומתולתלת, תודה, אבל

מה בעניין חברות בעת צרה? פשוט לנתק מגע וזהו? אני אגב, מרגישה אינטואיטיבית, שאתן צודקות.

ברונטית

New member
לא, תיתי, לא לנתק מגע

חברתך זקוקה לך עכשיו, אך יותר מכך היא זקוקה לעזרה מקצועית. היי שם בשבילה עכשיו, לכוון אותה לקבלת עזרה של יועצת או פסיכולוגית. זה מה שאת יכולה לעשות בשבילה בתור חברה טובה ברגעיה הקשים. !

*יפעת*

New member
ברונטית צודקת...

אל תכנסי לזה!!! מה שאת כן יכולה לעשות זה פשוט לתמוך בה, להקשיב לה כשהיא צריכה, לחבק אותה כשרע לה... אך המנעי מלהתערב כי זו טעות איומה!!

תיתי לדעתי אל לך להיכנס

למעורבות בעניין. הנושא באמת כבד ומסובך. היי עם חברתך בהקשבה אמפטית, אך לא בהתערבות פעילה.

למעלה