מה עושים??

tomUU

New member
מה עושים??

שלום כולם! באתי להתייעץ, אנא עזרתכם... נקראתי לשירות מילואים ויש לי בעיה רפואית חמורה (פריצת דיסק) אני נקרא לבצע פעולות המחמירות את מצבי (נהיגה,ישיבה...) אני לא חושב שאני מסוגל להגן על עצמי כראוי באבט"ש עברתי ועדה רפואית שהורידה לי פרופיל ל 45 כדי ועתה אני לא לוחם יותר\ אין הרבה שינוי במהות התפקיד. רופאים באזרחי מפחדים לתת חוו"ד לצבא בשל פרשיות העבר ואני בעצם תקוע באמצע בכלא אני לא רוצה לשבת אבל אני גם חושש לחיי ולגב למישהו יש עצה? תודה מראש תום

ניר נגר

New member
היי טום

אם עדיין אתה חושב שאתה מסכן את בריאותך בקש עוד וועדה רפואית. הבנתי ממך שאתה נוהג ויושב במילואים דברים המחמירים עם מצבך, אני לא יכול שלא לשאול, באזרחות, אתה לא נוהג ואתה לא יושב? פרופיל 45 לא אמור לשרת כלוחם במיוחד אם יש לך פריצת דיסק

פלסטיק

New member
כללית פרופיל נמוך לא עוזר

ככל שאני זוכר פרופיל 45 מתאים למצבו הרפואי, כך שהוא לא ישתנה. מילואימניק עם פרופיל רפואי של 45 כשיר לאבט"ש בשטחים (סדירניק לא אבל זו הרי עובדה רפואית ידועה שגופו של סדירניק בנוי אחרת מגופו של מילואימניק). כמה אפשרויות לפעולה: 1. למצוא אם יש סעיף ליקוי ספציפי שמתאים לליקוי של פריצת דיסק ופוסל מאבט"ש בשטחים (רשימת סעיפי הליקוי נמצאת בקצין העיר). יש סעיף גב שאוסר נסיעה בנ"נ למשל. 2. לבקש מרופא היחידה פטורים ספציפיים שיפטרו מאותו שירות. למשל פטור מהרמת משא מעל משקל מסויים. מטבע הדברים אתה צריך לאבטח עם אפוד שכפ"ץ קסדה ונשק. הפטורים חייבים להיות ספציפיים ולא "הרמת משא כבד" כי אז תמיד יחליטו שהמשא שלך איננו כבד. כמובן אל תסכים לגשת לרופא עם טופס שהשאלה אליו היא "האם כשיר לשמ"פ" כי ברור שהתשובה היא "כן". 3. אתה חייב אימון חוליה ברטוב. יכול להיות שהפטורים הרפואיים ימנעו אימון כזה ולכן ממילא לא תהיה כשיר לאבט"ש. 4. בעזרת הפטורים לנדנד לקצינת פניות ציבור או נקח"ל. הם ינסו להתחמק בסגנון "על היחידה לקיים הוראות רופא ועליך לשמור בהתאם לנהלי האבטחה של היחידה". תסביר להם שהם קיבלו בכתב את האבסורד בין הנדרש ליכולת שלך לבצע אותו והם לא יוכלו להגיד "לא ידעתי". יכול להיות שבעקבות האיום המרומז הם יתחילו לזוז. 5. ביום החיול תבקש לדבר עם מפקד היחידה (נדמה לי שטופס 53). יכול להיות שהוא יקלוט, יכול להיות שסתם לא יהיה בראש שלו להתעסק איתך. הבעיה בסעיפים 2,3,5 שתצטרך לחזור עליהם בכל חיול, לכן כדאי לנסות 1 ו 4

TJSBZ

New member
אני לא יכולה לענות במקום טום

אבל אני אנסה לתת לך אינדיקציה להבדל בין האזרחות למילואים: באזרחות אדם מחליט מה לבצע ומה לא בהתאם למצבו הרפואי. במילואים, הגמישות של המצב לתנאי הבריאותיים שלך, וטווח ההחלטה שלך קצת יותר מוגבל.

למעלה