מה עושים???

סוחבים

New member
מה עושים???

המינוס חוגג, העצבים בשמיים, הבנק מאיים ואנחנו רק מנסים לחיות. אז איך אפשר? המינוס, צרה שהגיעה אלינו לפני לא הרבה זמן, בעקבות מעבר בין עבודות וירידה משמעותית בהכנסות. הוא גדל והחמיר (מטעות שלנו כי המשכנו לחיות כמו שהיינו רגילים), ובנתיים הוא מתעצם מחודש לחודש, והמצב ממש לא מזהיר. ההוצאות גדולות מההכנסות בכמעט 7000 ש"ח, לאחר בדיקה חוזרת ונשנית של מה שעומד בפנינו: הלוואה גדולה מהבנק (החזר של כ- 600 ש"ח ל-4 שנים) וזה עדיין משאיר אותנו במינוס גדול (16000 ש"ח) צמצום - מכל ההוצאות הממש הכרחיות נוכל לצמצם עוד כ- 2500 ש"ח (וזה אומר שזה ממש קשה) עבודת לילה נוספת - לא יהיה קל ליישם בגלל הילדים. אבל בסופו של דבר, ההכנסות לא יגדלו, וההוצאות ימשיכו לגדול. אז איך אפשר לצאת מזה? הלפ.....

אלוני.

New member
ראשית לצמצם

אתם כותבים שעדיין ניתן לצמצם 2,500 ש"ח בחודש, אז ראשית תצמצמו. אחרי הצמצום תבחנו שנית את מבנה ההוצאות שלכם לרבות הוצאות רכב ואחזקת דירה שאולי התאימו לרמה הקודמת. ירידה משמעותית בהכנסות זו בדרך כלל הבעיה (גם של הזוג שהופיע בתוכנית שבוע שעבר) ועליכם לפעול בכמה מישורים: צמצום ההוצאות לרמה המתאימה למעמדכם הנוכחי, אין פתרונות קסם (גם אם יש חסכונות הם לא מחזיקים הרבה זמן וטובים כפתרון קצר) נסיון למצא מקור הכנסה נוסף או אלטרנטיבי. אל תחכו שיעבור עוד יום, זה לא יהיה יותר קל, לחתוך בהוצאות היום, לבדוק ולהתאים את ההתחייבויות (לרבות משכנאות) לרמה הנוכחית, עוד היום. כמו שכתבתי אין פתרונות קסם, אל תרימו ידיים, עבודה נוספת זה אפשרי לכולם, גם מי שהוריו רופאים "נפרד" מהם למשמרות ארוכות, תאמינו בעצמכם שמה שהביא אתכם לרמה הקודמת יביא אתכם חזרה- אבל בעשייה וביזמות לא בחלומות.

רגין1

New member
לא חייבים לצאת מהבית לעבודה נוספת

כמנהלת פורום עבודה מהבית אני מזמינה אותך להכנס לפורום שלי ולראות כמה אנשים עובדים בעבודה נוספת/יחידה מהבית. אני מכירה המון נשים שאפו עוגיות והבעלים יצאו למכור אותן אחה"צ או אפילו במקומות העבודה שלהם (לדוגמא). אם רוצים להיות יצרתיים אז אפשר, ואם לא, אז אני מזמינה אותך שוב לפורום הנ"ל כדי לקבל רעיונות מהרבה אנשים טובים שמצאו הכנסה נוספת מהבית (וחסכו בייביסיטר...) אשמח לראותך

רגין1

New member
הנה הלינק

ואני מקווה שלאלוני אין התנגדות לכך. פורום עבודה מהבית בתפוז הוא מקום לשכירים ועצמאים קטנים העובדים מהבית כמקור הכנסה יחיד/נוסף. אפשר להכנס ולקרוא את ההודעות, לקבל רעיונות וגם להתיעץ איך עושים את זה. כולנו שם מוכנים לתרום ולעזור.

סוחבים

New member
תודה על העצות, ולהלן מסקנות:

עבודה מהבית נשמעת כנפלאה, צריך כמובן רק למצוא ולראות איך עושים את זה ואני אכנס לפורום שלכם לבדוק בשמחה. ובכל זאת ,עוד שאלות על אופן הצמצום בהוצאות, הרי שאם אקח הלוואות ההוצאות רק יגדלו ולמרות שאצמצם מאוד, בסופו של דבר ההלוואות יהיו שוות ערך לצמצום ,לא? אז להלן כמה מסקנות ודרכי פעולה שאולי יעזרו לנו ולעוד כמה מכם לעשות צעד לקראת רווחה: 1. משכנתא: מבירורים שערכתי נאמר לי שמשכנתא אי אפשר להקפיא אלא רק לצמצם לחצי למשך תקופה של כ- 3 חודשים אבל אז - חצי החלק שלא משולם נכנס כביכול ליתרת 'חוב' שצוברת ריבית, וצריכה להיות משולמת בתום תקופת 'ההקלה' עפ"י חלוקה של הבנק ולפי ראות עיניו (למשל משכנתא של 4000 תהפוך ל- 2000 למשך 3 חודשים, אבל אח"כ יצטבר חוב של 6000 ש"ח שאותו הבנק יחלק למס' חודשים אח"כ והוא יצטבר למשכנתא שכבר קיימת - כלומר שאח"כ נשלם 6000 ש"ח למשכנתא בגין אותם חודשים שנהננו מ- 2000 ש"ח) - קצת מלחיץ! אני אישית לא אבחר בזה ואולי אבדוק לגבי פריסה מחדש, אבל אולי למישהו אחר זה יתאים. אגב - מי שיש לו ריבית משתנה יכול לקבע וזה גם חוסך קצת, כנ"ל ביטוחי המשכנתא - להעביר לחב' ביטוח. 2. חשמל: עד היום לא חשבנו על כמה זמן דולק המזגן, התנור ושאר היתרונות החשמליים, אבל מעכשיו צריך לשים לב ולצמצם פעילויות שכאלו. 3. חינוך - אי אפשר לקצץ, אבל צריך לחשוב על פתרונות עירוניים במקום גני ילדים פרטיים , זה לא חיסכון גדול אבל בשנה זה מצטבר. (בנעמ"ת יש טווח גילאים שבהם יש הנחה ונדמה לי גם שאם יש 2 ילדים במערכת החינוך העירונית יש עוד 10%) 4. כרטיסי אשראי - הרעה החולה - להשאיר בבית ולהפסיק להשתמש מלבד קניה חודשית ותשלומים למוסדות שעדיף לעשות בכרטיס במקום בהו"ק (עמלות). להוציא בתחילת החודש בפעם אחת כסף מזומן ולהשתמש בו לצורך הוצאות יום-יום קלות. (כשמשלמים בכסף מזומן שמים יותר לב למה קנינו מאשר העברת כרטיס..המאה ש"ח במזומן נראים 'קצת יותר' מאשר 200 בכרטיס שאפילו לא שמנו לב...) 5. ארנונה - אין הרבה ברירות אבל במים אפשר לחסוך. אפילו חייבים. 6. מזון - לקנות פחות בשביל העין ויותר עבור מה שבאמת צריך, מצד שני לא לוותר על פינוקים קטנים וממתקים במידה נכונה כי אחרת אין חיים. לקנות באופן מרוכז. 7. אורחים - כולנו אוהבים ורוצים לארח אבל כל אירוח הוא הוצאה גדולה ולפעמים גם בלאגן, אני לא בטוחה אבל נראה לי שלפעמים אפילו זול יותר לצאת לאכול בחוץ (כמובן שמדובר על פעם או פעמיים בחודש לכל היותר ולא במקום יקר מדי) במקום לעשות קניות ולהפעיל תנור, גז וכו'. לא? האורחים יסתפקו בקפה ועוגה. 8. בילויים - מה לעשות, חייבים לקצץ בזה עם כל הכאב. אין הרבה חוכמות. לבלות בבית. 9. טלפון - אפשר לבטל שיחות יוצאות בבזק, להשתמש יותר ב- SMS של הסלולרי, יקטין עלויות בסלולר ויוריד חשבון טלפון מיותר. עדיף להיפגש ולדבר מאשר בטלפון. מה אגיד לכם, לא קל אבל אני לוקחת את זה כפרויקט רציני מאוד ורצה ליישם. אשמח לשמוע אם יש לכם עוד הצעות והערות, ושיהיה לכולנו בהצלחה.

../images/Emo178.gif פעם הסתדרנו בלי..

אני לא יודעת עד כמה המצב קשה, אבל אפשר לחסוך הרבה בחשמל אם לא מתפנקים. לגבי אוכל , הכי IN עכשיו חסה וכל דבר מרזה , לא צריך לערוך קיטרינג לחברים, הם באים לחברותא ולכייף.אני חולקת על להישאר בבית, יש בכל מקום טבע וניתן להינות בפיקניקים צנועים וסתם טיולים לכייף, לא חייבים להיכנס לפארקים וחופים סגורים שהעלויות מיותרות בהחלט. אל תחששי להסביר לילדים ותראי עד כמה הם יתמכו וישתפו פעולה ברצון.

למעלה