מה עושים??

mia01

New member
מה עושים??

שלום לכולם, יש לי סבא בן 76 הסובל כבר מספר שנים מתופעות מוזרות המחמירות עם הזמן. הוא ישן רוב היום וגם כשהוא מתעורר הוא עייף מאוד. הוא לעיתים מתחיל לדבר אלינו בשפה זרה שאיננו מבינים וגם כשאנו מעירים לו על כך הוא ממשיך כאילו לא מצליח להפסיק. הוא מתבלבל ושוכח לעשות דברים בסיסיים כמו לצאת מהבית ולהשאיר דלת פתוחה לרווחה. הוא הולך לאיבוד במקומות מוכרים ולאחרונה קרה שבזמן נהיגה הוא עצר בצד כי לא הכיר את הדרך בכביש שהוא נוסע בו שנים באופן יומיומי. האם זה נשמע כמו משהו שדומה לאלצהיימר?? איפה ניתן לאבחן את זה? הוא בקופצ חולים כללית וגר באיזור פתח תקווה. אשמח לכל עזרה אפשרית. מיה

אירילה

New member
מהר מהר לפני כניסת יום הכיפורים

שלום לך מיה אכן הסימנים יכולים להעיד על מאפיינים של מחלת האלצהיימר. כנסי לקישורי הפורום ב"קישורים" שם תמצאי הרבה קישורים על האלצהיימר. אני מציע לך תחילה להיכנס לקישור של העמותה של אלצהיימר ומחלות דומות שם תקבלי את רוב תשובות וכן מופיעה שם רשימה של מרפאות הזיכרון בכל הארץ. גמר חתימה טובה גרשון

1אור1

New member
דמנציה.

שלום לך. אכן הסימנים מדאיגים וחשוב וכדאי לבדוק את המצב ע"י מרפאת זיכרון. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא המשפחה על מנת לשלול בעיות אחרות היכולות לגרום לדמנציה. לפני הספור שלך חשוב מבחינתכם לשים לב ליכולת הנהיגה של סבך ואם הוא לא מזהה וכו' לעיתים אין ברירה אלא לשלול ממנו את הנהיגה גם אם אין הוא מוגע לקושי וזאת על מנת למנוע סכנה לסביבה ולעצמו. גם בבית יש לשים לב לברזי הגז וכו שאדם במצבו יכול לשכוח לסגור. יש היום טיפולים לאלצהיימר המעקבים במעט את ההתפתחות ולכן כדאי לפנות ולטפל באדם

ידידים

New member
רשיון נהיגה

שלום לכולם, כיצד אנו מפסיקים את נהיגת החולה. וכן באיזה צורה - שיפגע נפשית כמה שפחות. אודה על תגובות מנסיון. תודה

אירילה

New member
לקיחת רישיון נהיגה

אכן לקיחת רישיון נהיגה הוא אחד הדברים הקשים אותו חווה החולה בעת תובנה. מנסיון אני רק יכול להציע לך 2 דברים. 1. לבקש ממשרד הרישוי לעבור בדיקה בועדת גהות ובטיחות של משרד הבריאות בתל אביב אשר מן הסתם עם כל המסמכים שיצורפו ויעידו על מחלת האלצהיימר תמליץ בפני משארד הרישוי לשלול את רישיון הניגה. 2. במידה והחולה עדיין רחוק מחידוש הרישיון ,הרי שעל פי החוק חייבים להודיע למשרד הרישוי על שינוי מהותי בבריאות הנוהג ואז עליכם להודיע למשרד הרישוי מיוזמתכם. ועוד עצה שלאחר קבלת הודעת השלילה שבה החולה מתבקש לסור למשרד הרישוי , בקש טרם הבאת החולה ממנהל סניף משרד הרישוי להודיע את דבר השלילה מהחולה שיודיעו לו בחדר סגור ,על מנת שהמעמד יהיה אינטימי ולא בפומבי. אני עברתי עם קרוב משפחתי חוויה מזעזעת ,כאשר במשרד הרישוי בחולון הודיעו לו על השלילה ,כאשר לפחות עוד 10 אנשים ישבו מסביב ,ללא כל פרטיות ,מעמד זה פגע מאוד בחולה ,שכן הוא עדיין בשלב תובנה ,ווהכרזה שרישיון הנהיגה נשלל בגלל סיבות ניאורולוגיות ,גורמות למתבונן מהצד כאילו מדובר בחולה רוח לא עלינו. אנחנו ביקשנו מרופאת המשפחה למלא אישור על מצבו הרפואי וביקשנו וועדה ממשרד הרישוי על מנת שתשלול את רישיון יקירנו היות וחווינו עימו בזמן נהיגה מצבים של כמעט תאונה ודאי. אל תהססו ,גם אם החולה ייפגע ,עדיף כך מאשר יקרה חס וחלילה דבר נורא ואתם תאשימו את עצמיכם , איפה היינו? אנחנו כאן לעזרה מתוך ניסיון. שיהיה רק טוב גרשון

1אור1

New member
רשיון נהיגה

כל ההצעות נכונות אבל... לעיתים אין ברירה וצריך פשוט להחליט עבור החולה שאינו יכול לנהוג יותר ואם אינו משתכנע מבני המשפחה שמסבירים משמעות הסיכון צריך פשוט לקחת את הרכב. שמעתי על משפחה ש"החרימה " את הרכב לטובת אחד הנכדים וכך סיימו את פרשת הנהיגה. לעיתים קרובות סב יסכים לתת את רכבו לנכד היקר לו שזקוק בדחיפות לרכב וכאשר המשפחה מתחייבת להסיעו ולסייע לו כאשר ייצתרך להגיע למחוז חפצו. מה שברור שגם אם המחיר הוא פגיעה או שלילת זכויות הפרט אין ברירה כאשר הדברים נוגעים בסיכון חיים ונהיגה היא בהחליט סכנה גם אצלינו, האנשים הבריאים והצלולים קוגנטיבית.

החרימה

תנסה להיות במקום אותו חולה, שהמשפחה הקרובה ביותר זאת שעוד ניתן לסמוך עליה , תחרים לך את המכונית. אם חייבים, צריך להעזר ברופא,/ רשויות .

אירילה

New member
שיקולי בריאות ובטיחות חיי החולה

קודמים לכל ,עדיף לקחת את המכונית עם כל הצער והכאב מאשר יקרה חלילה דבר טראגי ואז נשאל את עצמנו ,איפה היינו ולמה לא עשינו דבר? כאחד שעבר חוויות מצמררות ביחד עם חולה אלצהיימר שנהג ,אני יודע על מה אני מדבר.

למעלה