מה עושים?????????

רונהלה3

New member
מה עושים?????????

אני מרגישה שבני בן ה-13 מכור למחשב מהבוקר עד הלילה הוא ליד המחשב,התנתק לגמרי חברתית וירד בלימודים.הוא משחק משחקי און ליין עם חבר.היום החלטתי עם אמו של החבר לעשות לזה סוף ואיפשרתי לו להשתמש רק שעתיים וחצי במחשב,הוא מאד כועס,שוכב כל היום במיטה ורואה טלויזיה.האם נהגתי כשורה?מה עושים?איך אעזור לו?

תדברי איתו.

תציגי לו את התסכול שלך. את החשש שלך מהעובדה שהוא יורד בלימודים (אל תאשימי, רק תגידי לו מה את מרגישה!). תשאלי אותו, מה במחשב כל כך מעניין אותו, ואיך הוא מרגיש לגבי מה שסיפרת לו (שוב, בלי לשפוט אותו). תני לו להגיד לך הכל! כששניכם תסיימו, תנסי לסכם איתו באופן הדדי איך הוא יכול לשחק במחשב ויחד עם זה להמשיך בלימודים, וגם עם חברים. תני לו להעלות את רוב הרעיונות (שוב, בלי לשפוט). אשמח לשמוע איך הדברים הסתדרו. יעל.

Broken Smile1

New member
אוקי, אני ילדה בת 13

ואני מעוניינת לעזור לך. גם אני, הייתי מכורה מאוד למחשב, מהבוקר עש הלילה, לא עזבתי שנייה. עם הזמן, זה התחיל לשעמם, ולמדתי כל מה שיכולתי ללמוד. אל תדאגי, בתחילת שנה, הוא יחזור ללימודים [בחטיבה], והוא יחזור לעצמו. לפחות לי זה קרה. בהצלחה.

ארליכית

New member
המממ...

אני מסכימה מאוד עם מה שיעל אמרה, להציג בפניו את העובדות מנקודת המבט שלך אבל לא לשפוט אותו.. טון הדיבור חשוב במקרה כזה מאוד.. אני גם הייתי מכורה למחשב, אמא שלי הציגה בפניי את העובדות ויחד ישבנו ודיברנו על עוד דברים שאני אוהבת לעשות כגון אמנויות לחימה וציור. חיפשנו לי חוגים בנושאים אלו ומאז קצת הרפתי מהמחשב. בקשר להתנתקות חברתית, דברי איתו על זה, אם בזמן שהוא במחשב באייסיקיו או מסנג'ר לדעתי זה אומר שהקשרים החברתיים שלו לא במצב רע, כנראה הוא כמוני ויותר קל לו להתבטא בכתב, אם הדבר הוא כך, אולי כדיי לשאול אותו למה כל כך נוח לו להתכתב במקום לדבר.. מקווה שעזרתי. זוהר

עזרה

אוקיי, קודם כל צריך לעשות משהו בנידון ולא לעזוב את זה סתם ככה. אני חושבת שהיית צריכה לפעול באופן אחר. את צריכה לדבר איתו ולהסביר לו שלהיות במחשב כל היום זה לא טוב ויש חיים מחוץ לבית, מחוץ למחשב ומחוץ לטלוויזיה. אפשר לנסוע על אופניים, ללכת לטייל ואפשר להפגש עם חברים! בקיצור ולעניין- תדברי איתו ותסברי לו למה את עושה את זה וככה אולי הוא לא ישב בחדר ויראה טלוויזיה. מקווה שעזרתי, צוצה.

רונהלה3

New member
עדכונים

שוחחתי עם בני והסברתי לו את המניעים שלי אבל שום דבר לא זז מבחינה חברתית,לשאלתי למה הוא לא מקיים קשיים חברתיים הוא ענה שמשעמם לו עם חברים ,הוא לא מוצא עניין בסתם שוטטות בחוץ או סתם פגישות עם חברים. מה עושים?הנתק החברתי הזה הורס אותי לגמרי!

זה נשמע לי יותר כמו תירוצים...

מה את קוראת בין השורות? האם הוא היה ילד מקובל והפך לדחוי? האם הוא אף פעם לא היה מבין המקובלים? האם היו לו הרבה חברים וכדו'? יכול להיות שהדרך שלו לא להתמודד עם העובדה שאין לו חברים, או שהוא לא אהוב וכו', היא בכך שהוא "לא צריך" אותם. כעין מנגנון הגנה. יחד עם זה, הנתק החברתי הוא שלו ולא שלך, אז את צריכה ללמוד לקבל את זה. במקביל, למה שלא תשלחי אותו לטיפול כלשהו, כדי שיוכל לדבר עם מישהו חיצוני על דברים שאולי קשה לו לדבר איתך?

רונהלה3

New member
חבר'ה סוף סוף

היום סוף סוף הוא אירגן 7 חברים ללכת לשחק באולינג ולאכול במקדונלד ניצלתי את ההזדמנות ושאלתי את החברים מה הם עושים בחופש הם ענו:מחשב וטלויזיה,יותר מזה אין מה לעשות. לי אין כבר מה להגיד ,פשוט ריקנות לא?

../images/Emo24.gif

הדור של ימינו....
לפחות אני מאמינה שעכשיו את רגועה...

למעלה