מה עושים?

אלון12341

New member
מה עושים?

שלום אני בן 14 וחצי שהוריו גרושים אני ואחותי גרים אצל אבי כבר כשלוש שנים לאחר שאמא שלי הרגה אותנו במכות ושיתפה עבריין שנתן לי גת להרגעה כל התלונות בבית הספר ובמישטרה לא עזרו לא לי ולא לאחותי עד שאמא שלי איימה לרצוח את אחותי בת התשע ואז עברנו לאבא ששם אין מכות מאז עליתי בלימודים והפכתי לתלמיד מעל הממוצע כאשר קודם הציונים שלי היו 30 40 הבעיה היא שאמא שלי מתעללת גם בי וגם באחותי נפשית וזה הורג אותי יותר מהמכות שקיבלתי לדוגמא:הזמינה אותי לפני שנה לסוף שבוע בבית מלון ובגלל שלא הסכימה פתאום באמצע הדרך למלון שאסע עם פלאפון החזירה אותי הביתה לאבא וחזרה לבית מלון זה הרג אותי וגם את אחותי שכביכול זכתה לפני כשבוע שוב תרגיל מצלצלת אלי אחרי שחודש לפני זה אמרה לי שלא רוצה להכיר אותי יותר בשיחה אומרת לי חמוד שלי נשמה של אמא אני רוצה להזמין אותך לבית מלון אבל בבקשה אל תיהיה לחוץ כי יש עוד חודש ואתה יכול לצלצל אלי מתי שאתה רוצה למחרת למרות שאמרתי לאבא שלי שיש לי הרגשה לתרגיל נוסף הוא לחץ עלי תתקשר אולי משהו בכל זאת השתנה ואמא זאת אמא כמו חמור צילצלתי ומה קיבלתי שוב בום היא אומרת לי מצטערת אין לי מקום באוטו כי הילדים של החבר שלי באים ואני לא יכולה כשאמרתי לה למה עושה לי את התרגילים היא אמרה לי מצטערת אתה לא הבן שלי אני בטיפולים פסיכולוגיים אבל זה קישקוש ונותנים לה יד חופשית להתעלל בי ובאחותי לפני כמה חודשים הרביצה לאחותי ואחותי התלוננה הביאו חוקרת ואמא שלי בטוחה עד היום שאני התלוננתי אז היא צלצלה אלי ואמרה לי שאני לא הבן שלה כי התלוננתי כדי שאחותי לא תסבול לא אמרתי לה שזאת אחותי התלוננה בבית הספר הבעיה שפקידות הסעד לא עושות פשוט כלום ומפחדות ממנה כשהיא מאיימת על אחותי או מתעללת בי נפשית הם מבינות אותה ואני משתגע לפני כחצי שנה אמא שלי החליטה שיש לה חברה בגיל 14 והיתה מצלצלת אליה באמצע השיעור ומעבירה לה מסרים להעביר אלי ביקשתי ממנה להפסיק והיא אמרה לי לך להתלונן דבר לא עזר לא בית הספר ולא פקידת הסעד פשוט כלום עד שיום אחד החלטתי לפעול ביקשתי מהילדה שהיא תתלווה אלי לפקידת הסעד כי אני רוצה לעבור לאמא היא שמחה ובאה איתי כשהתישבנו אמרתי שיש לי לשירותים יצאתי אחוצה ורצתי לבית הסבתא שלי ומשם התקשרתי לפקידת הסעד ואמרתי לה יש לך עכשיו הזדמנות להוציא לי אותה מהישבן,פקידת הסעד השתוללה על התרגיל ועשתה לאבא שלי את המות אך כולם הרגיעו אותו ואותי שהתרגיל היה במקום וכל הכבוד לאחר מכן התברר לי מה הסיפור הילדה בסך הכל מסכנה ומגדלת לבד 5 אחים ואחיות כי אמא שלה עובדת בז... ואמא שלי קונה להם כל חודש בגדים חדשים מסעדות ומה לא והיא חברה מאוד טובה של אמא שלה כאשר לנו כילדיה קונה אוויר אבל לא משנה לי רק שמישהו ישים לה אור אדום אבל אין אף אחד אבא שלי כבר גמור נפשית אני רואה אותו לפעמים עם דמעות כהיא מתעללת בי נפשית וכשאני לוחץ עליו תעשה משהו הוא מראה לי כך תיראה מועצה לשלום הילד יושבים בשלט רוחק ולא מוכנים להכנס לתמונה,מחלקת הרווחה מפחדים ממנה,הפסיכולוגים מזדהים ולא עושים כלום לחצתי עליו קח אותי לפסיכולוג שטיפל בי פעם ועשה בשבילי מהפכות ונלחם אבל אבא שלי מסביר לי אין לי כסף 250 שקל כל שבוע אין לי אני מובטל ללא סיוע אני לא יכול,אין לי טענות לאבא שלי כשהוציאו אותי ואת אחותי מאמא שלי ורצו לקחת אותנו למוסדות הוא עז עבודה וויתר על חוזה בחוץ לארץ ולא נתן והיום הוא עם חובות כי שם הכל להגן עלינו אבל היום כשאין לא כסף אני מרגיש שאני ואחותי כמטרה חשופה לאמא שאני אוהב אבל זקוקה לטיפול ומעצור מה עושים? פסיכולוגים כלום,רווחה כלום מה כן?

שלום אלון

סיפורך עצוב ונוגע ללב. לצערנו ישנם מקרים רבים בהם הרשויות חסרות אונים אל מול ה"יצירתיות" של הורים. מזל גדול שיש לך אבא שתומך בך. לא ציינת את גילה של אחותך וזה קצת חסר. בכל אופן, אני הייתי מציעה, לפחות באופן זמני, לנתק את הקשר עם אמא, כך שלא תפגע שוב ושוב. מהתיאורים שלך ברור כי האפשרות של אמא לפגוע בך היום, היא סביב מניפולציות לגבי הקשר ביניכם. לכן לפחות כעזרה ראשונה וכמובן לאחר התייעצות עם אבא, אולי יהיה נכון לנתק איתה את הקשר לזמן מה ובכך לנסות "לנטרל" את הפגיעה בך. אין ספק שנדרשת כאן התערבות מקצועית ואני הייתי ממליצה על סוג כלשהו של טיפול משפחתי, כי אין ספק שאבא צריך לקבל הדרכה וכלים כיצד להגן עליכם. לפעמים אפשר לקבל טיפול כזה ברווחה או מימון לטיפול במסגרת אחרת. נסו לברר זאת מול פקידת הסעד. חשוב לציין שכל מה שכתבתי כאן הוא בגדר המלצה בלבד וכמובן שאני חושבת שלפני כל דבר שאתה עושה בנושא עליך להתייעץ עם אבא ועם איש מקצוע שמכיר את מצבכם טוב.

SuperGirl 25

New member
אלון,

הסיפור אכן עצוב מאוד ומזכיר לי סיפורים דומים אחרים, שקשה להישאר אדיש אליהם. אני חושבת שאחד הדברים החשובים שנעשו זה שאתה ואחותך כבר לא גרים עם אמא ולא ממש קרובים אליה פיזית, כך שסיכון פיזי וסיכון מיידי לחייכם מצידה-אין. ולאור מה שרשמת-ההתעללות הפיזית, החבר העבריין, האיום לרצח-מבחינת פקידי הסעד ובעיקר מבחינתך ומבחינת אחותך-ההפרדה הפיזית בינכם היא הישג נחוץ והכרחי! דרך אגב, איך נוצר המעבר לאבא? דרך בית-המשפט? (אתה לא חייב לענות...) לגבי טיפול פסיכולוגי-זה לא חייב להיות יקר כ"כ, תבקש מאביך לבדוק ברווחה על שירותים פסיכולוגיים מסובסדים, כלומר שאתם תצטרכו לשלם סכום סימלי, בדר"כ בהתאם להכנסות של אבא (ורשמת שהוא מובטל...) אתה רושם: "אני מרגיש שאני ואחותי כמטרה חשופה לאמא", יש משהו שיכול לגרום לך להפסיק ולהיות מטרה חשופה, חוץ ממה שרשמת-שאמא תלך לטיפול? אגב, אם תחליטו על טיפול משפחתי, אפשרי שגם אמא תגיע לשיחות, במידה והיא תהיה מוכנה לכך... ערב טוב

אלון12341

New member
תודה

המעבר לאבא נעשה כשהייתי בגיל 12 לערך ואחותי בת 6 זה היה לפי מה שסיפרו לי בוועדה של עובדים סוציאלים לאחר שאמא איימה במכתב לרצוח את אחותי ולהתאבד ככה לפחות אמרו למחרת בבוקר אבא שלי קיבל טלפון מפקידת סעד להכין אותי ואת אחותי למעבר למוסד אני ואחותי הסתתרנו מתחת לשולחן של סבתא בסלון וישבנו שם עד שאבא חזר מבית משפט ואמר אתם נשארים איתי בינתיים,אבא ויתר על עבודה בחו"ל ועזב את העבודה בארץ כי הוא התחייב בפני השופט שיהיה צמוד אלינו כי אמא היתה במצב לא טוב וסיכנה את כולנו. אני הולך לפסיכולוגית דרך בריאות הנפש כבר כמה שנים אבל הפסיכולוגית מהנהנת בראשה ואני רואה שלא יכולה לעזור לי גם אם דיווחתי שאחותי באה אלי להתלונן שאמא הרביצה לה היא הבינה אותי וזה הכל,בעבר היה לי פסיכולוג שמאוד תמך גם במעשים ואני לא יודע אם בגלל מה שנחשף או פשוט שככה הוא עובד כשאמא התקשרה אליו כדי לדבר איתי הוא שמע את הקללות ודיווח מיד הוא התנגד לצעד של פקידת הסעד שלחצה שאנחנו צריכים להיות במוסדות ולחץ יותר לכיוון של אבא לאחר שסיפרתי לו שמצאתי פתק שכתוב שם שאמא רקדה עם פקידת הסעד ריקודי עם ובאותו זמן אסרה על עובדים סוציאלים לקבל אותי לשיחות ואני רק אז הבנתי למה שנים אני מתלונן וזועק לעזרה ובכל מקום נחשבתי לבעיתי מה שיכול להפסיק אותי ואת אחותי מלהיות מטרה הוא להכריח את אמא להגיע לפסיכולוגים שלי ושל אחותי כפי שקבע בית משפט (זה אבא אמר לי שהשופט הכריח את אמא ואולי יש סיכוי שזה יעזור) אבל אמא לא מסכימה בכלל להגיע והולכת לפסיכולוג שלה להדרכה כשאני מתרגז על אבא לאחר שאמא עושה לי תרגיל הוא אומר לי מה אני יכול לעשות פקידת הסעד לא מוכנה לדווח שאמא לא רוצה להגיע אז יוצא מכל זה שאני חשוף,אחותי שחוטפת לפעמים מכות ולחץ נפשי חזק כמו למשל לחץ שתפסיק לקחת ריטאלין שאני והיא לוקחים כמו דברי אמא כשהיא מחזירה אותה ואומרת תיהיא חזקה מתוקה אני יודעת שאת סובלת או את יודעת שאבא רמאי ושקרן ומה לא אבל אחותי אומרת שתמשיך אנצל את הרגעים הטובים היא צודקת אבל אני פשוט לא מסוגל להגיד כך הכי קל להגיד לי נתק מגע אז אני מנתק תקופה ושוב תרגיל ככה עד גיל 18 למה לא שומעים לי פעם אחת? למה לא מנסים רק לנסות פעם אחת את מה שאני יודע שיכול לעזור למה? מה הבעיה לספר לשופט שאמא לא מוכנה לכל צו שלו אפילו הסדרי ראיה בינה לבין אחותי לא מתקיימים כפי שאמא שלי דרשה וקיבלה ואז אחותי באה אלי לפעמים בכעס שוב הסיפור של אמא היא מאוד קשורה אליה אבל די מה שנישאר לי מכל הסיפור זה להגיד טוב נו נעזוב זה האמא זה מה יש אני מבין שלא יעזור כלום לרפא אותה אבל אם יש סיכוי להביא לרגיעה תקופתית אז למה לא? למה לא יכולים לעזור ולהגיד לאמא את האמת בפנים? אני יודע שמפחדים ממנה אבל יכולים לעזור לי לזכות בלפחות קצת אמא למה לא?

191173

New member
מאוד לא מקצועי בעיניי

עו''סים יקרים! אנא הזהרו לתת עצות דרך האינטרנט ועוד לילדים!!!אתם אינכם מכירים את מלוא הפרטים, האנשים שפונים לכאן לעזרה בטח נמצאים בתהליך טיפולי שעצותיכם עלולים לשבש אותו או אף להזיק למקבל אותם. כל התוכניות הרדיו והטלויזיה ועכשיו גם עצות דרך אינטרנט מסוכנות מאוד וזאת עבודה סוציאלית בגרוש!!! אסור לנו לפעול לפח הזה.אנא תחשבו פעמיים לפני מתן עצה הבאה ושוב אם כבר - אז בטח לא לילד או לנער!!!

למעלה