מה עושים

32322

New member
מה עושים

כשאתה יודע שאתה צריך שינוי, אתה יודע שאתה חיב את זה אבל לא מצליח להביא את עצמך לבצע את השינוי. ששום דבר כבר לא מרגש אותך, לא מלהיב אותך, לא מרתק אותך. ולא זה לא דכאון, אני עובד ,מתפקד בחיי היוםיום.ולא חושב שמר גורלי. אבל הכל שיגרתי, אתמול כמו היום כמו מחר, אני רוצה לצאת מהשגרה אבל מרגיש שאני לא מסוגל, יש לי יותר מדי התחייבויות ואנשים שתלויים בי וכן אני אומר לעצמי שצריך להיות אנוכי במידה אבל זה לא עוזר. אני כבר בן 29 ובאיזשהו מקום אני מרגיש שאיבדתי את עצמי ואני סתם מעביר את הזמן. הייתי עסוק בלדאוג לעבודה, פרנסה שהזנחתי הרבה דברים והיום קשה לי לשחזר אותם. יש לא מעט קשרים שהתנתקו ורובם בגללי,וזה מובן, גם אני במקומם הייתי מפסיק להזמין מישהו שכל הזמן דוחה את ההזמנות. ואני יודע שאם ארצה לחדש את אותם קשרים זו לא תהיה בעיה, הם ישמחו לקבל אותי בחזרה , אבל התרגלתי ללבד הזה והוא נוח לי, אני לא בטוח שאני רוצה לוותר עליו. אשמח לשמוע תגובות, הערות, הארות.

מתחילים מחדש

הרי אתה יודע, ואם לא, כדאי שתדע: בגיל 29 לא רק שלא איבדת את עצמך אלא אפילו לא התחלת ליצור את עצמך. "יללות" הן סימן מובהק למי שלא מעוניין לחולל שינוי של ממש. ניכר מדבריך שאתה יודע את זה. פנה לאחד הסטאז'רים (או הסטאז'ריות) שעוסקים בייעוץ פילוסופי. גם תיכנס לתהליך שינוי וגם (למעשה) לא תשלם על זה בכסף. אבל תשלם בזמן ובעבודה קשה...

sleeper22

New member
דבר ראשון

זה מצוין שהגעת לזה... הרבה אנשים מגיעים לשגרה הזאת אחרי הנישואים ושהשיגו את העבודה. ומרגישים את השגרה והרגשת העברת הזמן סתם. שגרה זה דבר טוב ודבר רע. שגרה נותנת לך את הביטחון לעומת זאת היא חסרת שינוי. שינוי מוריד לך את הביטחון ויכול להיות לך שינוי טוב או רע. בסופו של דבר שינוי כלשהו יביא ליותר הנאה משגרה. אז תבין שיש חיובי לשגרה דבר ראשון. אל תנסה לשבור את השגרה. במקום נסה לשאול את עצמך שאלה, מה אתה רוצה ? אם אתה רוצה שינוי, איזה שינוי ? אם תלך ותחליף את כל הרהיטים בבית, זה נחשב לשינוי ? תגדיר לעצמך את המטרה שלך... אם זה בנושא עבודה, תגדיר לעצמך חלום חדש בנושא הזה שאליו תשאף אם זה בנושא הפנאי, תדגיר חלום ותשאף וכן הלאה... ברגע שתחליט מה אתה רוצה, יבוא השינוי. אל תחפש אותו, אל תתמקד בבעיה שהיא השגרה. תתמקד בפיתרון שהוא, מה אתה רוצה

cacaroto

New member
גם אני אבוד (אולי)

בגיל 20 מי שמפחד מהחיים הוא אבוד .. שמפחד לטוס להפרע להשתולל לעבוד בחו"ל לשבת בכלא לישון תחת כיפת השמיים לתת לחיים לסחוף אותו למקומות חדשים... הלבד הזה שאתה מדבר עליו זה האמא של האבדון ... לעולם אל תדחה את חבריך! מקווה שתקשיב לי

למעלה