מה עושים?:-\

שלידיז

New member
מה עושים?:-\

ההודעה הזאת נועדה בעיקר בשביל לפרוק. אתמול חזרתי מארה"ב אחרי 9 ימים. זה התחיל בתור חופשה, אחר כך זה גם עבר להיות רעיון מבריק של בוא נבדוק קולג'ים... רע לי בארץ. מאז ומתמיד היה לי רע פה,תשאלו אנשים שמכירים אותי למעלה מחמש שנים תמיד דיברתי על לעזוב. כשחזרתי מהטיסה הבנתי עד כמה באמת רע לי פה. אני לא סובלת בעבודה שלי, היא אפילו די בסדר אבל כל מה שמסביבה גורם לי לי להרגיש מאוד רע. כבר מזמן אין לנו את המושג משפחתיות בבית (או בעצם מעולם לא היה) את ההורים שלי בגלל הלוחות זמנים של כולנו אני רואה פעם בכמה ימים, את אחותי שכבר לא רואה בבית אני רואה פעם בכמה שבועות בשדה תעופה (מזל שאנחנו עובדות באותו מקום...). החיים שלי מתמקדים בעבודה, חדר כושר ושינה. וזה בסדר מבחינתי באמת אבל הייתי רוצה לעשות משהו שישקה אותי ויחזיר לי את המיץ הזה שקוראים לו מרץ חזרה לחיים. מצד אחד אני מרגישה שאין לי מה לעשות פה, הדבר היחיד שמחזיק אותי פה זה החוזה הזה שאני חתומה עליו שכל יום מחדש אני מתלבטת אם לא להפר אותו. והשנה , במיוחד בחודשים האחרונים היו לי כל כך הרבה הזדמנויות לעזוב ואת אף אחת מהן לא ניצלתי כי אם אני אעזוב אני רוצה שהמטרה הראשונית של העזיבה תהיה לימודים ולא משהו אחר כי אני אישית מרגישה צמאה לידע... כשעזבתי את אורלנדו בכיתי כל הדרך על המטוס, כל כך לא רציתי לעזוב. וזה לא קשור איפה זה יהיה העיקר שזה יהיה מקום שאני ארגיש בו בית. וישראל זה לא המקום (עוד לא החלטתי אם זה לצערי או לשמחתי) בית זה לא מקום מוחשי שאתה מרגיש אליו שייך זה מקום שרגשית אתה מרגיש שהוא בית. אני רוצה להתחפף מפה אני לא רוצה להיות פה. ואני לא רוצה לעשות את זה מה שנקרא בדרך הקצרה והחפוזה אני רוצה לעשות את זה בדרך הגיונית ואחראית. חוץ מזה הגעתי למסקנה שאני צריכה קצת לשנות את אורח החיים שלי מכל מיני בחינות... אוף עצות\עזרה.. שונאת שאני מרגישה שיש לי בלאגן בחיים. וסליחה על הפיזור של הכול.... ותודה על הקריאה

AnnabeI Lee

New member
שלי,

כשהודיעו לי שאנחנו עוזבים נעשה לי ממש טוב, לא הרגשתי שיש לי הרבה להפסיד, ובאמת שהיה לי יותר מידי מפוזר ומלוכלך ופקוק בארץ. הרגשתי כאילו זו הזדמנות טובה להתחיל מחדש, ובאמת כך היה. אבל אני חייבת לציין ששכחתי כמה היה לי בארץ. זה שהחברים שלי היו אמיתיים.. זה שיכולתי לצאת כמעט בכל רגע נתון לאן שרציתי. מצד שני נוח לי מאוד בלוס אנג'לס. אבל אני לא יכולה להגיד שמצאתי את הבית שלי פה. זה לא שהבית שלי הוא בישראל, אבל הוא גם לא ממש פה. "בית" באמת לא תלוי במקום הפיזי שבו את נמצאת, ואני יכולה להבטיח לך ש"בית" הרבה יותר קשה למצוא במקום שאין בו משפחה. אבל, תאכלס, מה יש לך להפסיד? אולי קצת כסף... אבל גם זה לא הפסד. הוציאי ויזת סטודנט, הרשמי לאוניברסיטה לשנה, תראי אם את אוהבת את זה או לא, אם טוב לך תשארי ותתפתחי. אם לא, את תמיד יכולה לחזור.

yuval k

New member
../images/Emo45.gif, כמעט על הכל.

במיוחד על המשפט "זה שהחברים שלי היו אמיתיים", בניגוד למה שפה.

Shusho

New member
באמת כזה גרוע שם הקטע הזה?

לא יודעת. תמיד מספרים לי שאם אלך ברחוב ואפול אף אחד לא ישים לב כי כולם בתוך עצמם כזה ואין קשר עין אפילו. דווקא חשבתי לחיות שנתיים בניו יורק ו/או ללמוד שם ולחזור לכאן.

AnnabeI Lee

New member
זה לא כזה גרוע בכלל. ניו יורק שונה

מלוס אנג'לס. אז אני לא ממש יודעת.. לא שמתי לב להבדל משמעותי כשהייתי שם. בקשר לחברים. עכשיו יש לי חברים שהם נשמות תאומות שלי. ככה שאני לא מתלוננת, אבל הערכתי את החברים שלי בארץ הרבה הרבה יותר אחרי שהבנתי כמה הם היו חלק גדול בחיים שלי. עם הרבה מהם לא שמרתי על קשר.. אבל אלה שכן הם פשוט חברים אמיתיים...

../images/Emo45.gif../images/Emo60.gif

מסכימה עם גיאלי בעניין ה'אין לך מה להפסיד' [כי עם כל השאר אני לא יכולה להסכים פשוט כי אני לא יודעת איך זה לעבור יבשת]. תמיד כדאי לנסות, תמיד! אחרת מסתכלים אחורה כל הזמן ותוהים 'מה היה קורה אם' ותחושה כזו, של פספוס, זו תחושה כ"כ לא נעימה שצובטת ממש חזק בלב.

מותק תראי

אני חושב שהבעיה לא טמונה דווקא בארץ שבה את נמצאת, כי גם בפריז את עשוייה להיות לבד (אחרי השבועיים שבהם תמצאי את האתרים התירותיים או גם אחרי חודש וחצי שתתרגלי לאוכל, ושיגמר לך הכסף). לפי דעתי את צריכה למצוא מקום להיות שייכת אליו, לא משנה איפה זה. אני לדוגמא לא מרגיש שייך לבית הפיזי שלי, למשפחה "שלי". אני גם לא מרגיש שייך לצבא (באמת נפלתי למקום טוב יחסית), אבל בגלל שאני לא יכול לעשות את דברים שאני באמת חולם לעשות ואני לא מרגיש שאני מקבל פיצוי (ל שאני אמור) לזה, כמו כסף סביר או משהו בסגנון. מה שאני מנסה לומר זה שברור שאת צריכה להרגיש שייכת, שיהיה לך מקום שיקבל אותך בכל שעה ושתמיד תרצי ויהיה לך נוח לחזור אליו. זה צורך לגיטימי של כולם, פשוט יש אנשים שהוא פחות חשוב להם. את אישה בוגרת ועצמאית, ככה שאת יכולה לעשות מה שאת רוצה. השאלה היא - איפה תרגישי שייכת? ועם מי?

TheBeast

New member
קראתי.

אבל אני האחרון שיכול לתת כאן תשובה מסויימת. הלב שלי נמצא כאן, בארץ. רק שכמוך, אני גם מחפש שינוי.. אני יכול רק להציע

Ice machinE

New member
יפהפייה שלי

אני האדם האחרון בעולם שינסה לשכנע אותך להשאר בארץ כי אני בעצמי מגיל 16 מדבר על לעזוב את הארץ ואם הייתה לי הזדמנות הייתי שם הכל במזוודה ובורח. אני יודע שכל הזמן אומרים "אתה לא יודע איך זה לחיות בחו"ל ואתה תראה שאתה תרצה לחזור לארץ מהר" ואני מתאר לעצמי שהם צודקים אבל כל עוד אני לא ניסיתי וחוויתי, אני לא מאמין בזה. אני אומר שאת צריכה לנסות ולבדוק כל מה שאת רוצה שיכול לעזור לך לחיות את החיים שלך כמו שאת מרגישה לנכון.

הביטי -

התשובות לשאלות שלך חבויות בתוך הטקסט שכתבת. סיפרת שאין לך בית פה. בית במובן של הורים מתפקדים כהורים, ובית במובן של מקום שהוא שלך, שם מקבלים אותך כמות שאת, שם יש לך מקום פרטי ומיוחד בלבבות האנשים... וכו'. יכול להיות שככל שאת קרובה פיזית ל"אין בית" שלך, תחושת האין כואבת יותר. עוד יכול להיות שאת חושבת שכדי שפחות יכאב לך את צריכה להזיז את עצמך רחוק אל מעבר לאוקיאנוס. אולי את צודקת. אי אפשר לדעת. מה שאמרו לך כאן אנשים שצלחו את האוקיאנוס הוא, שבמשך הזמן צפים ועולים "אין'ים" אחרים כמו תחושת קרבה, שפה, מרחב, חופש - כל אותם דברים הקשורים לתרבות שלך. במקום הזה בעצם צריך לבחור "אין" אחד על פני "אין" שני - כשלא תמיד יודעים איזה "אין" עדיף. עוד אמרו לך, שאת פשוט יכולה לנסות ואז להחליט איזה "אין" לבחור. הקלישאה הזו שבית הוא איפה שאתה עושה אותו... לא לגמרי נכונה. בית הוא איפה שאתה בסופו של דבר יכול להיטען רגשית ולמלא מצברים כדי שאחר כך תוכל לצאת שוב ולהתמודד עם החיים. אם תצליחי ליצור לעצמך עמדת טעינה שכזו - אין לדעת. לא נותר לך אלא לנסות.

ToryMaster

New member
זוכרת מה אמרתי לך פעם?

עוד לפני שהתחלת את הקורס בכלל, לפני הכל? כמעט גירשתי אותך מפה. לא עזבתי את הארץ מעולם, אין לי מושג איך זה, אבל אני יודעת שאת כל כך רוצה את זה, ואני לא מבינה איך עוד לא עשית את זה.

double O S

New member
שלי../images/Emo23.gif../images/Emo96.gif

תראי, רואים שאת רוצה לא להיות פה, וכמו שליאת אמרה- לדעתי כדאי לך, כי אז באמת אולי תחיי עם ההרגשה הזאת של "מה אם?...", וזאת הרגשה נוראה, כי יש לי אותה בנוגע להמון מקרים... תמיד כדאי לנסות, אם את יכולה להרשות לעצמך לעבור לשם לזמן מסוים, למה לא? למרות שיהיה עצוב לא לראות אותך במפמחים
אבל שוב, כמו שאישה חכמה אמרה-"תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב"

heaven is here

New member
אמ

האמת היא שלאחרונה הבנתי כמה לא טוב לי פה. כולם תמיד אומרים שהמדינה שלנו היא משפחה אחת גדולה אבל זה ממש לא נכון. ואפילו שהמדינה שלנו ממש קטנה, ככה שצפוף, הרבה אנשים מרגישים כאן לבד ושהממשלה מסריחה וששום דבר לא עובד כמו שצריך כולל אותי. ונכון, יש את החברים והחברות שלי כאן שאני אוהבת ולא רוצה לאבד אותם במקרה ואעבור לארץ אחרת ברגע שאוכל, אבל השאלה היא אם אשאר כאן לחיות בגללם והאמת לא. אפרוש כנפיי ואעוף. ואם את מרגישה שלא מתאים לך כאן אז למה את מחכה? ואת מסוגלת לזה כל החיים לפנייך מ-ע-כ-ש-י-ו החיים שלי יתחילו רק עוד שלוש שנים:/

SaintJohn

New member
וואו, שלי

תראי, אם העבודה זה משהו שאת סובלת בו - אל תתני לזה להטריד אותך. להיפך, זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך. זה דבר שאת יכולה לעזוב ולהוציא מהחיים שלך. אם בגלל זה את לא מאושרת, אז אני במקומך הייתי עוזב. אפילו שהכסף לא רע. החוסר שיש לך מהמשפחה זה לא בעיה שתיפתר אם תסעי לחו"ל. זה רק ירחיק אותך מזה, ואם את זקוקה למשפחה שלך אז התרחקות ממנה לא תעזור לך. אני בספק אם תמצאי תחליף דומה בחו"ל. אני לא אומר שאין סיכוי שתמצאי, אבל אני במקומך לא הייתי תולה את התקוות שלי בזה. במה שכתבת לא אמרת מילה אחת על תפוז, ולא יכול להיות שכל מה שקשור לתפוז בחיים שלך ממתי שנכנסת לניהול ועד היום ומה שעוד יגיע בעתיד הוא חסר-ערך בעינייך. אל תזלזלי בחשיבות החברים שיש לך כאן בארץ. עזיבה לחו"ל תרחיק אותך גם מאיתנו, וגם זה משהו שכדאי לקחת בחשבון. יחד עם כל הצדדים האלה בדילמה הזו שלך, אם את לא מאושרת כאן אז אין לך מה לעשות כאן. שום דבר לא יזיק, ואולי אפילו יועיל אם תלכי על נסיון של שנה אחת בלימודים בחו"ל. אחרי השנה הזאת את תהיי הרבה יותר חכמה, תרתי משמע, ואז תוכלי להחליט אם בא לך להמשיך שם או לחזור לכאן, וכל החלטה שתקחי תהיה בסדר גמור מבחינתך. פתוחות בפנייך כל כך הרבה אופציות וזה כנראה מוסיף לא מעט לתחושת הבלבול, אבל שום החלטה שתקחי כרגע לא קובעת שום דבר סופי. חשוב שתעשי את המירב שתוכלי על מנת למצוא את מה שיעשה אותך מאושרת, ואני בטוח שזה יהיה חתיכת מסע מעניין ומרתק עד שתשיגי את מטרתך. אני כאן תמיד, אל תהססי להתקשר אם את צריכה עזרה , עצה, תמיכה או סתם אוזן קשבת. אוהבותך המון

למעלה