???מה עושים???

שם ים

New member
???מה עושים???

"האיך אומרים שכועסים? ואיך לא מאבדים חברים גם כשאומרים שכועסים? יש בי כעס. אני רוצה לומר: אני כועסת. רוצה לומר אני פגועה. אך תמיד לצד השני יש מה לומר שיסתור בכאילו את הכעס שלי. ואני יודעת שהכעס שלי מוצדק. שאני לא מדמיינת דברים. אני כועסת. ואני גם צודקת. אך אני תמיד אומרת רק חלקי דברים ממה שבאמת כועס לי, ואז סותרים את החלקי דברים, ואני נשארת עם הגוש כעס שלי לבד. חסרת אונים. ואני יודעת שאני צודקת. אני יודעת שיש בי מידת רגישות כזו שמזהה כשלא אני זו שלא בסדר. אך בסוף אני תמיד מתנצלת על הקיום שלי. מתנצלת על שכעסתי, וחושבת שמגיע לי למות. ואז דמות בתוכי, אותה ילדה שאכלה את כל החרא בשקט, והאשימה את עצמה בכל מה שקרה, לוקחת על עצמה גם את מה שהיא לא שאמה בו, ואז אני במריבה עם עצמי. כי מה שיש לי לומר, נשמע כאילו לא הגיוני, אך הוא בהחלט מדוייק עד כאב, אבל תמיד אני יוצאת כאילו לא בסדר. וזה לא פייר. זה פשוט לא פייר. למה רק אני יכולה להיות כנה עם עצמי? למה אחרים לא יודעים לשאתבאשמה כשהם לא צודקים? מתה על אלו שמתנצלים אך לא ממש, אלו שמשאירים אותי עם התנצלות ריקה וחלולה, ולא ממש מודעים למה שבאמת הם עשו. פשוט מתה עליכם, חארות. אבל אני תמיד יודעת לומר: לא הייתי בסדר. גם בשבילכם. אבל אני הייתי מליון אחוז. אני יודעת מתי אני צודקת. אך אלו, הכאילו מתנצלים, תמיד יתנצלו אבל רק כדי שאני ארגע, והם בכלל לא ידועים להתנצל על מה שהם באמת עשו. ולי אין את הביצים לומר להם. פשוט אין לי את הביצים. ניחנתי ביכולת מופלאה לראות לא רק את עצמי. כן הנה מחמאה לי. ובלי השלכות בד"כ. אבל באיזה זכות יש לי לומר לבן אדם, לו, אתה פוגע בי, תסתכל על מך...אתה פוגע." לא, רק אותי אני יודעת להאשים. שם ים.

lance-knight

New member
שם ים

אני בדיוק כמוך. אני לא מסוגל להגיד אמת לבן אדם בפרצוף מתוך חשש שאפגע בו והוא לא יהיה יותר חבר שלי. אפילו אם מגיע לו. אפילו אם הוא חלאה אמיתית. אפילו אם אני לא ממש רוצה אותו בתור חבר. ואלה שמתנהגים כמו זבל מנצלים את האופי הזה שלנו. כן, חמודה. מכיר את הבעיה הזאת. אבל בינתים אני לא יכול לעשות עם זה כלום. לכן אני יכול לומר לך רק דבר אחד. את מאוד מקסימה ורגישה. את יותר טובה מאלה שעושים לך בעיות. ואם את מרגישה אשמה- זה אולי בגלל שאת רגישה יותר מדי. ורגישות היא תכונה מאוד טובה.

היי שם ים יקרה

את חיה עם תחושה של עוול מתמיד שלא נותן לך מנוח ומענה את נשמתך ללא הפסק.בתמונת המציאות שלך נלכדת כקורבן בגלל מעשי האחרים ואינך מצליחה להיחלץ מהתמונה. אבל זה בסדר שם ים.זאת רק תמונה ובכוחך גם לצלם את עצמך בתמונות אחרות שבהן את אינך קורבן.לצלם את עצמך בתמונות שבהן את חלק מהמכלול. חלק ממצב שבו אין קורבנות ואין מקריבים.חלק ממצב שבו את זורמת בחן ובשלווה יחד עם בני אדם אחרים על פני מים רוגעים וקלילים של שיתוף פעולה ואחווה ואהבה,בדיוק כשם שאת עושה בפורום להרגיש טוב בזמן האחרון ובפורום הזה. המשיכי כך,שם ים,את בדרך הנכונה.לאט לאט זה ישחרר אותך מהתחושות הקשות ויעזור לך להתמודד עם הכעסים הקשים והתיסכול ותחושות האשמה העצמית כלפי עצמך. האמיני לי,אינך אשמה בשום דבר,אינך צריכה להתנצל על דבר ואינך צריכה לכעוס על עצמך.עזבי את הקונפליקט הזה.אל תעמידי את עצמך כאחד הבודד מול הרבים העושים בו שפטים. הביני,שכשם שאת מהווה חלק בלתי נפרד מאיתנו.כשם שהתחלת להוות חלק בלתי נפרד מפורום להרגיש טוב,כך את יכולה להוות חלק בלתי נפרד מכל מקום. האחד מקרב הרבים ולא האחד העומד אל מול הרבים במאבק מתמיד להוכיח שנעשה לו עוול.כאחד מקרב הרבים אינו אומר שתצטרכי לותר על יחודיותך. נהפוכו,תוכלי להשתמש בה כמנוף לבניין של שיתוף פעולה ואהבה. וזכרי דבר אחד,לפעמים יש צללים שמתעתעים בנו ואנו מבזבזים את כוחותינו לריק במאבקים עקרים וחסרי תוחלת בהם.דבר ראשון עליך לאתר את הצללים הללו. כי כאשר את נמצאת רק בעמדת הקורבן בעולם הזה,הרי את דנה את עצמך לתחושת עוול אין סופית.הקורבן לעולם אין לו פה.איש אינו מעוניין לשמוע את זעקתו באמת. הזעקה שלו היא פנימית.אין לה מוצא.היא מבקעת אותו מבפנים.הוא אינו מסוגל להוציא את הזעקה החוצה. הוא איננו מסוגל להסביר את מצוקתו.הוא איננו יכול לומר אני קורבן ובעת ובעונה אחת לדרוש מהמקריבים לבקש סליחה על כך שהם מקריבים אותו. רק שינוי החשיבה והסתכלות חדשה על הדברים תוציא אותך,שם ים יקרה, מהמצב הנוכחי. אינני אומר שהיא תעלים את האנשים שאינך מסתדרת איתם או לחילופין תמחק את כל הזכרונות הרעים המשלהבים את רוחך לעיתים,אולם היא תפתח לך צוהר,שדרכו תוכלי לשלוח את היונה לראות האם כלו המים מעל פני האדמה, האם פסק המבול,האם סוף סוף אפשר לצאת מתוך התיבה אל העולם ולעמוד על אדמה יציבה ואיתנה.להמשיך לחיות. אני מדבר מניסיון.אם את רוצה להילחם במשהו דבר ראשון הלחמי בשיפוט העצמי ובהאשמה העצמית.הלחמי בסטטוס קוו של עצמך. אין דבר גרוע יותר ממצב של ססטוס קוו שבו את סובלת. ואת יכולה.יש לך יכולת רגשית גבוהה.את צריכה רק לנתב אותה לכיוון הנכון,והכיוון הנכון,אדם יקר שכמותך,איננו כנגדך ואיננו בכעס שמימלא אינך יכולה לבטא בקול כנגד האחרים(שהרי אינך יכולה להילחם בכולם,נכון?),אלא לטובתך ולמען האחרים. אולם ראי,ואין זה פלא,זה הרי בדיוק מה שאת עושה כאן בפורום הזה ובפורום להרגיש טוב.ובהצלחה כל כך גדולה! אני מבטיח לך שאת תתחילי לראות תוצאות בגישתך החדשה לעולם בקרוב מאוד. והכתיבה שלך פה היא בהחלט גישה חדשה.ואת גם כותבת ומנתחת דברים כל כך יפה. בהצלחה וכל טוב ואני מרשה לעצמי לשלוח גם חיבוק ווירטואלי.

lance-knight

New member
שם ים

אני בדיוק כמוך. אני לא מסוגל להגיד אמת לבן אדם בפרצוף מתוך חשש שאפגע בו והוא לא יהיה יותר חבר שלי. אפילו אם מגיע לו. אפילו אם הוא חלאה אמיתית. אפילו אם אני לא ממש רוצה אותו בתור חבר. ואלה שמתנהגים כמו זבל מנצלים את האופי הזה שלנו. כן, חמודה. מכיר את הבעיה הזאת. אבל בינתים אני לא יכול לעשות עם זה כלום. לכן אני יכול לומר לך רק דבר אחד. את מאוד מקסימה ורגישה. את יותר טובה מאלה שעושים לך בעיות. ואם את מרגישה אשמה- זה אולי בגלל שאת רגישה יותר מדי. ורגישות היא תכונה מאוד טובה.

שם ים

New member
בוקר טוב, ותודה...

לאנס יקר. רוצה לומר לך מאוד תודה על הדברים המקסימים שאמרת לי. אתמול, בטיפול, סיפרתי למטפלת שלי על המחמאות ששנתת לי. זה היה מאוד חשוב לי לשמוע שאני רגישה, כי אני חשה מאוד קרה. והיא אמרה שזה לא קור, זה פחד. כפי שסיפרתי השבוע, יש לי פחד לבוא ולחבק, מהפחד מדחייה. בילדות, רציתי לחבק, ותמיד החיבוק שלי נדחה. יותר מידי דחיות שיצרו מחסום. וכאן ובפורום להרגיש טוב, אני לומדת לחבק ולבטוח. מאוד שמחה שאפשר לתקשר עם כולכם בשני המישורים, מישור החיוכים ומישור הכאב. מאוד חשוב לבניית הקשר. קשר שמתבסס רק על אחד מהם, לבסוף מתנתק. תודה. איש עם רגשות, מזה השם שבחרת לך??? למה??? נוטפים ממך ים של רגשות וחיבוקים. לא יפה. רוצה לומר לך שנכון. אני הופכת לחלק משלם, חלק מפורום מקסים זה, ומפורום מקסים נוסף, להרגיש טוב. אך בקשר לכעס. אני חושבת שלכעוס זה צריך להיות דבר לגיטימי, וצריך כן לכעוס. העניין הוא שאצלי זה נתקע בכעס, הכעס לא מוצא פורקן, כי אני לא מעיזה לדבר על מה שבאמת מפריע לי. מדובר בסיטואציה מאוד קשה. שהקשר עם אותו אדם מאוד חשוב לי. אך הוא גם מאוד פגע בי. והוא אפילו לא יודע למה. ואני מאוד רוצה לומר לו את זה כאילו באותיות קידוש לבנה. מאוד רוצה לומר לו. לא נראה לי שהוא בכלל מודע, למרות היותו אחד האנשים היותר רגישים שהכרתי. אולי כי הוא לא מודע לחלק הזה שבו, אולי כי קשה לו עם מקומות מסויימים. ודווקא במקום המסויים הזה הוא מאוד פגע בי. יש בי את הרצון לסוף טוב. יש בי את הרצון לומר לו שניפגעתי, ושעדין הקשר לא יאבד. אך מצד שני, נראה לי מפחיד לומר לו את זה, כי אני פוחדת מהתגובה שלו. אני יודעת שאני צודקת בתחושות שלי, אך אני פוחדת שהוא יבטל אותם תחת מעטה של מילים יפות, והוכחות לא נכונות. כי לי יש הוכחות מדוייקות להפליא. וזהו. אני קצת כואבת על כל הנושא. קצת שומרת בבטן, אך בכל פעם שאני נתקלת בו מתכווצת לי הבטן מכאבים. וישר אני רוצה לברוח למקום בטוח. חוששת אימים. אני כן חושבת שאני צריכה לומר לו את זה. אך אני דיי פוחדת. בכל מקרה תודה לכולם. שיהיה יום נעים לכולנו. המון המון אהבה. שם ים

שם ים יקרה!

מכירה מאוד את המצב הזה. גם לי יש את הכשרון הזה להאשים את עצמי בכל דבר והפחד הנורא הזה מלכעוס, כי מה יגידו עליי ומה יהיה אם כבר לא ירצו להיות בחברתי. אבל אני זוכרת מקרים שכן הבעתי כעס. אולי זה היה כשכבר אי אפשר היה לשאת את הכעס. ואחרי שהבעתי אותו פחדתי מאוד ורק אחר כך התברר שלא היה בעצם מה לכעוס. מתברר בסוף שהשד אינו נורא כל כך. נכון, יש גם מקרים שאני מביעה ולא מביעה את הכעס. מה זאת אומרת? זאת אומרת שאני כן אומרת "אני כועסת עליך" אבל אומרת את זה בחיוך שמבטל בו-זמנית את מה שאני אומרת. אני חושבת שצריך פשוט לתרגל את זה כמו שמתרגלים כל דבר בחיים, כדי להגיע למצב שנוכל לעשות את זה. מאחלת לך הצלחה ואני חייבת לברוח עכשיו, כי יש כאן דיון. ביי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ותמשיכי להגיד

את כועסת, זה רגש אמיתי ויש לך זכות להרגיש אותו, גם אם את טועה וגם אם את צודקת. זו התגובה שלך למצב מסוים ועם רגשות כמו שאומרים, לא מתווכחים. הרי זה מאוד קל להגיד לך - "אם לא התכוונתי לפגוע בך, אז אין לך זכות לכעוס" או דבר מה דומה. יש לך זכות. תכעסי חופשי. ואת דווקא נשמעת לי שלא רק אותך את יודעת להאשים...ואת מאשימה יופי גם את אלה שלא נותנים מקום לך ולרגשותיך. וזה בסדר!

אני חושבת שיש הבדל בין...

להיפגע---עלבון , כאב, אכזבה
להיפגע---כעס, זעם
יש הבדל בין מה שאני עושה עם העלבון והכעס תלוי : 1-אם יש לי רגשות ממש לאותו אדם. או קשר בלבד. 2-אם אני חושבת שאותו אדם לא מודע לזה שהוא פוגע בי, או פוגע בי מתוך זלזול ו/או כוונה, ויש לי יכולת לדעת מה ההתנצלות שלו שווה. אצלי לפעמים הפגיעה בתקופה הראשונה יכולה להיות עלבון, אבל לאחר שלב אני מעבדת את הדברים וזה הופך לכעס.....והכעס לפעמים מביא איתו תגובות שונות. ותלוי אם האדם שהכעיס אותי הוא בעיני סתם זבל......שראוי שאני אבזבז עליו אנרגיה....או מניאק שראוי שאני אחנך אותו.
האמת שבשנים האחרונות גיליתי שהמושג חברים, קיים רק כשמתים....כולם בסוף דופקים אותך רק עניין של זמן....אז חשוב מאוד לחסום רגשות לחברים, להיות מאוד זהירים ביצירת הקשרים, לא מהר לתת למישהו להיות חבר שלך.....ולשמור על הלב הקטן......אלוהים שמור עלי מאוהבי ואני אשמר משונאי רחל-נשמה שאוהבת את מזג האויר של היום.

שם ים

New member
רחל נשמה.

לא רוצה לחשוב ככה. עם כל החרא שחוויתי בחיים לעולם לא אאבד את האמונה שלי באנשים. לא כולם כאלו. וכן אני רוצה לבטוח באנשים. כי גם אם נפגעים מאחד, זה לא אומר שכולם כאלו. יש לי אלף ואחת חיסונים כנגד פגיעות, אך מה הם שוים אם הם חוסמים אותי בפני קבלת אהבה, ויתרה מזו, נתינתה. אני מאוד אוהבת את האמונה הזו שלי, היא זו שעוזרת לי להתגבר על הפחדים שלי, ולהאמין שאפשר גם אחרת. סליחה, אך זו דעתי.

my true colors

New member
כואב לי רחל..

כואב לי, רחלי, כי הייתי בטוחה שזו לא תהייה התגובה היחידה שתקבלי. כואב לי כי חשבתי, כואב לי כי הרגשתי, כואב לי אפילו להתחיל לדמיין שהחוסר השייכות שמרגישה הוא לא רק הרגשה, אלא באמת, בחיים. שזה לא אני, והתחושות שלי, אלא שככה העולם פועל. כואב לי כי אני כחברה לעולם לא "אדפוק מישהו"... כמובן שאסור להסתכן, כמובן שאסור לקחת למרות הכאב שעברנו שעברנו שום הזדמנות שעוברת בדרך. כי בסוף .. את באמת חושבת ככה? כואב שאת לא חושבת שהיא תישאר לידך. ושאני. וש... אז למה אנחנו פה? כי אנחנו יודעים ובטוחים שיכול להיות יותר טוב, כי יש אפשרות שנהיה בסדר, ושנמצא חברים. כי גם אנחנו, גם מי שבאמת כואב לו עכשיו על להיות בודד, יודע שיש דרך, איזו שהיא דרך, שהוא פשוט לא מצא אותה. כואב כי.. זאת שהתקשרה אליי אחרי שנתיים, ונאמר לי שלא לצפות, כעסה עליי בשבועיים של ההתבודדות, כי לא הייתי איתה בקשר. האם זה משחק? כואב כי.. כי זה שדיברתי איתו אחרי שבועיים כעס עליי כי לא הייתי בקשר. כואב כי.. אני בטוחה שיש אנשים שעושים טעויות. אבל חברות היא הדדית. וכן, לפעמים יש ריבים וכעסים, אבל חברות אמיתית היא להתמודד איתם ביחד. ועדיין לאהוב. ועדיין להמשיך. ואולי יש כאלה שלא מסוגלים לכך. אבל אני לא מאמינה שאני כזאת. אני לא מאמינה שמי שהכרתי כאן למשל הוא כזה. אוףף... זה ככ כאב.. ולא הגיבו לך. רק אחת. וזהו. נתנו לזה להיכנס, כאילו באמת מאמינים בכך.. אווףףףףף.. איפה השייכות שלי אלייך, אם את לא מאמינה בי. איפה השייכות של כולם אלי אם זה נכון??? איפה אני???? -סליחה- שני

מצטערת שנפגעת לא חשבתי עליך..

כשכתבתי, מצטערת שלא את ולא הרבה אחרים כאן בכלל מכירים את רחל, את צורת הכתיבה שלה, את נימת הכתיבה שלה, את משמעות הדברים שהיא כותבת, ולמה היא כותבת....בקיצור....שני מתוקה סליחה עם נפגעת....... אני רחל-נשמה למדתי על בשרי בחיים, שאם אין אני לי מי לי חברים......מה זה? ידידים יש לי הרבה...חברים......זה משהו שבונים אותו על פני שנים....וכל הקשרים שלי על פני שנים וגם עשרות שנים....נבחנו ביום שהייתי בטיפול נמרץ......עד היום. ואני מנסיון חיי למדתי שאין לי חברים......לא מאמינה במושג הזה...... מצטערת.....

ואני לא רוצה

שתפגעי או לעשות דיון בפורום....אני בחרתי לחזור לעולם נטול רגשות, עולם האמיתי של האינטרנט.....כשנקודת המוצא שלי , היא שזה עולם השקר..לא רוצה יותר להאמין בכלום..חיה בעולם כמו שצריך לחיות אותו כדי לחיות...

שם ים

New member
התקשרתי אליו.

ושוחחתי איתו על כל מה שהפריע לי, שיחה מלאת כנות. והוא התנצל. מגניב, נכון?

my true colors

New member
מבינה אותך...... מבינה מאיפה את באה

מבינה את הקושי שבין להכיר שאת אדם אנוש, וצריך שיהיה לך טוב ובין לומר למישהו שהוא פגע, פגע בזכות שלך להרגיש טוב. אבל את יודעת? אני כל פעם, לא משנה מה, נהגתי להתנצל, גם אם ידעתי שברור לי שזה לא שמתי. רק שלא יכעסו. רק שיישארו. וזה מבלבל, לא לדעת בעצם אם הם מבינים ואם הם אי פעם יבינו. חלקי דברים.. כמה שמזדהה, הדממה שבי לא מאפשרת לשאר הדברים לצאת. אבל אסור לך להאשים את עצמך. כי זה יבוא. ואם לא יבוא. אז כנראה שאת לא מרגישה בטוחה עם אותם אנשים. ואם זה המצב, אז תשבי עם עצמך. תחליטי מה את רוצה. את לא חייבת לומר להם את הדברים. את יכולה לכתוב. את יכולה לרמוז. לא כולם מבינים. אבל את זאת שמחליטה אם זה טוב לך. אם הקשר טוב לך. ואם לא. ואם את עדיין לא בוטחת. אז כנראה שאת בדרך אחרת. דרך מדהימה ונפלאה, שרק מקדמת אותך. ומה לעשות שלפעמים לוקח זמן עד שאנחנו ועצמנו מבינים זאת. מקווה שהצלחתי להסביר לך את כוונתי. יודעת שמתמודדת עם אותו הדבר במיוחד בזמן האחרון. יש לך אפשרויות.. חלקם לוקחים זמן.. אל תאיצי בעצמך, אם זה לא נוח לך, ואם בכל זאת את מרגישה רע עם זה. אז תסבירי להם את זה. שקשה לך להסביר. ולדבר. אני בטוחה שיבינו. ואם לא. אז תמיד יהיו את אלה שכן. אל תוותרי. לא לעצמך. ולא לדממה שלך. כי היא חשובה. ומדהימה. ורק נותנת לך דרך אחרת להבין. זו לא את שעוצרת מלדבר, אלא זה רק דרך שאת עוברת עכשיו. והתחלה של דרכים אחרות.

למעלה