מה עושים?????.

ענתי44

New member
מה עושים?????.

היום עברתי שוב יום קשה. מרגישה שכוס התרעלה שלי מלאה.איך שאמא חזרה ממרכז היום ראיתי שלא הולך להיות קל.היא ממש סירבה להכנס לשירותים, או ללכת לנוח אפילו שהיתה מותשת.סירבה לעבור לכסא אחר או לכל הצעה ונסיון שלי לפייס. שתקה ולא ענתה.אחר הצהריים לקחתי אותה לטייל אבל היא לא נהנתה וחזרנו הביתה. וככה היא באותה תנוחה על אותו כסא מהבוקר בלי ללכת לשירותים.הנחתי לה לנפשה אבל הלב רעד.נסיתי מידי פעם לפייס אותה ולשווא.בשבע בערב היא פתאום נפלה מהכסא וסירבה לקום מהריצפה. בסוף הצלחתי.בדיוק כשהחלה המחצית השנייה בכדורגל נוצרה שלולית כגודל האוקינוס המפריד בינינו של שתן. אמא כמובן הורידה רגליה עם הגרביים לתוך השלולית.ואז אני כבר נשברתי והמתח נשמע בקולי. נזפתי בה. והסוף ידוע... היא סירבה לשתף פעולה.בשירותים זרקה עצמה על הריצפה הקרה כשהיא חצי עירומה.סירבה לקום. התחלתי לבכות. הנחתי לה וכשנרגעה הרמתי אותה למיטה. כשנרדמה אני לא שלטתי עוד בדמעות. מה שרציתי זה רק כתף אמיתית וחיבוק של האיש שלי. כשחזרתי לסלון וראיתי את השלולית חשבתי לעצמי שאיזה גבר נורמאלי ירצה לבוא לתופת הזו. בסימן טו בשבט אני חשה עץ בשלכת ששורשיו נטועית עמוק באדמת הטרשים החרבה וענפיו כפופים לרוחות ועקרים מליבלוב. ויום האהבה.... לבטח אני אחבק בהרבה אהבה את אמא שלי....לילה טוב

zs1957

New member
חזקים כמוך נופלים קמים וממשיכים

הלאה. ככה זה גם במכבי חיפה השחנים נופלים, נחבטים וממשיכים. מותר להישבר, לכעוס לבכות,לקטר. את הרי נושאת בפקיד לבד,אין לך עזרה וכל זה מתוך בחירה, אהבה לאמא ומחשבה כי שום מטפלת לא תתןטיפול כה מסור לאמך מלבדך.אני עדיים סבורה כי עלייך לקחת עזרה כדי לתדלק לפעמים כי אחרת המכונית תעצר. ראית מכונית שנוסעת ללא דלק?אני לא ראיתי.אם את מכירה מכונית כזאת ספרי לי אני אלך לקנות. הכנסתי מעט הומור כדי שתראי גם צבעים ורודים וסגולים ולא רק שחורים ואפורים. כל נפילה היא לשם עליה. כלומר מכל נפילה ושחיקה את רק מתחזקת ולומדת כיצד להתגבר על מכשולים.הרי את זאת שמעודדת את כולם בפורום,מחזקת את ידינו תומכת בנו. עכשיו אנחנו תומכים בך. בפורום הזה יש לך חברים נפלאים, שאוהבים אותך, מעריצים אותך ולא יתנו לך ליפול לעולמים,כי פה זקוקים לך החברים,לעיצות לפתרונות,להתמודדויות וכל שאר הרעיונות. שיהיה לך יום נפלא. תמיד שאת מרגישה רע תחשבי על חברי הפורום שאוהבים אותך ודואגים לך, שלך בידידות זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
../images/Emo45.gif

ואם חשבתי שיותר גרוע כבר לא יכול להיות אז בא לילה שאמא כל הזמן ניסתה לקום כי חשבה שזה בוקר ובוקר עצבני ומתסכל במיוחד ואחריו ריתה ועמידה בתור להביא את התרופות שלה. אבל בבוקר כשהושבתי אותה בשירותים ונאנקתי מכאב גב היא הרגישה ואמרה לי לקנות לעצמי גב חדש. שאלתי אותה איפה והיא השיבה " אצל משה!" ( בעל המכולת שלנו) פשוט לחבק אותה.... וזהבה תודה מכל הלב על דבריך.

zs1957

New member
נפגש ב23.2 עם צוות ההסברה

ונוכל לפטפט לנו בשקט. אתמול היינו בקבות תמיכה בהרצליה אני וטובה נפשנו עם גרי רוט המנכ"ל החדש של העמותה והעלנו בפניו בעיות שמבקשים שהעמותה תעזורץ הוא יגיע למפגש ב-23.2. אפשר לשוחח אתו והוא פתוח להצעות.יש לו רצון לעזור. הפעם הייתה קבוצה גדולה אולי בגלל שגרי היה.מנהלהקבוצה הוא פסיכיטר בדימוב יוסף הס שרייתו לוקה באלצהיימר.הוא איש חביב מאד בעל ניסיון וידע רב. בנוסך נמא שם חבר הוועד גיורא ארנהיים שהוא עו"ס ומנהל בית אבות שלווה לוחלי אלצהיימר סיעודיים ,תשושי נפש.גיורא אמר לי שיש דברים לא מדוייקים שאנשים כותבים והוא לא נכנס מטעמים אטיים ומגיב. בקשתי ממנו להגיב במיוחד שהוא חבר ועד הנהלה ובעל ידע וניסיון והוא הסכים. הפורום קבל הרבה שבחים על הכתבות ובמיוחד את ואני האדומות ,החזקות האסיסטנטיות של גרשוןשגם הוא חבר הנהלה בעמותה. יש לי בקשה אלייך תרכזי את כל ההצעות שנכתבו בפורום לפגישה גם אני אעשה זאת. עדיף שיהיו שני ריכוזיםכדי שלא נפספס משהו. יום אהבה שמח וחיבוק גדול ממני ומדני לך ולאמא, זהבה שחם.

פנטזי1

New member
ענתי שלום

צר לי לשמוע על הקשיים שלך בטיפול באימך,את שיודעת לתת עצה טובה לכולנו,לעודד ולהקל ,גם אני מצטרפת להמלצות של זהבה וטובה לגבי עזרה נוספת.תראי אני שמעתי לעצתך בקשר למרכז יום לאבי ואני מברכת אותך כל יום על כך.מאז שהוא שם יש הקלה גדולה לבת זוגו והיום אנחנו מצטערות שלא התחלנו קודם .כדאי לך לנסות לקחת עזרה ,את לא יכולה להרשות לעצמך להתמוטט ולכן יפה שעה אחת קודם. חזקי ואמצי

ענתי44

New member
אני שמחה מאוד../images/Emo24.gif

שאבא שלך במרכז יום. אני לא יודעת מה היה קורה לאמא ולי לולאי היה " בית אביב", כשמו כן הוא אביב חדש בלב גיל הזהב.סיבה לקום בבוקר, סדר יום קבוע, חברה ומגוון פעילויות העשרה, זאת בנוסף לעזרה באוכל , מקלחות ואפילו פדיקור.אני רגועה כשאמא שם. יודעת שהיא בידיים בטוחות, טובות ומעל הכל אוהבות. מיום ליום אתם תראו כמה הקלה זה. אחד הדברים שאני הייתי רוצה לקדם זה הארכת שעות הפעילות של מרכזי היום וגם בימי שישי.

פנטזי1

New member
היי ענתי

אני מסכימה איתך במאת האחוזים שיש להאריך את שעות הפעילות של המרכז או לפחות להוסיף את יום שישי,אני מתארת לעצמי שזה לא יהיה פשוט כל כך כי הרי חוק הסיעוד לא נותן יותר מ 15.5 שעות שבועיות ולשנות את החוק ולהוסיף תקציב לשם כך לא נראה ריאלי .אולי באמת הלוביסט שבכנסת יוכל לעזור לנו בסוגיה החשובה הזאת.הם צריכים להבין שככל שתהינה יותר שעות סיעוד כך לדעתי יפחת הצורך להוציא את החולים שעדין יכולים להיות בבית למוסד סיעודי .

ענתי , יום חדש היום וחג שמח

ענתי היקרה , גם לך מותר לפעמים לאבד את קור הרוח והסבלנות, כמו שאת מסבירה לכולנו. זהבה נתנה לך עצה חשובה לגבי עזרה נוספת בבית שתמנע ממך את התסכולים האלה ותתן לך אפשרות לקצת אוויר לנשימה ולחיבוק אמיתי מחברים , מחוץ לבית. קבלי ממני חיבוק והערכה והערצה לרצון הענק שלך וליכולת לתאר את רגשותייך והכי חשוב לאהבה הכי גדולה בעולם לאמך , כרמלה. אני בטוחה שהיום יהיה יום נפלא לשתיכן ואמא א' תציץ פתאם ותאיר לך את היום. להתראות , טובה

ענתי44

New member
תודה ../images/Emo24.gif

זה כנראה הגנים הפולניים שלי.... כי אני מרגישה איום ומלאה רגשי אשמה שאני לא מספיק טובה לטפל באמא. יודעת במודע שאני כן אבל הלב רוצה לתת יותר... אני מקווה שיסתדר לי לנסוע למשחק הקרוב של הפועל חיפה

pachol

New member
../images/Emo140.gif לענתי

אני חושבת שלכולנו יש את הרגעים שאנחנו לא מספיק טובים ומרוב שאנו אוהבים אנו רוצים לתת יותר ויותר ויותר, אך האמת היא שאנו עושים כמיטב יכולתנו ומההכרות שלי אותך, כאן בפורום בימים האחרונים למדתי שאת אדם מדהים, שאת אוהבת את אימך בצורה בלתי רגילה ומעניקה לה מכל הלב והנשמה ואני בטוחה שלמרות הכל היא יודעת ואוהבת ומעריכה ומודה לך, בימים החרונים אמא שלי לא ממש מצליחה לדבר ולתקשר וגם אני חשתי מתוסכלת ולא טובה ןלא יעילה אך היום כשהבאתי לה לשתות היא הסתכלה עליי ואמרה תודה ובירכה אותי וזה עשה את כל ההבדל. תהיי חזקה, מאחלת לך יום אהבה שמח ושמצאי את הבחור שאת כה זקוקה לו. לילה טוב.

ענתי44

New member
אכן אלו הרגעים ששווים הכל

לפני כשנה לפני ההדרדרות במצבה של אמא היא אמרה לנירולוגית שלה " יש לי מזל גדול שיש לי את הבת שלי", אני כמובן, הוספתי את אחיי לשבחים, אבל לפני שאמא נבלעה בחור השחור של משלוש אלצהיימר, היא למרות רגעים של כאסח, ידעה שאני אוהבת אותה ולא אפקיר אותה והיתה מלאה אהבה.גם עכשיו היא פתאום יכולה לומר לי משהו מרגש עד דמעות או לפתע לתפוס את כף ידי ולנשק או לתת חיבוק ונשיקה מכל הלב. כן ההורים שלנו, גם אם לא יוכלו לומר, מודים לנו על מה שאנחנו עושים למענם. אבא שלי מת מהר. אני לא הספקתי אפילו לומר לו כמה אני אוהבת אותו וכמה כבוד היה להיות הבת שלו. רק הספקתי להבטיח לו לשמור על אמא שלי, האישה שאהב והעריץ את האדמה שדרכה עליה. מאז, 16+ שנים אני נוהגת לשנן לאמא שלי שאני אוהבת אותה.אחד הכאבים הגדולים שלי זה שיבוא רגע והיא לא רק שלא תזכור מי אני, אלא, לא תדע עוד שאני אוהבת אותה עד השמיים ובחזרה...

zs1957

New member
אמא תתקשראתך גם כאשר לא תזהה

בוקר טוב ענתי, כייף לשמוע שאמא שלך עדיין מזהה אותך ומודה לך עך הטיפולבה.נכון יגיע יום שבו היא לא תזהה אותך ולא תדבר,אך גם במצב הזה שהוא קשה מאד רגשית ניתן לתקשר בשפת הגוף, במגע, במבטים בעיניים. אמא שלי נמצאת בשלב הזה אני מתקשראתה במגע, בעיניים וגם מדברת אליה. היא אף מגיבה ומבצעת את הפעולות שאנחנו מבקשים. היא נשקת אותי כל פעם שאני מבקרת אותה. כאשר הגענו לשלב הזה היה קשה מאד לי ולאחותי לראות את ההתדרדרות במצבה. אני יודעת שאמ מטופלת היטב, מטופחת, נקייה, מקבלת המון אהבה וחום מכל מי שבא לבקרה.מהבנות שלה, מהמטפל שהיא מאד חמה ומטפלת בה כמו בתינוק,מהפיזיותרפיסטית והמרפאה בעיסוק שמתקשרות אתה נפלא ומגוונות את חייה בפעילות שהן עושו אתה. כל אחת מהן נותנת את השעה שלה וזה עושה לאמא שלי אור בעיניים והרבה שמחה. יום טוב,הרבה חיוכים ,הומור ומחשבות חיוביות זהבה שחם

ענתי44

New member
תודה זהבה

את האורות והתומים שלי באשר לטיפול באמא ובכלל באשר לאיך לחיות שיהיה לך יום נפלא ושולחת חיבוק ענק לאמא שלך

טיקו1

New member
החיבוק שלך

המשפט האחרון אומר הכל. את עושה את המירב ואת נהדרת. ולוואי וירבו רגעי האור שלך. כמו שקודמי כתבו כאן , את מחזקת את כולם ואנו כולם איתך. אגב, אני כבר מחזיקה בידי את גליון ה-50 של העמותה שהגיע היום מבית הדפוס למשרד. יש בעלון זה שני מכתבים שלך שכתבת לפורום. אני נוסעת מחר לשבועיים. אי"ה כשאחזור אתקשר אליך ואם לא יהיה בידך העלון אדאג לשלוח לך. חזקי ואמצי. רותי.

ענתי44

New member
נסיעה טובה רותי../images/Emo222.gif

תודה על דבריך. אגב ניסיתי להרשם לעמותה של אלצהיימר באינטרנט ולא הצלחתי.

למעלה