מה עושים?

dizel4

New member
מה עושים?

לפני חודש ערכתי קורס צלילה בתאילנד.כבר ביום הראשון,שכלל 2 צלילות,חשתי בכאבים ,בשתי האוזניים.ביום השני הוספתי לצלול,2 צלילות . שהאחרונה הייתה לעומק של 18 מטר. כבר בתאילנד הלכתי לרופא. הוא איבחן אצלי מ"מירינגיטיס".הוא נתן לי כדורים לבנים,קטנים.כמו-כן נתן לי טיפות אוזניים. הוא אמר לי שתוך כמה ימים זה יעלם. חזרתי לארץ אחרי 3 ימים.מייד הלכתי לרופא.הרופא בארץ ,אמר שיש לי אכן "מירינגיטיס". ואמר לי גם ללכת לעשות בדיקת אוזניים בעוד חודש. היום עשיתי את בדיקת האוזניים, ועדיין אני חש ב תא לחץ שלא נמצא במצב תקין.(עבר כבר חודשש מהצלילה).היות ואני צונח(צניחה חופשית) .רציתי לדעת האם לא תהיה בעיה לצנוח, בשבוע הקרוב? תודה רבה מראש,

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום dizel4

שלום רב, מרינגיטיס זה דלקת באוזן התיכונה. יש לך עדיין כאבים באוזן? האם יש לך סחרחורת ? אובדן שיווי משקל? האם האוזן אטומה? האם יש לך דיזינס? האם אתה סובל מבחילות? חשוב מאד שתענה לי על כל השאלות כדי שאוכל לסייע לך על הצד הטוב ביותר. תרגיש טוב, זהבה שחם

dizel4

New member
תשובה

כאבים אין לי.סחרחורות אין לי.אובדן שיווי משקל ,אין לי.הדבר היחיד שיש לי , ממה שציינת,זה תתי לחץ באוזן שמאל. זאת אומרת שמידי פעם ,אני מרגיש כאילו נשארו אצלי עדיין כמה טיפות מים ,שלא משתחררות.התעלה שמחוברת לגרון,עדיין קצת סתומה.האם את חושבת שמותר לי להמשיך לצנוח ??? נ.ב מה זה דיזינס?

zs1957

New member
המשך תשובה לשאלתך

שלום רב dizel4 אתה סובל מדלקת באוזן התיכונה . ישי לסיים את הטיפול שקבלת ואם הלחץ באוזן שמאל טרם חלף נא לפנות לרופא א.א.ג. מומחה לטינטון וסחרחורת. צוללניםרבים סובלים מוורטיג מעמקים. הסימפטומים כמו בוורטיגו רגיל. דיזינס - תחושה טישטוש , אי בהירות חושים,מצב על סף נפילה. בדרך כללל האירוע נמשך מספר שניות עד דקה והחולה מצליח לייצב את עצמו ולא ליפול.עלול לחזור מספר פעמים ביום. וורטיגו- סחרחורת הכוללת מרכיב של סיבוב : תחושה שהראש מסתובב או כל העולם מסתובב. חולים הסובלים מוורטיגו מקבלים דיזינס במקומות סגורים ולא מאווררים. כמו למשל קניון סגור. אין לצנוח עד לקבלת אישור מרופא מומחה א.א.ג. . הצניחה עלולה לגרום נזק ועדיף לוותר כרגע. לדעתי עליך לעבור בירור רפואי יותר מעמיק. רפואה שלמה, זהבה שחם

למעלה