מה עושים???

מה עושים???

אני בשבוע 37 +5, נמצאת בהריון בסיכון בגלל ההיסטוריה (לידה בשבוע 31 עוברית קטנה בחצי מגיל ההריון 995 גרם בקיסרי). כל ההריון עבר תקין אבל בשלושת השבועות האחרונים ראו באולטרסאונד שהבטן לא גדלה (של העוברית כמובן). שאר המדדים תקינים ומשקלה המשוער 2.5. רופאת הנשים מאוד מלחיצה אותי שכדאי לי לעשות שוב קיסרי כבר עכשו ולגמור עם זה כדי לא להגיע למצב של חירום שוב... אני לעומת זאת התכוננתי כל ההריון ללידה טבעית ואם אצטרך לעבור עוד ניתוח זה פשוט התגשמות כל הסיוטים בשבילי... אני עושה רפלקסולגיה, דיקור, הליכה,שתיתי מרווה, עושה כל דבר על מנת לקדם את הלידה באופן טבעי - וזה עדיין לא מגיע... אז מה עוד נשאר לי לעשות???

etti34

New member
ומה עם זירוז לידה ??

גם אצלי, בהריון הראשון שלי, המליצו להוציא את העובר בגלל IUGR. יחד עם זאת, לי נתנו זירוז והתוצאה היתה לידה במקום קיסרי. ממליצה לך להתייעץ עם הרופאה שלך בנוגע לאופציה הזו.

תשמעי, בהחלט החלטה קשה

מצד אחד אני מאוד מבינה ומזדהה עם הרצון שלך ללידה טבעית שתהווה גם איזושהי חוויה מתקנת למתח ולאכזבה של הפעם הקודמת. מצד שני, כמובן שטובת העוברית עומדת מעל הכל, עם כל הכבוד לכמיהה שלנו לחוויה מתקנת, כי אחרי הכל אנחנו נכנסות להריון נוסף כדי שיהיה לנו עוד אוצר, ולא כדי לעשות לעצמנו תיקון (גם אם זה חלק ממערכת השיקולים, אני האחרונה שתכחיש את זה). חוץ מזה, צריך להביא בחשבון שאם אכן העוברית נמצאת בתנאים שעלולים לגרום לה לפתח מצוקה, בהחלט ייתכן שהלידה לא תוכל להיות טבעית בכל מקרה. אני הייתי מתייעצת עם הרופאה לגבי איך שהלידה הייתה נראית אילו הייתה מתחילה מעצמה, ואם הייתי מקבלת את הרושם שיש סיכוי לא קטן שתסתיים בקיסרי נוסף - הייתי מסכימה לניתוח בהקדם. איך שלא יהיה, שיעבור בשלום
ומחכה לעדכון על לידה טובה. (עוד צרור חמסות...) עתליה

למעלה