מה עושים

דללה

New member
מה עושים

כשמחליטים החלטה שנראית באותו רגע הכי נכונה, ואחרי כמה חודשים רואים כמה תמונות שגורמות לך להתחרט על אותה החלטה שעשית אחרי כשכבר אין דרך חזרה?

ToryMaster

New member
מתמודדים

קצת קשה לי לענות כמו שצריך בלי לדעת במה מדובר, אבל בגדול - אין לך ברירה. החלטת את ההחלטה ההיא בזמנו מסיבות מסוימות, נכון? נסי להיזכר מה הן היו, מאוד הגיוני שעכשיו התחושה הרעה שלך היא בגלל שהנחישות והנכונות שהיו אז נעלמו עם הזמן, ולא בגלל שההחלטה באמת לא נכונה. ואם את רוצה לפרט, אני פה.

....

מבינים שלפעמים המוח שלנו מתעלם ממה שהיה רע וזוכר רק את הדברים הטובים. שבגלל זה, מה שהיה, נראה וורוד וטוב כשבעצם הוא לא. להסתכל לאחור ולשפוט את עצמינו זה פשוט לא נכון כי אין לנו את כל העובדות שהיו לנו באותו זמן. עד כמה מוזר שזה נשמע. מדובר בעובדות רגשיות שחלקן לא קיימות. אם את בוטחת בעצמך, את צריכה לדעת שעשית החלטה נכונה. תחזרי אחורה, תשחזרי צעד צעד בדיוק כל מה שעברת וקרה, פעולה אחרי פעולה, מקרה אחרי מקרה. עדיין חושבת שעשית החלטה שגויה?

דללה

New member
כשאני חושבת על כל מה שהיה אז,

צעד צעד, זאת נראית לי ההחלטה הכי נכונה שיכולתי לעשות וכמו שידעתי את זה אז אני יודעת את זה גם עכשיו. אבל לראות את התמונות האלה ולדעת שפעם גם אני הייתי שם עושה לי רע וגורם לי לרצות לחזור למרות הסיבה שבגללה עזבתי.

אז אל תסתכלי על התמונות האלה

תתנתקי ממה שעושה לך רע. זה לא בריא להכניס את עצמך לסרטים ואם את יכולה לשלוט בזה ולא להסתכל, אז תעשי את זה ואל תעשי את זה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

געגועים תמיד אורבים מעבר, ולרוב הם לא רעים בכלל, אבל צריך לדעת מתי לעצור אותם ולהגיד "לא, זה עושה לי יותר רע מטוב".

דללה

New member
זה לא שאני בוחרת להסתכל על זה..

חברה שלי שלחה לי לינק לבלוג שלה וכשנכנסתי, פשוט לא יכולתי לעצור את עצמי מלבהות שעה בתמונות האלה ולהרגיש כל כך רע שאני לא שם. אז נכון, יכולתי לסגור ולהגיד לעצמי שזה לא בריא לי, אבל בחרתי להסתכל שוב ושוב וגרום לעצמי להבין טוב טוב שאני לא שם והם כן. למה? כי אני מתגעגעת למרות שהיה לי רע. כי עברתי את 3 השנים הכי משמעותיות שלי עם האנשים האלה. כי אני רוצה להיות שם שוב למרות שזה לא אפשרי, ואם אחזור- ארצה לעזוב. כי כל כך נפגעתי מאיך שזה הסתיים שבחרתי לקום וללכת. שוב. זה קל להגיד לי פשוט לא להסתכל ולשכוח, אבל זה קשה לעשות. ואני מודה שאני פשוט לא רוצה לשכוח.

ToryMaster

New member
זה אולי לא קל

אבל זה אפשרי לעשות, כל מה שאת צריכה לעשות זה לבחור לסגור, להשלים עם העבר, לסלוח, ולהמשיך הלאה בלב שלם. זה נראה המון, אבל ברגע שמתחילים זה קורה מעצמו. כמובן, שברגע שאת בוחרת להיאחז בזה, כלום לא יקרה. להמשיך הלאה ולהשלים עם העבר אין פירושו לשכוח מהעבר, פירושו פשוט להמשיך לחיים בריאים.

אז אם החלטת לא לשכוח

ובכל זאת להסתכל, אני לא חושב שאת יכולה להתלונן שזה עושה לך רע... ההחלטה, קשה כמה שתהיה, עדיין בידיים שלך ואת זו שצריכה להתמודד עם התוצאות.

lollapalooza

New member
תמונות זה דבר מניפולטיבי.

כולם יכולים להיראות בהן שמחים ומחייכים ומאושרים, והן מתעדות בסף הכל שבב שניה מהחיים, לא את הדברים שקורים באמת. הרי בגלל זה אנחנו מצלמים את הרגעים שטוב לנו, לא את הרגעים שאנחנו מבואסים. שלוש שנים משמעותיות זה חשוב. אבל לדעת להגיד "היה טוב, היה משמעותי, נגמר", זו החוכמה. זה חלק מתהליך ההתבגרות, לדעת על מה לוותר ולעשות החלטות נכונות בשביל עצמך. רגע אחד של חרטה לא שווה את זה שתחזרי למה שעשה לך רע. ובכלל, תני לעצמך זמן. את כנראה עדיין קשורה למה-שזה-לא-יהיה. כשתרגישי בפנים שזה כבר לא המקום בשבילך, הרגשות כבר ייעלמו לבד
.

למעלה