מה עכשיו?

רומיM

New member
מה עכשיו?

אז סיימתי את התואר, יצאתי מהבית ו.......... מה עכשיו?
מסתבר שהתואר לא עוזר כל כך למצוא עבודה.
מסתבר שהחלום שלי בלתי ניתן להשגה בהתחשב בזה שאין בו הכנסה טובה וצריך קשרים שאין לי.

גרה במקום חדש, לא מכירה אף אחד, לא מוצאת עבודה, ולא יודעת אפילו במה אני רוצה לעבוד.

עד עכשיו החיים היו מתוכננים, ופתאום הם לא..... איך עוברים את זה?

einat162

New member
מתפשרים

לא כתבת על איזה תואר מדובר או לאן עברת (מקום שאין בו היצע גדול?).

מחפשים עבודה במה שיש :
אם לא מוצאים עבודה באותה עיר - מתחילים לחשוב על מעגל טיפה יותר רחב ג"ג (שנוח להגיע אליו כל יום).
אולי רק כדי להכניס עוד שורה בקו"ח (בארגון ש"ניים דרופינג "שלו יכול להרשים אצל המעסיק הבא) להתפשר על שעות (חצי משרה במקום מסויים).

אנשים לא מסכימים עם התפיסה שלי, שלפיה תואר ראשון לאו דווקא מחייב מסלול בחיים לאותו כיוון, ואם חיים את החיים (או כמה שנים טובות מהם) בתחושה של המתנה "עד שכל החלומות שלי יתגשמו" - מפספסים :
מפספסים עבודה מכניסה (לא חשבתם בכיוון, אבל לאט לאט מתקדמים).
מפספסים לצבור ניסיון ועוד שורה משמעותית או שתיים בקו"ח.

רוצה המלצות פרקטיות? :
לשאול מכרים בפייסבוק, לשאול משפחה, לשאול חברים, שכנים - אולי במקומות שלהם מחפשים.
להרשם בחברות כוח אדם (לא מזיק, ולכי תדעי...)
ללכת עם ערימת קו"ח לבנייני משרדים- גם בלי להיכנס פיזית אליהם, יש תיבות דואר שאפשר לשלשל אליהן (שוב, לא מזיק).

רומיM

New member
גם אני חושבת ככה

במיוחד מאחר ולא אוכל באמת לכלכל את עצמי אם אעבוד בתקשורת...
העניין הוא שעברתי לחיפה ואני לא מכירה כאן אף אחד שאוכל לשאול אותו. אני לא יודעת אם להתפשר וללכת לעבוד בקניון וזהו או לא.....

einat162

New member
מה שהצעתי עדיין רלוונטי- גם בלי להכיר

להפיץ קו"ח בתיבות של משרדים (אני לא מכירה את הקניון של חיפה, אבל בהרבה קניונים יש גם משרדים שלא קשורים לחנויות- זה דוגמה אחת ל"אזיור של משרדים").

רובנו עוברים ממקום למקום במהלך החיים- אולי יש לך או לאנשים אחרים קרובי משפחה שגרים בחיפה (פייסבוק יכול להיות שימושי).

חברות כ"א.

העניין הוא ש"להתפשר" לאו דווקא אומר להיות מוכרת בחנות בגדים (למרות שאני לא שוללת, צריך לשלם חשבונות איכשהו).

גילושיט

New member
היי רומי

מבינה מאוד לליבך כי הייתי באותו מצב בדיוק ממש לא מזמן..
את עם רכב? אם כן את יכולה הכיף לחפש עבודה גם מחוץ לחיפה - קריות, נשר ועמק יזרעאל. גם אם לא אפשר הכל באוטובוסים..

אני לא יודעת באיזה תחום את מחפשת אבל יש די הרבה משרדי פרסום פרסום בחיפה, שווה לחפש ולשלוח ישירות מייל עם קו"ח ואפילו לקפוץ למשרד להשאיר פיזית (אם יש לך אומץ
).
אם את חייבת עבודה אולי כדאי כן לעבוד במשהו זמני ביינתים ולא להפסיק לחפש! לבדוק בפייסבוק ובכל האתרים (ויש המוווון!) לא להתייאש. בהצלחה!

רומיM

New member
תודה רבה :)

אין לי רכב, האמת שאני מחפשת עבודה כבר זמן די רב. פשוט כי יש לי דברים שאני לא יכולה ולא מוכנה לעשות כמו עבודה שקשורה לטלפונים, שירות לקוחות, ביטוח בנק וכו'. אלה דברים שאני לא יכולה להחזיק בהם מעמד

Feanor75

New member
בוקר טוב

פתאום גילית שהמערכת צריכה אותך רק בתור עוד רובוט שימלא פונקציה. אז תעשי מה שאומרים לך מבלי להתלונן, ממילא קיבלת את כל התכתיבים של המערכת. ואם החלטת להתעורר ולהתחיל לחיות את חייך באמת, זה אומר לשנות מן היסוד את כל תפישת העולם. אם את מסוגלת לעשות זאת רק תרוויחי מכך, עולם חדש ייפתח בפנייך. אבל אם התודעה שלך עוד לא מספיק מפותחת לרמה הזאת, תידרשי להמשיך ולקבל תכתיבים חיצוניים

בברכה
פאנור75

einat162

New member
דווקא הגיוני מה שהוא (?) כתב -

אותה התפשרות שהתייחסתי אליה :
זאת הבנה שרובנו נעשה אותו דבר כמו כולם, שכל עבודה המשמעות שלה היא "עבודה-שכר-תשלום חשבונות", והתפקחות שמושגים ניו אייג'ים כמו "הגשמה עצמית" ו "מימוש" לא תמיד רלוונטיים / קיימים.
למה?
כי לימדו אותנו שצריך מקצוע רציני,
כי אנחנו מושפעים מהסביבה שלנו,
כי כל דבר שנעשה באופן מאורגן ועם לחץ - יגרום לשחיקה או יוציא את הכיף ממה שמבוסס על תחביב.

אותו שינוי שעליו דיבר יכול להיות :
להפוך משכיר ("בורג במערכת") לעצמאי (ועדיין, אני לא מאמינה בזה- כי בסופו של דבר לחץ מול ספקים למשל גם שוחק),
או
למצוא את האיזון - לעבוד X שעות ובשאר הזמן לעשות משהו שאוהבים, לא כי "צריך" (ספורט) לא על אוטומט.
לחשוב על מה רוצים לעשות - ולעשות אותו (טיול מסביב לעולם? במדינה שרציתם לבקר?). באנגלית יש מושג שמתאר את זה טוב Bucket list , הדברים שרוצים להספיק לפני שמתים.

למעלה