מה עלי לעשות ?

igalep132

New member
מה עלי לעשות ?

אני עובד בחברת אבטחת טיולי בית ספר, ואני רוצה להתפטר, לפני תחילת העבודה נתבקשתי לעשות מטווח קראבין על סך של 220 ש"ח (תנאי קבלה לבודה) נאמר לי כי אקבל את ההחזר הכספי בגין המטווח אם אעבוד יותר מ 72 ימי עבודה אך טרם צברתי אותם (לאחר 4 חודשי עבודה אני צברתי רק 35 ימי עבודה) כמו שהבנתי העניין של התשלום העצמי הוא לא חוקי, לכן האם אני יכול לדרוש את כספי המטווח חזרה ? והאם יש חוק כלשהו הדן בסוגיה הזא ? תודה מראש

joshh

New member
אני רוצה להבין משהו...

הם העסיקו אותך במטרה שתעבוד משרה מלאה ? מהם תנאי העסקה, כלומר, מהם הסיבות שקבלת על עצמך לעבוד שם ? מה הם עשו בימים שלא עבדת במשך השבוע ?

igalep132

New member
התנאים

הם העסיקו אותי על תקן עובד על בסיס שכר יומי, או כמו שכתוב בחוזה עבודה "העובד יחשב כעובד ארעי על בסיס יומי ..." הסיבות שקיבלתי לעבוד שם... הייתי בתוך שיש הרבה עבודה (לדברי המעסיקים ממוצע של 20 ימים לחודש) וכפי שרואים יצא לי 9 ימים בחודש, פרט לזה אני אוהב לטייל... ובימים שאני לא עבדתי במשך השבוע, אין לי שמץ מה הם עשו (אני משאר שכסף מהפעלת (ניצול) מאבטחים אחרים...)

joshh

New member
לדעתי כן - יש לך זכות.

הבטיחו לך שתהיה עבודה "20 ימים בחודש" הסכם זה נעשה בע"פ והיה מהותי. לכן מכוון שלא עמדו בהכסם הינך יכול לדרוש לקבל את ההחזר שלך. מעבר לכך, 200 ש"ח שנילקח ממך עבור תשלום מטווח הינו נגד החוק מפני שאסור למעביד לבקש מעובד סכום עבור כל הכשרה שהיא לטובת העבודה. הצעה שלי, תסביר להם זאת ותקווה לטוב. או שתצור קשר עם אבי. joshua

igalep132

New member
איך אני יוצר קשר ?

והאם יש חוק כתוב שאומר "220 ש"ח שנילקח ממך עבור תשלום מטווח הינו נגד החוק מפני שאסור למעביד לבקש מעובד סכום עבור כל הכשרה שהיא לטובת העבודה"

24 עומר

New member
אתה טועה בגדול

הגביה נעשית בגין איבחון והכשרה שהמדינה מחייבת את העובדים לעבור. גם שאתה הולךלאבחון בפילת אתה לא מקבל כסף על כך. את האיבחון וההכשרה אתה יכול לשלם לבד למטווח ואז לא תתחייב לחברה אבל אתה בוחר שהחברה תשלם עבורך והיא עוד מוכנה להחזיר לך את הכסף אחרי 72 ימי טיול איפה פה הבעיה? לגבי 9 ימים שעבדת אני בטוח שהיו עוד ימי עבודה, אבל חוץ מזה אף אחד לא אחראי לזה שירד גשם וטיולים חתבטלו

igalep132

New member
אני טועה ?

נראה לי שאתה קצת משוחד... ? או שאתה מנהל חברה לאבטחת טיולים משלך אז אתה בעסק..... בכל אופן, מטווח זה לא מיון ולא הכשרה !!!! הם לא בדקו אם אני יורה טוב אלא אמרו לי לך ותירה. וכן אתה מתחייב לחברה בסכום של המטווח, כי אם אתה רוצה את הכסף אז צריך לעבוד תקופה מסויימת, שזה זהה ל לא לעבוד שנה ולשלם קנס. דרך אגב, גם כשאתה הולך לפילת, אתה לא משלם על כך אלא מעסיק שמעוניין בך ובקשר לימי עבודה, אז זה שהיו עוד אותי זה לא מעניין כי אני לא קיבלתי אותם, וזה שלא ירד גשם, גם זה לא מעניין אותי, כי בתחילת העבודה ה"מנהל" אמר לי שעובדים כל יום אז אל תגונן סתם אם אין לך את הידע

למעלה