מה על אסי לעשות

carmela51

New member
מה על אסי לעשות

שלום לכולם. אני חדשה בפורום והייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הדברים. הפרק האחרון מעלה את הנושא כיצד על מטפל לנהוג כאשר מאוהב במטופלת שלו. עפ"י גילה, וחשבתי שזה קונצנזוס, ממש טאבו, גילוי עריות,צריך להפסיק הטיפול לאלתר.להעבירו למטפל אחר. אסי חושב שלא עוזבים מטופל,(הוא כועס על גילה שעשתה זאת) שעליו להתמודד עם רגשותיו כלפי נעמה, ולא לעשות כמו שאביו כנראה עשה, כשברח עם מטופלת שלו.(??) אינני חושבת שאסי יכול, במצבו, כשאינו מחוזק ע"י משפחתו, להתמודד. יש הרגשה שהוא בהרס עצמי. כאילו מוכן להקריב את יעל והמשפחה ובלבד לא לאבד את נעמה ומה שהיא מזמנת לחייו. גילה, אמרה בסוף, אם הבנתי נכון, שלא באמת הציעה לו להפסיק הטיפול, אלא שרצתה לבדוק את תגובתו. ונראתה מאד שקטה ומודאגת לגביו עד לפרידה במדרגות. היתה מוכנה לספוג את כל הביקורת שלו ולא לענות. מה דעתכם??

שמעי, למטבע הזה יש רק צד אחד...

כשאיילת זורר דלוקה עליך, אני לא רואה הרבה אפשרויות

שרונסקי

New member
איך נוהגים במשיכה למטופל

אסי לא מאוהב באיילת זורר (וצודק אוהד, זה כמעט לא נמנע לעמוד בפניה), הוא נמשך אליה ואל הרעיון שמאוהבים בו. וזה מבלבל אותו. הטאבו הוא לעשות משהו, לעודד, אבל אי אפשר להתחמק מכל אחת שמושכת אותך, בטח אם אתה גבר טיפוסי (התבדחתי, לא להתעצבן) ואכן הוא חייב אבל להודות בפני עצמו שהוא נמשך אליה, להבין שאכן מדובר בהעברה ולנטרל זאת. אם הוא ימשיך להמשך ולא יתמודד עם זה, הוא בבעיה, כי כרגע הוא באמת מתחמק מלהודות בזה, וכל תגובת השירותים שלו העידה הרי על פאניקה מוחלטת. גילה היתה במינוס חסר תקדים, כנראה כי הוא לוחץ לה על נקודות אישיות וכפי שכבר כתבתי, לדעתי במקרה איתה היה צריך להפסיק טיפול, כי היא באמת לא מגיבה נכון, כי היא מעורבת רגשית. אם אסי באמת מאוהב בנעמה, אכן לא אפשרי להמשיך טיפול, אבל הרי עד המפגש שהיא דיברה איתו על זה הוא בכלל לא היה ער לעניין, וגם הגיב עניינית, אז איזו מין מאוהבות זו? סתם משיכה פלוס נרקסיסטיות של מזדקן שמתאים לו שנמשכים אליו, אז קדימה, פסיכולוג טוב? תעשה עבודה עם עצמך ותתמודד

קרמשנד

New member
המושג משיכה פתוח לפרשנויות רבות

אפשר לצפות בתכנית טלוויזיה בגלל פניה של המנחה ולא בגלל תוכן השידורים. אפשר לגלות משיכה לזיו פניה של נערה שעובדת במקדונלד ואז לקבל את השרות ממנה גבר נשוי גם יכול לצפות בסרט פורום לסבי ולהימשך לתוכנו כל הדברים האלה הם משיכה לא מזיקה האם משיכה זו מותרת למטפלים כל עוד הם חולקים את חוויותיהם עם עצמם ?

pomelit

New member
אני לא יודעת אם מותר או לא

אבל נראה לי בלתי ניתן לשליטה. אז השאלה היא לא אם מותר או לא, כי זה לא רלוונטי. השאלה היא איך מתמודדים. יש בעיה בלעזוב כל מטופלת שהפסיכולוג נמשך אליה. קודם כל המסר למטופלת הוא שאסור לה להתאהב - ברגע שהיא מתאהבת זורקים אותה. זה מסר מזעזע, ובוודאי לא מסר שיקדם את יכולתה ליצור מערכות יחסים בריאות עם גברים בעתיד (שזו מן הסתם איזו הנחת יסוד בסיסית בטיפול כזה, שאנחנו רוצים לשפר את איכות חייו של המטופל ולאפשר לו לקיים את חייו באושר בעתיד, וזה כולל ניהול מערכות יחסים תקינות). גם בתור מטפל זו מדיניות שמסרסת אותו לחלוטין. חלק מהדינמיקה הטיפולית היא התמודדות עם חוויות שקורות במרחב המוגן של הטיפול ובהתאמה התנסות וחוויות שבעתיד ישחזרו או יסייעו לראות את הקשיים בחוויות דומות מחוץ לטיפול. אם הוא מונע מהמטופלות שלו קשר של אהבה - הטיפול מאוד מאוד מסורס. הבעיה היא איך מתמודדים, וצדק מי שאמר כאן - הוא המטפל, שיתמודד. ולא על ידי מימוש הפנטזיות הארוטיות.

למעלה