מה על שולחן השבת?

מה על שולחן השבת?

אצלנו כרגע מרק פטריות עם המונמון פטריות מקוצצות, בטטה בקוביות קטנטנות וזוקיני אחד גם, חלב סויה ושמנת סויה אחת עלי קורנית טריים ואגוז מוסקט מגורר על זסטר

חוץ מזה יש לי המוני פלפלים בשלושה צבעים בלי ירוק
קייל
שלושה גזעי ברוקולי
ה ר ב ה תפוחי אדמה ובטטות
ארבעה חצילים חלקי לחי דקים וארוכים
לא השריתי עדיין כלום
טופו קדיתא משובח
רעיונות? אין

ladybug6

New member
כל מה שיש לי בראש זה פירה ומלפפון חמוץ

שכל השבוע תקועים לי בראש ובא לי עליהם. אז בסופ"ש זה יקרה...
מעבר לזה שוקלת תבשיל של פרוסות חצילים וגרגרי חומוס ברוטב עגבניות.
יש מצב גם לזיתים מרוקאים כאלה ברוטב אדום עם לימון כבוש.
ואולי משהו עם פטריות. אולי סתם צלויות בתנור עם הרבה בצל פרוס, שום, טימין ותבלינים ושמן זית, ואז זה בא טוב עם הפירה.
וממש בא לי טארט עם קרם וניל ותותים... מממ.
נראה לאן יסחוף אותנו הגשם, בינתיים מתכרבלת עם שאריות של עוגת תפוזים ותה עם נענע

בצק שמרים רך

תופח ליד התנור, במחבת מתרככים תפוחים להתווסף לקרם וניל להאפות לעוגת שמרים תפוחים נפלאה

יש לי צינצנת נאה של פרוסות ליים כבושות, נתת לי רעיון בקשר לחצילים

RSPA

New member
טיפ לענייני החצילים - "מנזלה", מתכון מומלץ

מתכון דרוזי שכבר דיברנו פעם אודותיו.
ברור שהמרכיבים יהיו מטובענים (למשל, במקום אבקת מרק עוף - אבקת מרק טעם עוף) וכד'.
חוץ מזה אני לא ממש מטגן אותם - אלא רק מרסס בתרסיס שמן ומכניס לגריל לכמה דקות. אני גם מוותר על שלב ההמלחה שלהם והחיכיון של 3 שעות להגרת נוזלים. בגריל הם יתאדו במידה סבירה לבד. במקום פלפלים חריפים אני שם כף-שתיים (לפי הטעם) של אריסה חריפה.
שתהנו >> [URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1888516&skip=1[/URL]

זה מאד דומה

לתבשילים של קטניות וירקות שאני מכינה לעיתים מזומנות בעיקר בחורף ועל יד חומוס ביתי

לפתוח את הבוקר עם אלה

איזה תענוג!!!
בצק רך, קטיפתי אפשר לאמר ומלית מלטפת של תפוחים עם ניחוח לימון ווניל ובשניה אגוזים ושקדים מתפצפצים
הו
מה עוד צריכה הבת אדם לבקש?

הגורל נפל על

קציצות מתפוחי אדמה בטטה ובצל מרוסקים במעבד מזון מעורבים בשבבי סויה מתובלים כמון קינמון מלח פלפל שחור , מטוגנות למיצוק ואפויות לבישול עמוק.

חצילים התבררו 6 ואז ארבעה נפרסו דק הוברשו במלח שמן ולתנור, שניים הצטרפו בקליפה חרוצה לארבעה סלקים לצליה בתנור.
את הפרוסות העמדתי בתחמיץ עם הרבה שום מעט חומץ ומיצלימון ואליהם יוספו פילטים של ליים כבוש ופלפלת חריפה
את השלמים חן עם טחינה, נענע וירוקים נוספים לסלט

הסלק ייפרס ורוטב כלשהו ילווה אותו

מניפות תפוחי אדמה ובטטה מצפות על התבנית לתורן
כרוב סגול וירוק יהפכו לסלט כלשו אני עוד מחכה למוזה
עגבניות וכוסברה גם
גזר ונראה מה איתו גם
טחינה תמיד
סלט מלפפונים עם הרבה ירוקים קצוצים ומיץ לימון סחוטרי ואולי יוגורט סויה? תמהתני

לא הגיע טופו קדיתא
אניח ידי על טופו אחר צעיר הבית הזמין שווארמה טופו, מי אני שאאכזב אותו כשהוא מבקש טבעוני?!

נוספו גזר

בגפרורים, מעליו קוביות תפוחים קטנטנות מעליהם פילטים של תפוז- מלח, שמן זית,זילופי סילן

כרוב סגול, בצל, חמוציות, הרבה פטרוזיליה, כוסברה,עלי סלרי קצוצים דקדקדק, מיצלימון סחוטרי, מלח,שמן זית, פלפל שחור גרוס

קייל מפורק משידרתו, נבטי חמניה חתוכים גס, הרבה עלי נענע קצוצים,אפרסמונים שניים מקולפים ובקוביות, מיצלימון סחוטרי, מלח גס, פלפל שחור, שמן זית, מעט מייפל

חצילים פרוסים קלויים בתחמיץ

חצילים קלויים טחונים עם שום,נענע, פטרוזיליה, כוסברה, טחינה גולמית, מיץ לימון

סלק צלוי בפרוסות עם רוטב יוגורט סויה, מיצלימון, פטרוזליה קצוצה דק, שמן זית, מלח גס

טחינה

אורז עם אטריות אורז ומעליו אזוקי מבושל בעגבניות וסלרי מאתמול

קציצות, מניפות, ועוגות שמרים מהממות שחצי נאכל כבר
הנוער עמלים כרגע על פניני טפיוקה בחלב סויה ותמצית הדרים

תבשיל שקשוקה

רוטב עגבניות עשיר עם בטטות, בצל, טופו ופלפלים.

הגשה יחד עם חומוס קנוי ולחמניות קנויות
(למרות שגם חומוס הוא לפעמים תוצרת בית אצלנו, פשוט נגמר...).

ומתוכנן להיום - שניצל תירס תוצרת בית.

נטאשKה

New member
סוף סוף אני חוזרת לבשל אחרי הלידה

אז גם לשתף ולא רק לקרוא

כרגע אני בעיקר מתמקדת באוכל שיש לו שני אלמנטים - אפשר לאכול אותו גם קר והוא משתבח במקרר אחרי כמה ימים. לא פחות חשוב - אפשר להכין אותו מהר ואם נאלצתי לעזוב את הבישול באמצע זה לא הורס אותו

לכן מה שיש כאן זה מרק עגבניות וקישואים קטיפתי, סלט פסטה פשוט עם ירקות וזיתים משובחים בשני צבעים, על בסיס בלסמי, עדשים שחורות בטחינה עם יוגורט סויה לימוני וסלט עדשים שחורות עם קלמנטינות ובצל סגול.

הוכנו גם לביבות בטטה, פסטה ושני רטבים בצד שאפשר לגוון איתם - רוטב עגבניות קלאסי ורוטב קרם פלפלים שתכלס יכולים גם לשמש לעדשים השחורות שנותרו מהבישול

נטאשKה

New member
הכנה. קצת ארוכה אבל מאוד פשוטה

קולה פלפלים בתנור מחכה שיתקררו חותכת לחתיכות קטנות מכניסה למעבד מזון עם שיני שום עד שמגיע למרקם קטיפתי. משם מעבירה למחבת מזהיבה בצל ומוסיפה שמנת צמחית להקרמה. אפשר לדלג על השלב הזה ולעצור בשלב המעבד אבל אז הייתי מתבלת ייותרר

למעלה