מה עם בני או בנות הזוג של אנשים א- מיניים???

נירה 79

New member
מה עם בני או בנות הזוג של אנשים א- מיניים???

שלום,
מה אתם מציעים למי שנישא לבן/בת זוג א- מיני ואינו רוצה להתגרש??? אנחנו סובלים מאוד והחברה רואה בגידה בעין שלילית. לא יכולים לדבר עם המצוקות שלנו, לא רוצים באמצע החיים לעשות שינויים דרמטיים בגלל הילדים, המשפחה המורחבת והחברים. האם יש מי שיכול ליעץ לנו?
כותבת אישה שנשואה 40 שנה לגבר א- מיני, ישנה רק עם כדורי שינה וסובלת מבעיות פסיכוסומטיות וחרדות.
מודה על מענה. נכון שהיינו צריכים ליצור פורום אבל עדיין אין...
בברכה, נירה 79

k500

Active member
מנהל
שלום לך

תודה שכתבת כאן ושיתפת אותנו. אני כותב ומסתייג כי יש כאן כמה דברים שקשורים לזוגיות ויחסים ואני מראש אומר שאני לא יועץ ולא יכול לדעת מה מהות היחסים בין שניכם כי אין לנו כאן מספיק מידע, אבל אנסה מהמעט שיש.

ראשית, איזה פורום עדיין אין? כאן בפורום א-מיניים מאוגדים כל מי שמוצאים לנכון להשתתף בנושא גם אם הם נשואים לא-מיניים והם בעצמם לא כאלה.

שנית, יש כאן שרשור מלפני כמה ימים של גבר נשוי עם דילמה דומה לשלך, את מוזמנת לראות מה כתבו לו, אולי זה יעזור קצת.

חוץ מזה, אנחנו לא מתיימרים להיות יועצי זוגיות אלא יכולים לתת עצה מהזווית הא-מינית. אבל, לפני שקובעים בכלל, רצוי לדעת מראש האם בעלך הוא אכן א-מיני, כלומר אין לו משיכה מינית כלפייך וזה משהו שהוא מרגיש או שמדובר בכלל בדברים אחרים במיניות שלו וזה סיפור קצת אחר.
אם בעלך הוא א-מיני, זאת בעיה כי כמו שאת מבינה, זה כמעט בלתי אפשרי לגשר על הפער הזה של צורך במין אצל אחד וחוסר רצון אצל השני/ה.

אז מה עושים?

דבר ראשון, מלבנים את הסוגייה הזאת ביניכם, פותחים את הנושא הזה ומדברים על א-מיניות. כתבת שאתם לא יכולים לדבר עם המצוקות שלכם (עם או על? לא ברור..) אבל אין ברירה. אחרי ארבעים שנה של סבל, אולי צריך לנסות משהו אחר.
אם את יודעת מה זו א-מיניות ויכולה לדבר עם בעלך על הנושא בצורה גלויה ואמיתית, תוכלו לדעת מה קורה במיניות של שניכם ולראות איפה אתם עומדים והאם אתם יכולים לעשות משהו בנידון. ייתכן ותגיעו למסקנה שאי אפשר לעשות כלום, גם זה אפשרי. לצערי, אנחנו כאן לא יכולים לשנות בהינף מקלדת את בעלך והזוגיות שלכם וגם לא מתיימרים לעשות דברים כאלה.
דבר נוסף, אם את בחרדות וסובלת מבעיות, אני מניח שפנית לעזרה בעבר (לא ברור מהכתוב) בהקשר הזה. אני רק אומר שאם בעבר שקלתם או כעת, ללכת לטיפול כלשהו, אציין שמטפלים בזוגיות/מיניות, יועצים, פסיכולוגים ודומיהם, רובם המוחלט כמעט ולא מכירים את הנושא הא-מיני בצורה טובה מספיק כדי שיידעו כיצד לגשת לטיפול זוגי כמו במקרה שלכם.
אני אוסיף וכתבתי את זה גם לבחור הנשוי מהשרשור האחרון: בא-מיניות לא מטפלים כי א-מיניות זו נטייה בדיוק כמו להיות הטרו, הומו וכו'. אם בעלך הוא א-מיני ומרגיש כך באמת, אין טיפול או משהו אחר שישנה אותו, ככה הוא מרגיש במיניות שלו כמו שאחרים מרגישים כמו שהם מרגישים/ות במיניות שלהם. טיפול שינסה "לשנות" אותו זה כמו טיפול של מישהו שאוהב גברים ובטיפול רוצים שמעכשיו יאהב נשים. לא סביר ולא רצוי.

אני יודע שאין כאן תשובה מעשית באמת וצר לי על כך, אבל לא הכל שחור, אפשר לקדם דברים גם בצעד אחד קטן בתור התחלה ואם הגעת לכאן ונוכל איכשהו לעזור טיפה או לתמוך בתהליך שלכם, מה טוב. אם תרצי לשאול עוד, לשתף, לקרוא על א-מיניות ולדעת מה קורה עם זוגות נשואים כשאחד א-מיני והאחר לא, את מוזמנת לפנות אלינו כאן. אנחנו נמצאים כאן תמיד ומוכנים לעזור בכל מה שניתן. מקווה שנוכל לעזור בהמשך, נשמח לשמוע ממך דברים נוספים.

hatzilonit

Member
מנהל
היי נירה
וברוכה הבאה

(אגב, בעלך גם קורא כאן בפורום? האם דרכו מצאת אותנו?)

יעזור אם תפרטי קצת יותר על המצב.
1. למה את חושבת שבעלך הוא א-מיני?
2. האם הוא תמיד היה ככה או שמשהו השתנה?
3. האם זה הפריע לך לאורך כל 40 השנים שאתם ביחד? (או שאולי התכוונת שאתם בני 40?)
4. באיזה דרכים ניסיתם לפתור את הבעיה ולגשר?

למעלה