מה עם דעות פוליטיות?

Bubinka32

New member
מה עם דעות פוליטיות?

שלום. אני קוראת כאן הרבה, אך כתבתי רק פעם אחת, בין השאר כי אני די אמביוולנטית לגבי כל הרעיון של דייטים - בניסוח עדין, ולא רוצה להרוס את מצב-הרוח כאן... בכל אופן מה דעותיכן/ם ומה הנסיון שלכם/ן עם פערים בדעות הפוליטיות? הפורום מעניין - תודה לכל מי שכותב/ת!

אף פעם לא הפריע לי עניין הדיעות

הפוליטיות וגם זה לא משהו שבעתיד יכול להפריע לי. מה איכפת לי אם היא מרכז או שמאל או ימין ? שולי ביותר לדעתי.

אין לי בעיה עם דעות פוליטיות

אלא אם כן,זה כל מה שמעניין אותו והוא פוליטיקאי בנפשו ובהוויתו. כבר קרה שהייתי בדייט עם מישהו שלא הפסיק לדבר על פוליטיקה לאורך כל הפגישה,למרות שניסיתי לשנות ולגוון את נושא השיחה כדי להכיר אותו יותר טוב ולא את דעותיו הפוליטיות שמעניינות אותי כקליפת השום. מיותר לציין שלא נפגשתי איתו שוב.

straycat

New member
לא מפריע, עד גבול מסויים

עקרונית, דעות פוליטיות נובעות מאידיאולוגיה כוללת. במידה שמדובר בהבדלים שקשורים לנושאים כמו: מידת ההתערבות הממשלתית בכלכלה, הדרך להגיע לשלום אזורי, מידת התגובתיות הצבאית כלפי שכנינו וכיו"ב -- לדעתי, ניתן לגשר עליהם בתוך מערכת זוגית. אולם, במידה שמדובר בהבדלים שקשורים בנושאים כמו: זכויות אדם (למשל, כפייה דתית), זכויות נשים (למשל, התנגדות להפלות), זכויות בעלי-חיים (למשל, התנגדות לענישה מחמירה למתעללים) וכיו"ב -- לדעתי, הפערים לא ניתנים לגישור בתוך קשר זוגי. עדיף ששני הצדדים לא יחלקו אותה מיטה...

פוליטקלי קורקט

כל עוד לא מדובר על זוג פוליטיקאים אפשר לחשוב, חתיכת הנייר לקלפי הזו לא תקבע עם הזוגיות תשרוד או תיפול ובטח לא אשנה דעה בכדי לעשות שלום בית, או מתוך כוונה טובה להפגין סולידריות. נכנסים קצת לנישות צדדיות והופכים את העיקר לטפל. כל השאלות מה עם השכלה, האם היא שותלת עצים ואני משחק בג'ולות או האם יפריע לי שהיא משהקת בתום הארוחה ואני מגרבץ. היא מברכת אותי ב"פושקין מושקין" ואני עונה לה "שקי לי בתחת".
היא מבשלת מרות סירקיס ואני רוצה את אהרוני.נו מה זה חשוב. אם נמשיך לחפש מה אם... לא נגיע לשום כלום. צריך לדעת לדלג על דברים שאינם כה מהותיים.

ד נ י ת3

New member
ואני חושבת שזה

כן יכול להפריע. כאחת שמזוהה עם הזרם השמאלי של הפוליטיקה, חושבת שיהיה לי קשה לצאת עם אחד שמזוהה עם הצד הכתום (או הימני-דתי) של הפוליטיקה. פשוט - פער רציני בצורת החיים והחשיבה. דעתי דנית

כן ולא

לאדם פוליטי - זה יפריע, אפילו מאד יפריע. לאדם א-פוליטי - זה לא יזיז. מי שזה בדמו הפוליטיקה, ורואה, מדבר, עוקב, וצורח על כל דבר, אי אפשר שזה לא יפריע, זה חלק חשוב ממי שהוא ומהדברים שחשובים לו. ברוכה הבאה

ד נ י ת3

New member
ואי ואי ואי...

אני אדם פוליטי. יש לי עמדות פוליטיות. אמה-מה.. אנ'לא צורחת על אף אחד. יש לי אמונה בדרך שלי, אני מוכנה לשמוע דעות מנוגדות - אבל את יודעת.. יהיה לי קשה עם בן זוג ימני קיצוני בדעותיו. למה? כי יש פער בדעות.

לכן אמרתי

לאדם פוליטי זה יהיה חשוב, וזה לגיטימי. כתבתי על זה, בכל כרטיס יש את השאלות המוזרות האלו, שאנחנו לא מבינים בכלל למה אנחנו עונים על זה. בשבילי למשל השאלה על עמדה פוליטית מיותרת יחד עם זאת מידת הכשרות מאד חשובה כל אחד והנישה שלו צורחים, לא אמרתי במובן השלילי של הענין, רק לפעמים סביב הנושאים הפוליטים הרוחות מתלהטות... לא התכוונתי לפגוע בשום צורה שהיא באנשים הפוליטים
מה שחשוב לנו, חשוב לנו ואף אחד לא יכול לומר לנו אחרת או לגרום לנו להתנהג שונה. דעה פוליטית זה לגיטימי בהחלט...

בשבילי זה חשוב

לא רואה את עצמי יוצא עם מישהי ימנית. פשוט גישה שונה לחיים ןלזכויות אדם כמו שאמרה החתולה.

הדיעה עצמה לא תפריע לי

זה יכול להפריע לי רק אם מישהו בדיעה ממש ממש ממש מנוגדת לדיעה שלי, ואם הוא יעסוק בזה ויפעל למען זה, וזה יתערב לי בחיים ברמות של להרגיז.. בקיצור, לא אכפת לי הדיעה כל עוד זה לא יהיה מורעל שישמיע לי אותה בכל מהדורת חדשות מחדש...כי פוליטיקה מעניינת אותי במידה מינימלית

P u s s i c a t

New member
אין לי בעיה עם פערים

נהפוכו - תמיד שמחה לפגוש דעות שונות. תורם לדיונים מפרים. יש לי בעיה עם מס' פלגים באוכלוסיה שמה שעומד מאחורי העמדה הפוליטית שלהם הוא לא חוקי ובעיניי לא מוסרי היינו - פלגים קיצוניים שמאמינים ודוגלים באלימות כדרך להשגת מטרות. שהזרם הפוליטי שהם משתייכים אליו דוגל בדברים שאני לא מאמינה בהם ולא מקבלת בנוגע לזכויות בסיסיות של בני אדם. אבל אם מדובר בגישה נגדית מתונה - אין לי שום בעיה. האמת היא שרוב הבחורים שיצאתי איתם דווקא השתייכו לזרם הנגדי. החתולה - אוהבת דיונים

Taz39

New member
אין לי...

בעיה עם שוני בדעות פוליטיות...כל עוד זה לעניין לא באופן קיצוני ואובססיבי...אז אפשר לדון להתווכח...זה רק מוסיף... טאז - מהאום...

garcia

New member
כל עוד אין קיצוניות קיצונית

בדעות אז אין לי שום בעיה. אני לא יכול לסבול ולשמוע אדם עם דעות ימניות קיצוניות שאומר שרצח רבין היה מוצדק וברוך גולדשטיין הוא צדיק ומצד אחד דעות שמאלניות של קיצונים שחושבים שצריך להעמיד אלופים בצה"ל לבית דין בינלאומי באירופה על מעשיהם בשטחים ולהוקיע את מדינת ישראל. זה לא יהיה בבית ספרי.

למעלה