מה עם הילדים בבית?

SaraGubits

New member
מה עם הילדים בבית?

בשרשור הגדול שדובר על ילדים ותינוקות בטיסה, שהם צריכים להשאר בבית.. גם בבית אין מנוחה. לנו למשל יש שכן זקן (רווק ולא רוצה ילדים) שמתרגז על כל הרעש שהילדים שלי עושים. לפעמים התינוקת שלי בוכה בלי להפסיק. כמה שמנסים להרגיע אותה, זה לא עוזר. השכן מתרגז ודופק על הקיר ואפילו מטלפן למשטרה. אנו מנסים להיות נחמדים אליו, להגיד לו שלום ובוקר טוב. הוא מסובב את הראש לצד השני בכעס. כאשר הוא רואה את הילדים שלי, הוא צורח עליהם ומנופף ידיים באלימות. הילדים שלי מפחדים ממנו. הוא כל כך שונא ילדים! היתה משפחה שהיו לה כמה ילדים מחונכים להפליא, אבל תינוק עם כאבי אזניים שבכה בלילות. השכן הזקן (כמובן) שהיה גר להם מלמטה היה מגיע אליהם ודופק על הדלת שלהם בזעם ומאיים שיטלפן למשטרה. פעם כל המשפחה יצאו לטיול למשך שבוע. השכן הזקן המשיך לדפוק ולהתלונן שהם עושים לו רעש אפילו שאף אחד לא היה שם כל השבוע. הוא פעם דפק להם על הדלת ב6 בבוקר ובצעקות צעק שהם מפריעים לו לישון. כולם ישנו אף אחד לא הרעיש, ההפך הוא זה שהטריד. במילים אחרות, גם בבית אין זכות לגדל ילדים? כל האומרים שאסור לצאת עם הילדים לאף מקום לא זוכרים שגם בבית יש את השכן התורן שהחליט שאין זכות לילדים לחיות בבנין. לא מדובר על הורים שמתעללים וצועקים על ילדים, או על ילדים מופרעים ששוברים. אז מה הם יעשו עם הילדים בני ה2 - 3? לקשור אותם ולסתום להם את הפה? ומה יעשו עם התינוק?

inbal76

New member
מה את באמת מצפה שנגיד לך?

"גם בבית אין זכות לגדל ילדים?" - זאת שאלה פרובוקטיבית, שמטרתה להציג אותנו כקיצוניות פסיכיות. תעשי טובה. עכשיו לעניין: אני בהחלט מבינה את ההורים שלא תמיד יכולים להשתיק את הילדים, ולא מאשימה אותם. השאלה היא: האם את יכולה גם להבין את הצד של השכן, שהרעש ממרר את חייו ולא נותן לו מנוחה? או שרק הורים וילדים ראויים שיקבלו בהבנה את הבעיות והקשיים שלהם? אין כאן צד צודק וצד טועה. אין כאן טובים ורעים. יש כאן בעיה שנובעת מכך שאנשים עם צרכים מנוגדים נאלצים לחיות זה לצד זה, ולפעמים מפריעים זה לזה בכל מיני דרכים, בכוונה או שלא בכוונה. כל אחד צריך לעשות את המקסימום כדי לא להפריע לשכניו. לפעמים זה מצליח יותר טוב ולפעמים פחות. לפעמים אפילו עם כל הרצון הטוב, נגרמת לאחד הצדדים טירדה בלתי נסבלת מבחינתו. ולפעמים הוא כזה שהוא - במצב חסר האונים והמייאש שנקלע אליו לא באשמתו - יטריד בחזרה. זה לא בהכרח אומר שהוא איש רע, או שונא ילדים. יכול להיות שזה אומר שהוא אנושי, והוא מיואש וסובל עד בלי די (אולי גם מסיבות נוספות שאינך יודעת), ולא יודע כל דרך אחרת להתמודד עם התסכול. זכותך לבקש הבנה מזולתך, אך מן ההגינות קודם לשים את עצמך במקומם ולהבין אותם . רוב האנשים אינם מתנהגים בצורה שאת מתארת בלי סיבה, סתם כך כי הם שונאים ילדים ונהנים להציק להורים. לעיתים זאת התנהגות שנובעת מתוך מצוקה אמיתית. (נכון, יש גם את האנשים שסתם אוהבים להציק כי משעמם להם... אבל אלו היו מוצאים סיבה להציק לך גם אם לא היו לך ילדים. ויש גם קשישים שמתלוננים על שכניהם גם בלי הצדקה אמיתית - אני מכירה אישית
- גם זאת התנהגות שלרוב נובעת מתוך מצוקה כלשהי של הקשיש, שאינה קשורה באמת לשכנים, אבל צריך לנסות להבין אותה, במיוחד כאשר את מבקשת הבנה למצוקותייך את... ושוב - קשישים כאלו ימצאו מה להתלונן עליך עם או בלי ילדים.) לסיכום: אילו הייתי במצבם של הורים בסיטואציה כזאת, הייתי מנסה להזמין את השכנים המתלוננים פעם אלי הביתה, ומנסה להסביר להם באווירה ידידותית, על כוס קפה ועוגה, שלפעמים הילד בוכה וקשה מאוד להשתיק אותו, ומתנצלת בהזדמנות זאת על חוסר הנוחות שנגרם להם, ומבטיחה להם שכשזה קורה אני עושה כמיטב יכולתי לצמצם את ההפרעה ולהרגיע את הילד בהקדם האפשרי. כמובן, לא עם כל שכן זה אפשרי, ולא תמיד זה יעזור. לפעמים אין מה לעשות, היחסים לא טובים וצריך לסבול זה את זה. יש מיליון דברים שגורמים לסכסוכים בין שכנים. לא רק ילדים שבוכים.

SaraGubits

New member
אי אפשר לקרוא לו לכוס קפה

רק רואה אותנו, עיניו רושפות. ניסיתי להגיד לו שלום יפה והוא מסובב את הראש. הוא רק צועק... אמרתי כבר לשכן שאני כל כך משתדלת, אבל לתינוקת יש כאבי שיניים
בעצם, אנו גרים בבית דירות עם הרבה שכנים מבוגרים. אף אחד לא מתלונן עלינו. רק השכן הזה. ומעניין שהשכן הזקן מתלונן על השכנה הזקנה שלו שהיא עושה לו רעש שנוצר מכסא הגלגלים שלה. הסיבה ששאלתי כאן, הורים נתקלים בטענות שהילדים שלהם מרעישים במקומות ציבוריים, אבל לפעמים גם להיות בבית זה לא עוזר. יש תמיד שכנים שיתלוננו על הרעש שילדים עושים בבית. מי שלא רוצה לגדל ילדים זה זכותו, אבל צריך לכבד את זה שכן רוצה לגדל ילדים ומשתדל לא להרעיש. אנו גרים בעולם רועש. מה עם המכוניות שמרעישות ומצפצפות? מה עם הכלבים שנובחים? מה עם האנשים שמדברים ולפעמים צועקים? מדליקים טלוויזיה ורדיו.. מטוסים שטסים, מכונות שמרעישות...ויש מליון רעשים. עלינו בתור בני אדם לקבל אחד את השני ולא לכעוס על אחרים בגלל הבחירה שלהם. לא מדברת על ילדים ונדאלים שמציקים לכולם ולהורים לא אכפת, אלא על ילדים נורמלים.

XUXA141

New member
כמה נקודות שאני חייבת להעיר.

יש הבדל בין הורים שעושים כל שביכולתם להרגיע תינוק בוכה, לבין הורים שמניחים לילדיהם לשחק כדורגל בדירה. ויש גם כאלה. דבר נוסף - זה שיש רעשים נוספים כמו מכוניות לא מצדיק רעש של כדורגל בדירה.. אם פה ושם יש רעש, זה לגיטימי כמו אזעקה של מכונית שמתחילה לפעמים. אבל אם זה באופן קבוע, אפשר להבין שההורים לא ממש מתאמצים לשנות את המצב ואז זה בהחלט מרגיז.

inbal76

New member
שרה, מה שאני מנסה להגיד לך זה

שהעובדה ש"אין מה לעשות, ככה זה ילדים", לא אומרת שכל העולם צריך להתכופף ולקבל בהכנעה את הטירדה שנגרמת מהם לעיתים.
זכותך לגדל ילדים בבית (וגם לקחת אותם למקומות ציבוריים שבהם זה מקובל),
חובתך לעשות מה שאת יכולה כדי למנוע מהם להפריע לסביבה במידת האפשר (וכך גם חובתו של בעל כלב, וחובתו של מי שנוהג ברכבו בשכונת מגורים לא לצפור סתם, וחובתה של המדינה לעשות מאמץ לצמצם את מטרד הרעש של מטוסים, וכולי)
זכותם של אנשים להתלונן כאשר ילדייך מטרידים אותם בכל זאת. העובדה שלעיתים זה לא בשליטתך ולמרות כל מאמצייך - לא מפחיתה את סבלם מההטרדה, ולא משנה את העובדה שזה לא אשמתם שיש לך ילדים ושהם עושים רעש, ולא מפחיתה את זכותם להתלונן ולמחות. אם את עושה כמיטב יכולתך - אז זה בסדר, אף אחד לא יזרוק אותך לכלא בגלל שהילד שלך בוכה. אבל אינך יכולה לבטל או להכחיש בכך את העובדה שנגרמת טירדה לאנשים בגלל הבחירות שלך, ועלייך לכל הפחות לנסות להבין זאת. מה שלא נראה לי שאת אפילו מנסה. השכנים לא כועסים עלייך "בגלל הבחירה שלך", שרה, אלא בגלל שכל אדם רוצה וצריך שקט בביתו, עוד יותר אפילו מאשר במקום ציבורי, ואת מונעת מהם את הזכות הזאת, גם אם לא בכוונה, ובכך גורמת להם סבל. (אני לא מדברת כאן על המקרה הספציפי של השכן שלך, אלא באופן כללי).

SaraGubits

New member
היחס לרעש משתנה בהתאם למקור הרעש

אם זה רעש מכלב שנובח, כל האנשים שיש להם ילדים מתרגזים על הכלב הרעשן, אבל מתייחסים בסלחנות לרעש של ילדים. אם זה ילד שצורח, כל האנשים שאין להם ילדים מתרגזים על הילד הרעשן, אבל מתייחסים בסלחנות לרעש של כלבים. הגיע הזמן להתייחס בסובלנות אחד לשני, ושכל אחד ישתדל במדת האפשר לשקט כמה שאפשר.

Kalla

New member
אז יש שכן מגעיל ומציק

(ברור שבעולם יש כמה וכמה אנשים מגעילים, שכנים מציקים וסתם מניאקים - מה עוד חדש)? למה לצאת בשאלות מתריסות נגד כל העולם ואשתו? אני מגדלת 4 ילדים, שהבכור ביניהם כבר בן 10, ועם רוב השכנים אף פעם לא היו בעיות ועם רבים - להפך, פרגון. אז אם היה שכן אחד שהעיר הערות דביליות ולא במקום, אז השכן הזה הוא קוקו או נודניק או מגעיל או משועמם, אז מה? זו בעיה אישית של בן אדם, לא של כל העולם.

ט ו ש ה

New member
הדבר היחיד שאני יכולה לומר הוא...

שאם מישהו היה דופק לי על הדלת (מכל סיבה שהיא לא חלילה אסון משפחתי) אני הייתי דופקת לו מכות או לחילופים מזמינה משטרה בעצמי. מה אני מנסה להגיד? הענין הזה של הטדרה ולקרוא למשטרה עובד יופי לשני הכיוונים. כמו שנאמר פה, הרעיון הוא להבין את שני הצדדים, ומצד שני גם להיות ריאליים - אני לא חושבת שיש איזה שהוא ילד בעולם שעושה בבית שלו מספיק רעש שיצדיק קריאה למשטרה, בטח שלא דפיקות על הדלת ב - 6 בבוקר ונשמע לי שמקרה דנן מדובר באיש שבאמת יש לו בעיות הרב היותר רציניות מבעית הרעש של התינוק. אין ספק גם שבתחום הבית הפרטי של מישהו, יש לו הרב היותר פריוילגיות מאשר במקום ציבורי. אבל לדעתי - זה לא קשור לשנאת ילדים - כן או לא.

t32

New member
אז נפלתם רע

יש לכם שכן בעייתי. גידול ילדים בבית- ברור מאליו , לא? כרגע יש לנו בבנין שני תינוקות יונקים ועוד כ15 ילדים בגילאים שונים - אז? וכן אני מתעוררת לעתים מקול בכי- אז מה? ברור לי שזה נורמאלי. אילו הילדים היו רצים בחדר מדרגות כאחוזי אמוק וצורחים במסדרון- זה כבר היה ענין אחר. השאלה שלך מוזרה.

אין מה להשוות

בין מה שקורה בבית לבין מה שקורה בחוץ. בבית זה נחשב איזור פרטי שלכם, בחות זה איזור ציבורי של כולם. בגלל זה -בחוץ, מוטלת עליכם החובה להשגיח על הנושא של הפרעה לאחרים.

SaraGubits

New member
נכון

פעם הלכתי להרצאה עם התינוקת שלי, כי לא היה לי איפה להשאיר אותה. היא רק צייצה אפילו לא בכתה רק פטפטה פטפוטי תינוקות חמודים עפתי החוצה לרחוב שחס וחלילה לא יפריע לאף אחד

barak001

New member
שקט בבית

זכותו של השכן לשקט בביתו וחובתכם לדאוג לשקט בין אם ע"י אמצעי בידוד, חינוך או מעבר לסביבה אחרת. הוא לא צריך לשלם מחיר על בחירתכם להביא ילדים.

anati25

New member
סליחה ברק???

לאותו שכן אין שום זכות לשקט, אני לא חושבת שזה היה כלול בחוזה כשהוא רכש דירה בבנין מגורים (הוא רוצה שקט, שיקנה בית פרטי וגם אז אף אחד לא מבטיח לו שקט). לידיעתך...אין שום חובה על בעלי הילדים לשמור על שקט רק רצון טוב, ישנו סף מסוים של דציבלים שאסור לעבור אותו עפ"י החוק אבל אני יכולה להבטיח לך שבכי של תינוק לא חורג מהמותר. אמצעי בידוד, חינוך (זכור, מדובר בתינוק) או מעבר לסביבה אחרת??? מי שלא נאה לו שיעבור הוא (שוב, אלו החסרונות בדירה בבנין מגורים). "הוא לא צריך לשלם מחיר על בחירתכם להביא ילדים"??? תחשוב שוב על המשפט הזה לא נראה לי שעומד הרבה הגיון מאחוריו!!!

למעלה