מה עם העולם הבא?

LoveBeing

New member
מה עם העולם הבא? ../images/Emo142.gif

כתבתי לפני רגע את אותה השאלה בפורום רוחות והעולם הבא... זה לא מוזר שאנשים לא מדברים יותר על זה? אחרי הכל כולנו נגיע לשם מתישהו לא? ואולי אפילו מוקדם מכפי שנחשוב! אז למה לא קצת לדעת משהו עליו? אני חושב שזה מה שהעולם באמת זקוק לו.. אנשים כל כך מתים מפחד- אבל ממה?? אם אנשים רק היו יודעים שהכל מתוכנן והכל הולך יפה מאוד.. במיוחד לגבי המוות והחיים- אני חושב שהם היו רואים כמה טוב אלוהים. כל עוד אנשים חושבים שהעולם שלנו הוא כל מה שיש- אלוהים נראה נוראי! הוא לא מובן וכולם לא מבינים למה הם סובלים בכלל... אבל אם רק היו קצת יודעים יותר על העולם הבא ומבינים שזהו העולם שלנו האמיתי!! אז פתאום הכל לא היה נראה נורא כל כך.. הינו מבינים שכאן זה רק ביה"ס או תיכון או טירונות.. או מבחן או דרך ללמוד על עצמנו.. אני גם חיפשתי וקיוויתי שבספר שיחות עם אלוהים יהיה יותר על העולם הבא אבל פשוט לא ראיתי הרבה על זה וחבל.. למרות שבמקרה אתמול בערב פתחתי את הספר והוא ענה לי על שאלה שבדיוק רציתי תשובה עליה.. אבל מה שהכי לא ברור זה שזהו הנושא הכי חשוב בעצם.. ולא תשמעו אנשים מדברים על זה בכלל! אבל למה??? למה אנשים מתחמקים מהדבר הכי חשוב? אם היינו מבינים שיום אחד נגיע "הביתה" לעולם הזה... אנחנו נביט בחיים שלנו אחורנית ופתאום נראה מה עשינו ומה לא.. יש אנשים שחושבים שלדבר ולעסוק בנושא הזה רק מעכב אותם ובזבוז זמן.. אבל זאת טעות! ודווקא מחבר אותנו יותר לאלוהים ולחיים מכל דבר אחר! מי שיודע ומבין שהוא הולך למות מתישהו- יותר נכון פתאום קולט את זה.. אני חושב שהוא יחיה את החיים הרבה יותר טוב... גם אדם שקורא סיפור מאת מישהו שהגיע לעולם הבא וחזר.. או אדם שסיפר על איזה שחזור גלגולים שלו וביניהם מה חווה בגן עדן.. אני חושב שהסיפורים האלו שמראים איך אפשר לחיות ואפילו צריך לחיות.. רק גורמים לנו להבין שלחיות עם אהבה ותכלית לחיים שווה הכל. כי אם עזבנו כזה עולם מקסים ויפה וטהור למען העולם הזה- כנראה היתה לנו סיבה לא?? אז מה אתם חושבים? לא כדאי קצת לדבר על העולם שאחרי? מקווה שזה בסדר שכתבתי כאן.. ואם תרצו הנה רשימה של ספרים וסרטים טובים: "לחלום אותך" עם רובין וויליאמס.. ספרים של ד"ר בריאן וייס- "שיעורים ושורשים בזמן", "רק אהבה היא ממשית", "מסרים מעבר לזמן" ועוד ספרים אם תחפשו.. הספר- "מסע הנשמות"- של ד"ר מייקל ניוטון. ו"החיים אחרי החיים" של ד"ר ריימונד מודי. כן המלצתי על אותם הספרים גם בפורום הקודם.. אבל האמת היא שכאן ידעתי שגם יקראו.. מקווה שזה בסדר שכתבתי את זה כאן ועשיתי בעבר.. פשוט יש דברים שהם חשובים ושווה להשקיע בשביל אחרים.. לא? גם אם יש כאן אנשים שכבר ראו את זה פעם.. דרך אגב בקשר לאלוהים... מספיק ללמוד על אנשים ולשמוע סיפורם שהם מספרים.. אני חושב שאלוהים הוא בדברים הקטנים... הספרים של שיחות עם אלוהים מתאימים לתקופה.. אבל מתישהו אין כמו לדבר עם אלוהים שבתוכנו. אני חושב שמה שאנחנו יודעים ורוצים- גם רוצה אלוהים.. וכל ספר נכתב בידי אלוהים אם חושבים על זה.. גם אני וגם אתם יכולים לכתוב ספר כזה.. וכדאי..
בנתיים שיהיה לכם יום טוב! ועוד המלצה אחרונה אם כבר אז כבר... תקראו את הספרים של "סיפורי עוף לנשמה!" זאת סדרה גדולה של ספרים, מלאי סיפורים מרגשים ויפים- אם כבר להכיר את אלוהים אז זה כאן.. וכן אני יודע שכתבתי על זה כבר גם..
זה רק לאלו שלא ראו.. אז ביי ביי! ובאהבה, גיל
נ.ב. נזכרתי גם להוסיף עוד אתרים טובים למטה..

LoveBeing

New member
רק כי חשבתי שזה כדאי...

הקישור שלמטה יהיה לכם יותר נוח... והספר שהמלצתי עליו הוא "סיפורי מרק עוף לנפש".. באנגלית זה: Chicken Soup for the Soul באהבה, גיל
ואתם מוזמנים לבלוג שלי אם תרצו.. היום רצית לבוא לבקר כאן..

bios

New member
תודה, גיל!

לדעתי הסיבה שאנשים ממעטים לעסוק בעולם הבא היא ששתי גישות מאוד דומיננטיות בעולם מביאות לפחד מהמוות ומהעולם הבא: א) הגישה של הדתות הממוסדות, לפיה עד שלא מגיעים לעולם הבא אי-אפשר לדעת במאה אחוז אם צפוי לך שם גן עדן או גיהנום. ב) הגישה החילונית-אתיאיסטית, לפיה במוות מפסיקים להתקיים. כיוון שהגישות האלה כל כך משפיעות על התרבות שלנו, אנשים מפחדים לעסוק במוות. אין ספק אבל שלקרוא את הספרים שציינת (קראתי חלק גדול) יכול לתת גישה הרבה יותר חיובית לחיים ולהקטין את הפחד מהמוות ובכלל.

יש לי דווקא תשובה

יש אתר שנקרא רבי ונכנסתי לשם במקרה וגילתי על העולם הזה ועל העולם הבא ועוד דברים מענינים שווא..........שווא אשמח לשמוע/

LoveBeing

New member
תוכלי לתת לי את הקישור? ../images/Emo13.gif

אני אשמח! נ.ב. את מוזמנת לבקר בבלוג שלי..

avaloka

New member
אלוהים מדבר על העולם הבא. והרבה.

אלוהים דווקא מדבר הרבה מאוד בספרים על העולם הבא. אני עכשיו בסוף של חלק 2, בפעם השלישית, אחרי שקראתי את כל הספרים, גם אלה שלא תורגמו לעברית, כל אחד כמה פעמים ובכל זאת - אני לא יכולה להסביר בעצמי איך אלוהים מתאר את מה שקורה לנו אחרי המוות. ועוד הערה מעניינת - לפני כמה שנים אלוהים התגלה אלי וסיפר לי, כי שאלתי, מה קורה לנו אחרי שאנחנו מתים - ובכל זאת אני לא יכולה לתת תשובה! למה? למה באמת, אני חושבת שמה שנישאר לי זה שאנחנו מגיעים למקום טוב. בגלל שזה כלכך שונה ממה שקורה לנו במימד הזה פה, שאנחנו קוראים לו חיים, אין לי שום דרך להבין את זה באמת. הבנתי כשקראתי. הבנתי כששמעתי בעצמי, ישר מהמקור. אבל אין לי דרך להסביר. כי לא הבנתי ב-א-מ-ת. כי לשכל שלי, של כולנו, אין יכולת לתפוס באמת דבר ששונה לחלוטין מהמציאות שלנו שאנחנו מכירים. אז זה מה שחשוב - אנחנו, כולנו, מגיעים למקום טוב. חוזרים הביתה. וזה כלכך הרבה. ובקשר לפחד - פחד יש לנו. כל רגע. כל רגע. גם עכשיו. גם אחרכך. מעטים מצבי ההוויה שיש לנו שהם חסרי פחד. המצבים שבהם אנחנו משוחררים מהפחד הם המצבים שבהם אנחנו שומעים את הפחד, אבל יודעים לא להאמין לו. אמן.

LoveBeing

New member
תודה על התגובה היפה.. ../images/Emo9.gif

הייתי רוצה יותר לגעת על המפגש שלך עם אלוהים! בעיני זה הרבה יותר חשוב ומרגש!
רוצה לספר לנו על זה? בקשר לעולם הבא באמת אין כמוהו... אבל אני חושב שאני מעדיף כמו שזה עכשיו... אני מחכה בסבלנות וכבר מצפה לראות איך יהיה... אני לא ממהר כי אני יודע שאולי הפעם זאת הפעם האחרונה. אז אני אנסה כמה שיותר לעשות טוב ולהכיר אנשים.. שבעולם הבא תהייה לי הפתעה גדולה.. מעניין מה יקרה!
בעיני הכי חשוב לי לפגוש את כל אלו שאהבתי ואני אוהב.. שאפילו אלו שכעסו עלי או רבו איתי יגידו שלום.. ואני אראה שכל מי שאהבתי גם אוהבים אותי.. ושהכל טוב ובסדר עם מה שעשיתי בחיי... ושלא אצטרך יותר לדאוג או לפחד לעולם.. שאני סוף סוף אחיה ואלמד להנות ואוהב את זה. ושאני אהיה גאה בעצמי שבאתי... ושאלוהים גם יהיה גאה בי.
תודה! באהבה, גיל

avaloka

New member
נו טוב, אבל בקיצור.. ../images/Emo9.gif

גילגיל, אני אגיד בקיצור שהבודהא של החמלה הטיבטי, שדיברתי איתו כבר במשך כמה זמן, יום אחד הכיר לי את הרבי מלובביץ' שהופיע לפני באמצע ריטריט במנזר בודהיסטי בתאילנד! ואז הוא התחיל לדבר איתי על עירוב תרבויות.. הוא הציג את עצמו כאלוהים שיכול לבחור כל צורה - הכל בכדי שאוכל להבין. במקרה שלי, הוא היה צריך לבחור הרבה צורות מגוונות וססגוניות! אני חושבת שההודעה שלך היא תפילה יפהפיה. תודה. אה, ואלוהים כבר גאה.. בכולם! (חוץ מכשהוא לא..)

ש ו נ י

New member
יו גיל, איך יפה מה שכתבת../images/Emo24.gif

ממש מרגש בכלל מכל מה שקראתי ממה שכתבת עד היום אני מתרשמת שאתה נפש מאוד יפה ועדינה

למעלה