מה עם מוצקים?

tamarosh3

New member
מה עם מוצקים?

היי בנות
הרבה זמן לא ביקרתי כאן ונחמד לי לחזור:)
אז ככה, הקטנים כבר כמעט בני 8 חודשים (לא להאמין) ואני אכן עדיין מניקה הנקה מלאה..
הכל טוב ויפה, רק שהקטנים פשוט לא אוכלים את המוצקים
עוד חודש אני שולחת אותם למטפלת
ולפי מה שאני מבינה הם כבר צריכים לאכול מוצקים.. א (מה לעשות שהם פשוט לא מתלהבים מהמרק שאני עושה
)
איך עושים את המעבר הזה?..
(אציין שהם כן אוכלים טעימות מדי פעם של פירות ושל המרק ירקות אבל לא בהתלהבות וובטח שזה לא משביע)
אז יש אפשרות שאני גם ישאב להם חלב, אך אין לי משאבה (החזרתי את שלי ליד שרה) וכן להביא להם מדי פעם סימילאק כדי שיתרגלו ויהיה למתוקים מה לאכול שאמא לא נמצאת..
אשמח לשמוע את דעתכם וכן אם יש לכן טיפים איך כן לחבב עליהם את המוצקים או שהזמן יעשה את שלו?..
 

טל ומטר1

New member
גם אני מהמתקשות עם מוצקים

לא להלחץ מעניין האוכל אצל המטפלת זה יסתדר אולי היא אפילו תעזור במעבר למוצקים .
לגבי חיבוב המוצקים צריך סבלנות .
האם ניסית להביא מנות של ירקות וירקות בנפרד כל ירק?
כל אוכל חדש אפילו שלא אוהבים צריך להציע כמה פעמים זה נכון לכל גיל הייתי עם הבכורה אצל דיאטנית בגיל שנה פלוס וזו הייתה אחת מהעצות אם אני זוכרת נכון להציע לפחות 5 פעמים .
כמובן שגם אם לא אהבו אחרי כמה פעמים ניתן לאחר הפסקה לחזור ולהציע שוב.
מה את שמה להם במרק ? אולי תשימי יותר מהירקות שאוהבים בנפרד . בנוסף בשביל טעם ניתן לטחון גם עשבי תיבול כוסברה פטרוזיליה נענע.
עם התאומים אני עוד לא בטעימות אבל אני זוכרת שגם לי היה קשה עם הבכורה ושההורים שלי ולמטפלות היה יותר קל להאכיל אותה.
אם יש לך אפשרות תעזרי גם בבני משפחה . נראה שכאמהות בהנקה מלאה אנחנו מזוהות אצלם עם חלב ואולי בגלל זה זה יותר קשה לנו. ניתן להתייאש יותר בקלות לעבור מהר מידי להנקה.
לגבי שאיבות רק את יכולה להחליט אם את רוצה לשאוב להם לאחר שיהיו עם מטפלת . ניתן להמשיך להניק כשאת נמצאת איתם גם אם את לא שואבת.
אם את חוזרת לעבוד מחוץ לבית יש משאבות יותר קומפקטיות שניתן לקחת לעבודה מוכרים משאבות גם בבתי מרקחת של קופות חולים . לא יודעת אם לשאוב במשאבה כזאת יספיק לשניים.
יש גם אפשרות לשאוב בבית ולהקפיא שיהיה סטוק בשביל התקופה הראשונה של אי ודאות לגבי מה יהיה אצל המטפלת
 
התחלה מאוחרת למוצקים

הי,

ראשית - לא כל אחד מוכן בדיוק בגיל חצי שנה להתחלת המוצקים. יש כאלה שלוקח להם יותר זמן מלאחרים.
דבר שני - כמו שלט ומטר כתבה - מזון חדש יש להציע הרבה פעמים לקטנים עד שירצו לאכול. יש כאלה שלא צריכים יותר מידי נסיונות ויש כאלה שכן, טל ומטר כתבה על 5 פעמים, ואני יודעת מנסיוני שצריך אפילו יותר פעמים להציע
ולא להתייאש.
צריך לזכור שעד עכשיו הקטנים רק ינקו. אמנם טעם החלב משתנה ותלוי במה שאנו אוכלות, אבל המרקם הוא אותו המרקם (גם אם אכלו שאוב ו/או פורמולה).
התחלת מוצקים זה שינוי גדול מאוד מבחינתם. הם לומדים טעמים חדשים, מרקמים חדשים, לעיסה - דברים שהם חדשים להם לגמרי וצריך סבלנות לכך.

נסי להושיב אותם ליידכם כשאתם אוכלים ונסי לראות עד כמה הם מתעניינים במה שאתם מכניסים לפה שלכם.
זו דרך נהדרת לגרום להם לרצות לנסות לטעום לפחות.
הרבה פעמים כמו שנכתב - למטפלת או סבתא או אבא - קל יותר לעניין אותם באוכל.
גם מבחינת מה שאת מציעה - כדאי שזה יהיה טעים גם לך, זו אינדיקציה שזה לא תפל ויהיה להם מעניין לנסות.

מצרפת קישור לאתר של טובה קראוזה - דיאטנית שמתמחה בעבודה עם נשים בהריון ואחרי לידה, ובאתר שלה יש כתבות טובות מאוד על התחלת מוצקים. כדאי לקרוא.
http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=41&catId=7&lang=HEB

בהצלחה ובתאבון
 

שלישה6

New member
מוסיפה... צריך בין 15-20 חשיפות לטעם

עד שתינוק יחליט אם באמת אוהב או לא (לאחר פגישה עם תזונאית בנושא).

כמובן- לדאוג שהאוכל אכן טעים- יש הרבה דרכים לתבל את האוכל- קצת מלח, פפריקה מתוקה/ לגרד את החלק הפנימי של הגמבה ולהוסיף, סירופ אגבה, סילאן, שקדייה וטחינה , אגב- דלעת ותרד מעולים גם עם ירקות וגם עם פירות- כך שמומלץ לנסות.

מומלץ, בייחוד לתינוקות יונקים, שהילד לא יישב עליכן, אלא מולכן ובמרחק מספיק- כי אחרת הוא מריח את האוכל מוכר והאהוב עליו- תחשבו על עצמכן אם היו מגישים לכן בכפית ירקות טחונים במרק סמיך ומצמידים גביע גלידה צמוד לפה- מה אתן הייתן אוכלות?
 
למעלה