מה עם פורום WP8 ? זה כאן?

AYELET1

New member
ניתן לשאול כאן. לא בטוח שתהיה תשובה

הבעיה היא שהמכשירי WP מאד מאד אינם נפוצים בארץ.
איך הגעת לזה דווקא?

בעקבות ארוע ההשקה של נוקיה ומיקרוסופט

ממה שראיתי עד כה נראה שאשמח ל - LUMIA 920
השאלה היא איך המערכת תפעל בארץ / אפליקציות / עברית / וכו'

BravoMan

Active member
עוד אין מספיק מידע על המערכת החדשה,

אבל אם נתחשב בהיסטוריה של MS בתחום הסלולר, ובכך שהיא נאלצה לשלם לחברות כדי שיטרחו לפתח יישומים ל-WP7, הייתי אומר שהעתיד לא מזהיר.

למה דווקא המערכת הזו, כשיש לך בחירה בין שתי מערכות מבוססות ובעלות מגוון יישומים רחב?
מה יש ב-LUMIA שאין באף מכשיר Android?

ממה שראיתי WP8 טובה מאנדרואיד ומ IOS

וה - 920 LUMIA מכשיר מדהים.
נמאס מאייפון והשילוב של מחשב עם חלונות 8 והמכשיר החדש נראה מעולה.

לגביי מיקרוסופט, לא הייתי שופט אותה לפי העבר. נראה שהם עושים צעדים טובים ו - WP8 בהחלט מערכת שיכולה לתת פייט רציני מאוד לאנדרואיד וגם לזנב באפל.

BravoMan

Active member
צעדים טובים?

שיחקתי עם גרסת ניסיון של Windows 8.
אני חושב שזו תהיה Vista 2 או אפילו יותר גרוע!

הם הולכים לעצבן כמות לא קטנה של המשתמשים שלהם, במיוחד משתמשים כבדים וארגוניים.

מבחינתי - זה דבר טוב, יותר מקום ללינוקס, ואבל רואים שכרגיל ל-MS אין כיוון משלה והיא מנסה להעתיק, ובצורה גרועה.

אני מדבר כמובן על העובדה ש-Windows 8 בגרסתו הרגילה למחשבים שולחניים וניידים מנסה להתייחס עליהם כאילו היו טאבלטים.
ממשק המטרו (או איך שלא קוראים לו עכשיו) נחמד מאוד על מכשיר עם מסך מגע ובגודל עד 10 אינטש, אבל על מחשב רגיל עם מקלדת ועכבר ומסכים של 15 אינשט ומעלה הוא פשוט זוועה לא נוחה.

מה גם, שייקח המון זמן לאנשים שרגילים ל-Windows להתרגל לממשק הזה כי הוא פשוט לא אינטואיטיבי - הרבה מהפונקציונליות חבויה מחוץ לקצוות המסך ואין שום סימן שהיא שם.

כשהם הציגו את Ribbon - הממשק החדש של יישומי אופיס, זה גרם להמון אנשים לבכות.
עד כדי כך, שיש עד היום חברות שמתפרנסות מלהחזיר את הממשק לקדמותו.

עכשיו הם עושים בלאגן לכל מערכת ההפעלה.

באשר ל-Windows Phone 8: עד עכשיו לא הוצג אף פיצ'ר משמעותי שמבדיל אותה מ-Windows Phone 7.
ההכרזות הגדולות שהיו במצגת של Nokia היו צילום פנורמי וצילום מסך.

משהו שלמתחרים יש כבר שנים. בוקר טוב MS!

מה שכן, מה-SDK שדלף לרשת, למדו המפתחים שכל המערכת, כולל כל התוכנות תהיה מוצפנת.

יש לזה 2 השלכות:
1. המכשיר יצטרך להתאמץ יותר בכל פעם שהוא מפעיל יישום או כל דבר אחר.
זה אומר תגובה יותר אטית או צריכת סוללה גדולה יותר (עקב שימוש אינטנסיבי יותר במעבד)

2. יהיה הרבה יותר קשה למומחי אבטחה לעשות את עבודתם וחורי אבטחה רבים יישארו ללא תיקון.

ולסיום לעניין ה-Lumia 920 עצמו:
העיצוב שלו, הוא אותו עיצוב של N9 שיצא לפני שנה (המכשיר הטוב האחרון של Nokia וכנראה המכשיר הבא שלי, למרות גילו המופלג).

נחמד - אבל לא חדש.
אבל מה שבאמת גרוע זה המפרט שלו: הוא משתווה בערך למכשיר One S, מכשיר של HTC שיצא לפני כמה חודשים לשוק והוא מכשיר Mid-range כלומר מכשיר בינוני, לא יקר מידי ולא חזק מידי.

אבל Nokia מנסה לשווק אותו בתור מכשיר הדגל שיושק לקראת סוף השנה.
עד אז, אפילו ב-Mid-Range למתחרות יהיו מכשירים רציניים יותר.

למעשה, אין לו אף תכונה יוצאת דופן מבחינת חומרה.

לא פלא, שאחרי ההכרזה המניה של Nokia צנחה משמעותית.
הם פיתחו ציפיות אבל לא הביאו שום בשורה.

צריך לזכור, ש-MS ו-Nokia נמצאות בתחתית השוק וצריכות להתאמץ מאוד כדי להתמודד עם השחקניות החזקות ששולטות בו.
ובינתיים כל מה שראיתי זה מכשירים בינוניים ומטה עם מערכת הפעלה די חסרת שימוש.

טוב, נחיה ונראה. WP 8 עוד לא הושקה רשמית, לכן ייתכן שנגלה פיצ'רים מעניינים שתרם הוכרזו.
אבל אני בספק ש-MS תשנה את חברבורותיה...

תגיד לי, אתה אמיתי או מצוייר!?

כרגע קברת שתי חברות, כל אחת מהגדולות ביותר בתחומן.
לקינוח, עוד סתרת את עצמך והפגנת כמיהה טכנולוגית למכשיר שהיום בן למעלה משנה!?

שום דבר אישי, אבל מישהו עוד עלול לקחת אותך ברצינות...

BravoMan

Active member
חייבים לקחת אותי ברצינות! אני אדום בפורום

(זו היית בדיחה, למקרה שמישהו לא שם לב לסמיילי!)

וברצינות:
MS אולי גדולה בתחומה, אבל מערכות הפעלה לטלפונים זה ממש לא התחום שלה.
Windows Mobile היית מערכת לא רעה בתקופה של מכשירי PDA, טלפון חכם בלי הטלפון, וגם זה רק בגלל ש-Palm גססה.

בתחום הטלפונים, היא מעולם לא התקרבה לנתח שוק של Symbian או BlackBerry אפילו אחרי ש-MS הוסיפו Push Mail ולמרות ש-MS נמצאת די חזק בשוק שרתי מייל ארגוניים.

כש-iPhone יצא ושינה את חוקי הממשק (כן ממשק!), ל-MS לא היית תשובה, והיא נעלמה לכמה שנים טובות.
עכשיו היא צריכה לעבוד מאוד קשה כדי להשיג את מי שמחזיק בשוק הזה (60% של Google וכ-30% של Apple).

באשר ל-Nokia, כמה אנשים אתה מכיר עם מכשיר של Nokia?
ואני מדבר על מכשיר חכם, לא טלפון ב-200 ש"ח שעושה רק מה שטלפון אמור לעשות: שיחות + SMS.

פעם, היא היית מהגדולות, היום היא ממש לא צריכה אותי כדי לקבור אותה, היא עושה את זה יפה מאוד בעצמה, ונתח השוק שלה בתוספת מחיר המניה הם מדדים מצוינים לכך.

לגבי ה-"כמיהה שלי" למכשיר בן שנה, אז התשובה כאן היא שלי יש דרישות מיוחדות מהמכשיר האישי שלי.
זו הסיבה שהיום אני עם Nokia N900 (כן, הנה, אחד עם Nokia חכם).

זה לא אומר שזה משהו שהייתי ממליץ לאחרים או משהו שהוא נפוץ.

ולעניין זה שאני סותר את עצמי: אתה מוזמן להצביע בדיוק היכן הסתירה בכל מה שכתבתי, כי אני ממש לא רואה אחת...

נכנע, אני אקח את דברי בחזרה....

ואם אתה מסתובב עם N900, אתה כנראה לא מהתחום והשיקולים שלך לא ממש מעשיים ל101% אחוז מהמשתמשים
הבעיה שצריך גילוי נאות ולהבהיר את חוסר ידע שלך בתחום
לפני שאתה פוסל את עצם קיומן של החברות הנ"ל.
קרה דבר ושנינו מכירים לפחות אחד שמסתובב עם נוקיה - ופעם אחרי פעם הוא סותר את עצמו!

עטלפוני

New member
אני משתמש במכשיר WP7.5 ודי מרוצה

מצד אחד הוא מתממשק מעולה לשירותים של מיקרוסופט ולשאר המכשירים שלהם (אקס בוקס וכיו"ב), וגם השירות מוסיקה של זון די מוצלח. אני אוהב את הממשק, והוא מהיר מאוד גם אם המפרט הטכני שלו פחות מרשים (יש לי Samsung Omnia 7). נוח מאוד לשימוש והאפליקציות נראות נהדר. גם שיטת האריחים אכן אפקטיבית, במיוחד אחרי שמתאימים אותה לצרכיים האישיים.

על הצד השלילי אין הרבה אפליקציות מקומיות, וגם בכלליות קצת חסר (למרות שלי באופן אישי זה פחות מורגש), העברית קיימת רק בדרך עקיפה וזה מנג'ס, ויש בעיות עם חלק מההתראות (וואטסאפ ממש גרוע...).

מצד שני, הרבה דברים ישתנו לטובה ב WP8, שגם מבוסס על ליבה אחרת, וגם נותן מענה להרבה מהבעיות שיש ל WP7.5, אני אישית מחכה לו מאוד ומאמין שאשדרג.

כדאי או לא - החלטה שלך, אבל אני ממליץ להתנסות איתו, זה כן.

למעלה