מה עמדה הרשמית בנוגע לצילום המקרים

eranlevi1984

New member
מה עמדה הרשמית בנוגע לצילום המקרים

השאלה היא האם אפשר לצלם לדוגמא תאונת דרכים או כל אירוע אחר כמובן ללא חשיפת הנפגע או שצריך בכלל אישור מגבוה על לצלם במקרים בכלל.... בתודה,

amitp

New member
חל איסור על צוותי מד"א בפעילות

לצלם בזמן משמרת למעט אלו שקיבלו לכך אישור מיוחד.

amitzahavi

New member
אני מצלם בכול אירוע

אני מצלם בכול אירוע שאני מגיע אליו אם דגש על צינעת הפרט... מכיר גם הרבה (מאוד) אנשי צוות (עובדים, מתנדבים) שמצלמים אירועים, אבטחות, תרגילים וכו'. יש לי קולקציה ענננננננקית של מקרים במחשב... אבל זה אני.

afiksambol

New member
עמית...

יש הבדל בין לצלם בזמן תרגיל / אבטחת אירוע (שאת זה גם אני עושה לא מעט...) לבין להגיע לחולה או לאירוע בזמן משמרת או ככונן ובמקום לטפל במקרה להיות עסוק בפוטו-פרג'. מעבר לזה שזה פשוט לא נראה טוב. חוץ מזה שבתור נהג, מתנדב שהיה מוציא אצלי מצלמה בזמן טיפול במקרה ומתחיל לצלם היה נשאר במקום לצלם, אני לא רוצה לחשוב אפילו איך הייתי מגיב בתור חולה/נפגע או מלווה/בן משפחה אם הייתי נתקל במצלמה.

amitzahavi

New member
אפיק

א. אני לא מצלם על חשבון זמן טיפול... אחרי שכולם טופלו וכולם באנבולנסים אני מתפנה לצלם כמה תמונות מהירות כדי שלא יבוא לא על חשבון זמן טיפול ולא על חשבון זמן פינוי. ב. אני א-ף פעם לא מצלם חולים.

eranlevi1984

New member
הבנתי

נראה לי שאם אני אצלם משהו זה לא יהיה במסגרת של משמרת.....

amitp

New member
סיפור מהחיים

על כונן (די ידוע בזמנו באזורינו, היום כבר באיזור אחר) שהגיע ביחד איתנו (צוות של רגיל) להחייאה. בעוד אנו נכנסים לדירה ועוד לפני שבכלל מצאנו את החולה (פחות או יותר מהשניה שהדלת נפתחה) הנ"ל שלף מצלמה והחל לצלם במרץ. הוא לא הפסיק עד לסוף ההחייאה. החולה, דרך אגב, הלכה אקס.

סונינו

New member
לדעתי...

כל עוד מצלמים בטאקט, וכאשר מעלים את התמונות לאינטרנט מצנזרים פנים, לא אמורה להיות בעיה. אבל לצלם בטאקט. יש אנשים שבא לי להעיף להם סטירה לפעמים... (ולא בתור משפחה)

amitp

New member
מעבר לעניין ולסקרנות

יש גם את עניין הלימוד והפקת לקחים. יש מקומות (כן, גם בארץ) שבהם לפחות למשך תקופה מסויימת הותקנו באמבולנסים מצלמות וידאו על מנת לתעד מקרים "חיים" לצורך לימוד והפקת לקחים מאוחרת. מה דעתכם, נראה לכם כמטרה ראוייה?

פחות באמבולנסים, יותר בבי"ח

רוב הטיפול נעשה בבית החולה, כך שיש כאן בזבוז כאן. מאידך, יש מקום לעשות את זה בבי"ח (חדרי טראומה).

meijin007

New member
אני יודע ,שבזמנו לפחות בי-ם

נתנו מצלמות לנט"נים, כדי שכאשר יגיעו לחדר טראומה, והאנמנזה תיהיה ברורה יותר וקלה יותר. מה עם זה? בקשר להקטלת חולים בוידיאו, יש צורך לדעתי באישור החולה\משפחה, וגם אז, לא יודע כמה זה אפקטיבי. איפה המצלמה מוקמה ככה שלא יסתירו לה? הרי המון פעמים בזמן טיפול זזים באמבולנס, להביא דברים\תרופות וכו'.... אסף.

דן54

New member
לפי מה שידוע לי...

בכל פעם שאנחנו מביאים פתוע קשה לחדר הלם בתה"ש אני לא מדבר על קשישים מונשים אלא על מולטי טראומה עם קינמטיקה קשה אז תמיד מצלמים את זה ואז מראים את זה למתלמדים שם. כאילו מצלמים את הפגיעות והטיפול וכו...

amitp

New member
בד"כ אחד הרופאים. יש גם צלמים

רפואיים בבתי החולים, אבל הם מתעסקים פחות ברפואה דחופה.

afiksambol

New member
בחדר הלם זו לא ממש בעיה מי יצלם

מצלמת וידאו קטנה (כמו מצלמות הביטחון של טלויזיות במעגל סגור) מותקנת על הקיר או התקרה ומכוונת למיטה. ברגע שנכנס פצוע לטיפול בחדר ההלם לוחצים על כפתור והמצלמה מתחילה להקליט. באסף הרופא, עד כמה שאני זוכר, זה היה עוד בתקופה שסבי ז"ל הוכנס לחדר הלם (לפני כ-10 שנים)*

afiksambol

New member
המצלמות שהוכנסו אז לנט"נים

היו מיועדות בעיקר לתאונות דרכים ולטראומות אחרות. הכוונה היתה יותר לצלם את הזירה ולהקל על הצוות בחדר ההלם להבין את הקינמטיקה של האירוע (אין ממש טעם להביא להם תמונות של הפצוע, כשהוא שוכב מולם...) עד כמה שאני זוכר המימון למצלמות היה של מחלקת הטראומה באחד מבתי החולים בעיר. אגב, מישהו יודע מה עלה בגורל הפרוייקט הניסיוני הזה ?

../images/Emo32.gif אפיק יא 220../images/Emo3.gif

זוכר שהיה את השרשור שאמרת שאני מתנחל בכל הפורום האפשרים פה בתפוז? חח אז במקרה ראיתי שגם אתה התחלת להתנחל פה בכול הפורום האפשריים אז להבא שכול במילים
אגב איפה אתה מתנדב איזה תחנה? מסנג'ר יש לך?

למעלה